AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-01-2009, 18:53   #1
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart Anadolu’nun bütün yılanları sizleri sokacak! GDO
Genetiği Değişitirilmiş Organizmalar(GDO) Yönetmenliği; Anadolu’da sadece insanların değil, bütün canlı deseni ve türünün de sağlığını, varlığını tehlikeye attığı için yılanlar, çıyanlar, akrepler ve fareler size diş biliyor olacaklar... Necati Doğru yazıyor...





Necati Doğru / Vatan
Anadolu’nun bütün yılanları ile çıyanları sizleri sokacak!
Anadolu’nun tarlalarında, bostanlarında, bağlarında, ovalarında, dağlarında, yaylalarında yaşayan bütün yılanlar, çıyanlar, akrepler bir olacaklar, vatansever bilinçle, sizleri sokacaklar.
Fareler de uyanacaklar.
Siz uyurken...
Kulağınızdan ısıracaklar.
GDO’ya giriş izni verdiniz.
Tarımı GDO’ya vidaladınız.
ABD Tarım Bakanlığı ile dünya GDO’lu tohum üretiminin yüzde 71’ini elinde tutan Amerikan şirketi Monsento’nun etkisiyle, yönlendirmesiyle çıkartılan Genetiği Değişitirilmiş Organizmalar(GDO) Yönetmenliği; Anadolu’da sadece insanların değil, bütün canlı deseni ve türünün de sağlığını, varlığını tehlikeye attığı için yılanlar, çıyanlar, akrepler ve fareler size diş biliyor olacaklar.
Avrupa çok dikkatli.
Çok temkinli duruyor.
İnce eleyip sık dokuyor.
AB ülkeleri, “GDO’ya Frankeştayn ürün” adını taktı, kılı kırk yarıyorlar. Çünkü genetiği değiştirilmiş tohumdan üretilen bitkiler, onlardan elde edilmiş gıdalar; yiyeni yavaşça öldürüyor. Usul usul salaklaştırıyor. İnsanda ve hayvanda organ hasarı, karaciğer yetmezliği, böbrek kifayetsizliği, kısırlık, erken doğum, düşük ne varsa kötü hastalık hepsini bu genetiği değiştirilmiş organizma(GDO) adı verilen ürünler yapıyor.
Tarım Bakanlığı titizlenmedi.
Yönetmenliği çıkardı.
GDO ürünlere giriş izni verdi.
ABD ve şirketleri çok sevindi.
Çünkü Türkiye, onlar için çok karlı bir pazar. Türkiye ABD şirketleri için “genetik modifiye ihracatında 1 milyar dolarlık” (o da şimdilik) bir aç piyasa. Türkiye 435 bin tonla ABD şirketlerinin ürettiği “en büyük glüten yemi alıcısı” ülke. AKP iktidarı ve Tarım Bakanlığı, GDO ürünlerinin ülkeye girişinde zararı en aza indirmek için gerekli olan “Bio Güvenlik Yasası”nı çıkartmadan, girişe kapı aralayan yönetmenliği yayınladı.
Ve bilin bakalım ne yaptı?
Vatandaşı karanlığa attı.
Bir satıcı kalkıp, sattığı ürünün üsütüne “Bu ürün GDO’lu değildir” yazamayacak. Sigara paketinin üzerine “Seni öldürür” yazılıyor, gıda ürününe yazılmayacak. Niçin?Yönetmenlik böyle çıktığı için... Niçin yönetmenlik böyle çıktı? ABD Tarım Bakanlığı istediği için...
Bu yönetmenlikle; Türk Tütünü (Şark tütünü) nasıl ki Amerikan Tütünü (Virginia Tütünü) karşısındaki savaşını yitirdi, nasıl ki bizim Anamur Muzu, ABD şirketlerinin ele geçirdiği Şili’nin Çikita Muzu karşısında iç pazarı kaybetti, Anadolu’nun toprakları, tarlaları, bağları, ovaları, yaylarındaki dünyanın en zengin bio-çeşitlilik gösteren yapısı da şimdi Türk tütünü ile Anamur Muzu’nun kaderine ortak edildi. Başka hiçbir toprakta yetişmeyen, büyümeyen, gelişmeyen ve adına endemik denilen bitki örtüsü(flora) Türkiye’de var. Dünyadaki toplam 12 bin 500 endemik türün 2 bin 500’ü Türkiye’nin doğasında yüzbinlerce yıldır duruyor fakat Türkiye üründe, tohumda ve ilaçta bağımlılık yaratacak GDO’ya kapı aralıyor.
Geri kalmışlığın tarifi var.
Nedir biliyor musunuz?
Elindeki yeraltı, yerüstü kaynağının ve doğal zenginliğinin farkında olmadığı için fakir, işsiz kalan, tembel, miskin yaşayarak; tohumunda, gıdasında bile yabancıya muhtaç olan toplumlara “geri kalmış” diyorlar. Trabzon’un Şeker Su Yaylası’nda 2 bin 600 metre yükseklikte evi olduğu için “geleni gideni-olanı biteni gözlemleme imkanına sahip” arkadaşım ekonomi doktoru gazete köşe yazarı Dr. Şeref Oğuz, ABD’li, İsrailli, Hollandalı, Kanadalı şirketlerin görevlendirdiği uzmanların turist gibi gelip,Trabzon’un Şeker Su ile Uzungöl etrafındaki yaylalarında endemik bitki örnekleri toplayıp ve GPS ile de koordinat tespiti yaparak geri döndüklerini söylüyor.
Yılanlarla çıyanlar...
Akreplerle fareler...
Vatan bilinciyle uyanacaklar...

