AK Gençliğin Buluşma Noktası
İman ve Ahlak Namaz, aile hayatı, fıkıh, akaid, ahiret ve kıyamet.

Stil
Seçenekler

Alt 04-09-2011, 15:39   #1
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Standart Huri'lerle Yarışan Kızlarımız...

Selam ve dua ile... Konuya direkt girmek istiyorum. Süslü kelimeler kullanmak olmaz. Derdim neyse onu anlatıp daha da başınızı ağrıtmak istemem. Hakkınızı helal edin.

Mekan, Dünyanın başkenti İstanbul.. Ve Gönlümüzün başkenti Fatih Semti..

Fevzi paşa Caddesinde yürüyorum. Mübarek aklım karıştı, nefsim bilmem ne oldu. Nedeni mi? Huri'lerle yarışa girmiş kızlarımız, kız kardeşlerimiz, hanımefendilerimiz. Tesettürün envai çeşit hallerini büyük bir sanat(!) ile sergiliyorlar. Sanki podyumdayız.. yada ben öldüm Cennetteyim. Etrafımda Huri'ler, “Aman Allah'ım, burda kalayım” diyorum. Sonra bakıyorum sağa sola, hayır ölmemişim. Çünki üşüyorum.. ve ayağım bir taşa takılıp az daha düşüyorum. Sebebim olacak bunlar... Kendime geldim şükür.

Otobüs'e bindim Yavuz Selim durağından.. Ayaktayız. Yanı başımda az önceki huri’lerle yarışta olan iki bayan konuşuyorlar. İstemeden kulak misafiri oluyorum. Ah şu kulaklarım...

Muhabbet aynen şu şekil;

- Akşam düğün var, acaba ne taksam?

- Geçen aldığın kırmızı başörtü sana çok yakışıyor, çok güzel oluyorsun. Düğünde tüm gözler üstünde olacak.

- Hayır ya, ondan sıkıldım. İlerde bir mağaza var, yeni bi tane alırım.

- Kataloglara baktın mı?

- Evet. 200 tl’ye var. Dün sipariş verdim, gelmiştir sanırım.

- Tamam. Bende merak ettim.

Muhabbet aşağı yukarı boyle idi. Kendimi zor tuttum “Yuh!” dememek için. 200 tl'yi Müslüman bir hanım sırf dışarda daha güzel görünmek, ilgi çekmek için gidipte baş örtüsüne verir mi?!

Allah tesettürü size ne olarak emretmiş, siz bu emri nasıl delmek için yöntemler buluyorsunuz...

Arkadaşım, sen Müslümanım diyorsan, senin bir Misyonun vardır! Tamam, güzel giyin, hoş giyin. Ama yabancı bir erkeğin dikkatini kendi üzerine çekmeyecek şekilde yap bunları. Paran vardır, helali hoş olsun. Gözümüz yok. Ama ama ama.. dışarıda çöpten ekmek toplayan bir insan varken, sen asla ve asla bir baş örtüsüne 200 tl veremezsin! Biraz vicdan yahu!

Ve huri'lerle yarışan sevgili Kızlarımız.. Tesettür, adı üstünde, setretmek/örtmek anlamında, kendinizi yabancı erkeklerin gözlerinden koruyun diye getirilmiş bir emir. Çünkü erkeğin fıtratında var. Güzel bir bayan görünce bakar. Kem Küm etmesin kimse.. bu böyledir. Erkekleredir bu lafım. “Ben bakmam, ben etmem” demeyin. Hz Yusuf değiliz hiçbirimiz.. ama etraf Züleyha kaynıyor. Ve bu bakışlar maalesef çoğumuzu ateşe götürecek...

Ne o öyle? Şatafatlı giysiler, parlak parlak baş örtüleri.. makyajlar.. insanı cezbeden parfümler...

Ya da takmış kafasına örtüyü, altında kot pantolon.. ve sadece kot pantolon. Tüm hatlar belli vücudun...

Ya da giymiş daracık bir kazak, vs. Yine vücudun tüm hatları dışarda. Allah “örtünün” derken, sadece saçlarınızı örtün demiyor. Hanımlar, yazıktır. Akıl var, izan var. Sonra da kendini bilmez üç beş haysiyetsize malzeme çıkartıyorsunuz. Onlar sizin sayenizde İnternet sitelerinde videolarla, resimlerle sizi kullanıp İslamı kötülüyorlar. Sizin yüzünüzden “Müslümanlar şöyledir, böyledir” diyorlar! Bu ülke başörtüsü zulmü gördü. Kızlarımız üniversitelere giremedi. Ama onlar asla sizin gibi yapmadı. Varsa o mağduriyeti yaşamış ve asla pes etmemiş kardeşlerimizden tanıdıklarınız, gidip onları ziyaret edin. Bir şeyler sorun. Sorun ki, cevapları alıp aklınızı başınıza getiresiniz.

