|
![]() |
#1 |
![]() filmi seyretmedim , etrafıma seytettirmemde, ama seyredenlerden sorduğum cevap yok, seyredenlere soruyorum abdulhak hamithan la ilgili bir kare varmı...
bildiğim bir tek şey var o dönemde padişah karşıtı her kes tartışılmalı saptırılan gerçekler ortaya çıkarılmalıdır... abdulhamit han a düşmanlık etmiş her fert hakettikleri derecede gönüllereden çıkarılmalıdır , pişman olsalarda... ki bu şahsiyetler içinde m.akif ersoy , fetvayı şehülislam adına veren elmalı hamdi yazır m. kemal, vede saidi nurside vardır... saidi nursinin m.kemalle aynı havayı solumaları imkansızdır, ve yaşayan tanıkların ifadeleri belli kesime said nursi aslında bak cambaza oyununda cambaz rolü verilmiş bir şahsiyetdir... konu hakkında bilgi paylaşımı yapmak ve ulaşabildiğim kaynakları ters düz edecekler lütfen görüşlerini belirtsin... .
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kardeş sorun nedir ve neyi sorduğunu okudum okudum anlamadım. Filmin eleştirilecek tarafı çok koca bir hayatın üç saate sığdırılması zaten eksikliğin en büyüğü ama ne olursa olsun ortada bir eser var. Yüzeyselde olsa bir âlimin halka tanıttırılması iyi idi.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() filmde ana tema abdulhamit han olması lazımdı diyorum...
abdulhamit han filmde işlenmemişse ve ağırlık bu konuya verilmemişse ortadaki eser değil çöplükdür... hala bak cambaza denip ortaya çıkarılması gereken gerçekleri perdeleme haraketidir... ki bu film de eşittir nazarımda,muhteşem yüzyıl denen sapıklığa eş değer bir çöplükdür... . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Konu bir müctehidin ittihatcı zihniyete karşı verdiği mücadele yılları , Cumhuriyet ve sonrasında ki despot müdahaleler , öz olarak zaten konular çok eksikti üç saate sığdırılmış olan yapımdan ne bekliyordun. Başkalarının değer verdiklerine karşı çöp vs gibi şeyler kullanmak sana yakışmaz. Ortada beğenirsin beğenmessin ama bir eser bir değer var. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Filmi izlemeden, anlamadan yorum yapılması hiçbir değer ifade etmez..Hangi düşüncelerle filmi eleştirebileceksiniz?..Öncelikle izleyin daha sonra eleştirme hakkına sahip olun..Bazı kalıplaşmış düşüncelerinizle filme ön yargılı davranıp, bu düşüncelerinizi insanlara empoze etmek laf salatasından öteye geçemez..Filmi izlemeden bu kadar yorum yapabilme yeteneğine sahip bir film eleştirmeni olarak görüyorsanız kendinizi sinema konusunda yeteneklisiniz zannediyorum..Bu kadar bilgiye sahipken siz de abdulhamit han'ın filmini çekiniz o zaman..Eğer ki böyle yeteneklerim yok diyorsanız bu kadar boş laf içeren tartışma konuları açmayınız..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() arkadaşım saidi nursi konulu bir aktivite varsa o an için ilk akla gelmesi gereken , abdulhamithan a bakışı nasıldı sorusudur...
abdulhamithan a bakış açısı belli bir şahsiyetin gerekçeleri nelerdir , bilen varsa tartışsın istiyorum... lütfen konuya dar açıdan bakıp kesip atmayın... saidi nursiyi sevende sevmeyende gerçekleri bilmelidir... filmde asıl tema abdulhamithan olması olmazzsa olmazdır... sonra o dönemde binlerce alimimiz var şehit edilmiş,işkence görmüş bu isimler neden anılmaz... saidi nursi dönemi yaşayanlar, gerçekleri neden saklıyor ... aynı konumda, aynı eğitimde hatta dahada alim dahada bilgin dahada vatan sever insanlık için islam için savaşmışlar şehit düşmüşler ittihatçılarca işkence görmüşler neden anılmaz... Konu akobalı-akkurt tarafından (01-25-2011 Saat 10:12 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Sizin beklentilerinize karşılık verememiş olabilir. Lakin Said Nursi hz değer veren onun öğretilerine teslim olan kişilerin bu filimden haz alması ve faydalı olarak görmesini dikkate alarak eleştirilerimizi daha sağlıklı yapabiliriz. Yarın birileri de çıkar Abdulhamit Hani ön plana alan bir yapı ortaya koyar. İki büyük insanın arasında rekabet kültürü oluşturmanın mantıklı yanı yoktur.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|