Ve şöyle bir şey var... Elbette herkes güzel görünmek, bakımlı olmak, hoş görünmek ister. Ama bu dışardaki erkeğin – ya da erkekler için, dışardaki bayan’ın - aklını çelmek şeklinde tezahhür etmemeli. Bayan kocası için, erkek de hanımı için güzel, bakımlı ve çekici olmalı.

Bu dünya'da huri'lerle yarışmaya gerek yok. Bu dünyada İnsan olunduğu zaman, yani hakiki insan, yaradılış gayesine uygun insan olunduğu vakit, öbür alemde zaten huri gibi dirilirsiniz.

Uzun lafın kısası, İnecik der ki... Birbirimizi ateşe sürüklemeyelim. 60 yıllık fani ömrümüzü birbirimizi sonsuz azaba götürmek için harcamayalım. İnsan gibi insan olalım. Her şeyi layıkıyla yapalım.

Bu sözler kendi nefsim için de geçerli. Sonuçta ben de insanım ve benim de nefsim var. Aslında bu yazıyı en başta kendi nefsim için yazdım. Sanmayın ki bu satırları yazan bir melek, çok temiz, çok saf biri. Her Ademoğlu gibi kusurları, yanlışları, günahları olan biridir bu satırları yazan. Ve bunları mütevazilik olsun diye yazmıyorum. Çünkü hiç mütevazi değilim.

Ve son...

Sözlerim, tesettürü hakkıyla ifa edene değil. Başörtüsü takmayan kardeşlerime de değil.

Lafım sadece şu kesime; başörtüsünü süs diye takan kardeşlerimize.

Bu kategoriye kim girer bilmem. Ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim...

Yarın sabah sokağa çıkmadan önce aynaya bakın ve siz karar verin; “Ben de huri’lerle yarışta mıyım, yoksa Allah’ın emrini mi yerine getiriyorum?”

Cevabı sizin vicdanlarınızda...

İbrahim İnecik

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-09-2011, 15:46   #2
Kullanıcı Adı
Ammar
"...Düğünde tüm gözler üstünde olacak.

- Hayır ya, ondan sıkıldım. İlerde bir mağaza var, yeni bi tane alırım."

şu iki cümle aslında herşeyi anlatmaya yeter bence yazar fazla yazmış.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2011, 18:42   #3
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Bir ablam anlatmıştı ve tepki gösterdiği için baya bir horlanmış, bir cemaat evinde yapılan bir yarışmada birinciye vakko bir eşrap hediye edilecekmiş ve o birinci olan kızcağızında durumu pek iyi değilmiş olayı anlatan ablam tepki göstermiş daha işe yarar bişe bulamadınız mı ? Nasıl müslümanız ki bir eşarba bunca para veriyoruz demiş tam hatrımda değil şuan baya bir konuşmuş. Tek cümle biz almıyoruz bölge ablası alıyor demişler.! Dubaide ki gemi otelde ki suitlerinde karides yerken Filistinli dindaşlarının(!) katledilmesini izliyorlar.!
Alt 04-09-2011, 19:37   #4
Kullanıcı Adı
Ammar
Emine şenlikoğluda buna benzer bişey söyledi etmediklerini bırakmadın ilk başta o Esra elönümü alem önümü ne...
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2011, 20:30   #5
Kullanıcı Adı
HaArP
Bir şiir aklıma geliverdi...

Eşarbı vakkodan alınmış bone
İnanması çok zor ALLAH'IM bu ne
Altında pantolon modaymış gene
Giyinmek manası örtünmek inan
Bu fetvayı kimden aldın Müslüman?

Daracık pardösü yırtmaç yarısı
Tamamen ortada vücut yapısı
Başları döndürür parfüm kokusu
İnsanın ziyneti hayadır inan
Bu fetvayı kimden aldın Müslüman?

Ten rengi çoraplar görmez setreni
Modada geçecek alman Ketreni
Eli kolu kuyumcu vitrini
İslami yaşayış bu değil inan
Bu fetvayı nerden aldın Müslüman?

Moda diye bizi soydular
Örtümüzü alıp bir kenara koydular
Bizi öyle görüp sevinç duydular
Bizim dinimizde bu yoktur inan

Modern Müslüman'ın işi pratik
Evinde eşyası hep otomatik
Dokun parmağını bütün işler bitik
Bu rahatlık bizi bizden aldı Müslüman
Sadece mutluluk bu değil inan

Sabah gezmesinde kahveler fallar
Çarsı pazarlarda aşındı yollar
Oğlum kızım diye
yığıldı mallar
Hayatın gayesi bu değil inan

Kimisi avamdan kimisi derviş
Gözleri sürmeli topuk bir karış
Modern Müslümanlar böyle giyermiş
İslam'ın özünde bu yoktur inan

Üstünde pantolon kılarsın namaz
Ne olur sözümü dinlesen biraz
Rasulullah seni böyle tanımaz
Sünneti yaşamış olmazsın inan

Zamanı çaldı dizi filmler
Rafları süsledi cilt cilt ilimler
Bizi görse kahrolurdu alimler

Süslenir püslenir gezer düğünde
Yeri baş köşedir paralı günde
Allah için nefes tüket bir günde

Bir de deriz Müslüman'ız hepimiz
Kötülük düşünmem, kalbimiz temiz
Namaz borcumuzdur elbet bir gün öderiz
Gerçek Müslümanlık bu değil inan

Sen böyle değildin ne oldu sana
Kaygı duymuyorsun dininden yana
Sıyrıldın özünden döndün yabana
Gerçek hassasiyet bu değil inan

Sormayın dertliyim bunlardan yana
Şanlı tarihine dönüp bir baksana
Üzülmez mi görse Fatıma ana
Allah seni konu yaptı Kurân'a
Nisa suresinde geçiyor inan
Neden açıp okumuyorsun Müslüman?
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2011, 20:40   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir ablam anlatmıştı ve tepki gösterdiği için baya bir horlanmış, bir cemaat evinde yapılan bir yarışmada birinciye vakko bir eşrap hediye edilecekmiş ve o birinci olan kızcağızında durumu pek iyi değilmiş olayı anlatan ablam tepki göstermiş daha işe yarar bişe bulamadınız mı ? Nasıl müslümanız ki bir eşarba bunca para veriyoruz demiş tam hatrımda değil şuan baya bir konuşmuş. Tek cümle biz almıyoruz bölge ablası alıyor demişler.! Dubaide ki gemi otelde ki suitlerinde karides yerken Filistinli dindaşlarının(!) katledilmesini izliyorlar.!

bu kadar mı şuursuzlarmış ?
vakkonun kime ait olduğunu bilmiyorlar belli ki...
şapka kanunundan sonra zengin olmuş bir tekstilci vitali hakko...
o başörtünün desenlerinde iskilipli atıf hoca gibilerin kanları var...
vay garip ümmet vay...
Alt 04-09-2011, 20:46   #7
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu kadar mı şuursuzlarmış ?
vakkonun kime ait olduğunu bilmiyorlar belli ki...
şapka kanunundan sonra zengin olmuş bir tekstilci vitali hakko...
o başörtünün desenlerinde iskilipli atıf hoca gibilerin kanları var...
vay garip ümmet vay...

Garip Ümmet... O kardeşlerimize kızmamak lazım gelir... Onlara hakikatleri anlatmak üzerimize her birimize vazifedir... Hatalarını örterek güzel bir dille nefislerin azdırıldığı deccali medyaların faktörlerini iyi analiz edip kardeşlerimize ifade etmek bizlerin görevidir acizane... Eğer bilmiyorlar ise kendimi suçlarım... Ahir zamanın bidayetleri üzerimize çok ceberut şekilde geliyor... El İnsaf, El İhsan, El İman... İlla Cehd..., İlla Cehd...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2011, 20:46   #8
Kullanıcı Adı
Sevban
Hocam, başımızda vakko altımızda levis... Kahrolsun amerika...!

Güzel bir yazı,ayrıca haarp arkadaşımızın paylaştığı şiirde bir o kadar güzel...
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2011, 20:51   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Garip Ümmet... O kardeşlerimize kızmamak lazım gelir... Onlara hakikatleri anlatmak üzerimize her birimize vazifedir... Hatalarını örterek güzel bir dille nefislerin azdırıldığı deccali medyaların faktörlerini iyi analiz edip kardeşlerimize ifade etmek bizlerin görevidir acizane... Eğer bilmiyorlar ise kendimi suçlarım... Ahir zamanın bidayetleri üzerimize çok ceberut şekilde geliyor... El İnsaf, El İhsan, El İman... İlla Cehd..., İlla Cehd...
hocam ne yazık ki insanlarda hata kabullenmek yok...
vakkodan eşarp alma diyorsun müslüman en kalitelisini giymeli diyor...
coca cola içme diyorsun bakkallar satmasın o zaman diyor...
bilmem ne yapma diyorsun önemli olan niyet diyor...
dışarda arkadaşlarıma muhteşem yüzyılı kötülüyorum izlememeleri için bir sürü hır gür geçen eve geldim misafirler falan ahali oturmuş izliyor kapatın şunu diyorum biz doğrusunu biliyoruz diyorlar...
Allah sabır versin hepimize...
Alt 04-09-2011, 20:54   #10
Kullanıcı Adı
Sevban
dışarda arkadaşlarıma muhteşem yüzyılı kötülüyorum izlememeleri için bir sürü hır gür geçen eve geldim misafirler falan ahali oturmuş izliyor kapatın şunu diyorum biz doğrusunu biliyoruz diyorlar...
Allah sabır versin hepimize...

Amin kardeşim bende aynı dertten muzdaribim... Anlatamıyorum yav...
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)