 

Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-01-2009, 19:27   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart
Allah razı olsun üstadım..
Bu konu vesilesiyle bir kişi dahi bile olsa bilinçlenecekse eğer Allah bin defa sizden razı olsun..

Gdo bu gün dünyada hala milyonlarca insanın ne olduğunu bilmediği bir tehlike.. Günden güne yayılan bu tehlikeyi ne yazık ki sadece bazı bir kaç duyarlı yazarımız dile getiriyor..

Tehlikenin sınırları aştığını gördükçe bu işe burnunu sokup milyonlarca insanları zehirleyenler ve onlara ortak olanlara lanet okuyasım geliyor..
Nasıl hesap verecekler..?

Silahla,topla,tüfekle ve fitneyle bizi yıkmayı başaramayanlar,biyolojik silahlarla yıkma çabasındalar.. Kimse görmüyor! Herşeyi görüp yazanlar,köşelerinde beylik takınıp ahkam kesenler bu konuya BEYGİR gözlüğüyle bakıyor!

Bir kaç yıl önceki ilkokul çocukları ile bu günün ilkokul çocuklarının boy farkları karşılaştırılınca,şimdiden çocuklarımızın genlerinin nasıl değiştiği gözler önüne çıkıyor! Bu sadece ufak bir örnek..

Bu tohumlar insanlarımızı kısırlaştırıyor,zeka seviyesini geriletip APTALLAŞTIRIYOR,dahası bu tohumlar,dinimizin yasakladığı melezleştirme yöntemiyle bizlere resmen HARAM YEDİRİYOR! Dinimizde hayvan genleri ile bitki genlerini birleştirip tohum elde etmek haram olduğu halde bu harama milyonlarca türk tarımcısı destek ve ortak oluyor!! Ne yazık!!

Gdo hakkında söylenecek çok söz var..Bir sayfa dolusu yazmak yine yetmez..
İnsanlarımızı esir alan,yok eden,geleceğimizi karartan bu hain buluşa dur demek öncelikle türk tarımcısına,türk yatırımcılara,hükümete ve bütün sağlık kuruluşlarına düşüyor..Ama hala kimseden çıt yok!!


Gözlerdeki beygir gözlüğünü çıkarmak için bilinçli adamlara ihtiyaç var..
Vatan,vicdan,merhamet bilinci olan bu insanların çoğalması tek duam..
Elimden gelen sadece sövmekte olsa ardıma elimi koymayacağıma yemin ederim..

Sağlığımızla,geleceğimizle oynayanlara hakkım/ız Haramdır!
Biz helal etsekte Hak hesabını muhakkak soracaktır..

Konu Duygu'Seli~ tarafından (11-02-2009 Saat 00:49 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-01-2009, 19:32   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Öncelikle bu hikayeyi kendimce kötü bir destan olarak gördüğümü belirtip konuya geçeyim. Bu çok karmaşık bir konu. Neden böyle diyorum.. Çünkü geçen Kanal D'de Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ta bu konu tartışıldı. O kadar uzman tartışıp durdular hiçbir sonuca varamadan ayrıldılar. CHP milletvekili ile CHP tarım komisyonunda çalışan Ziraat Odaları Başkanı ve ulusalcı görüşte olduğunu tahmin ettiğim bir profesör aynen bu yazıda olduğu gibi GDO'ya şiddetle karşı çıktılar. Daha aklı selim uzmanlar ise GDO'nun böyle anlatıldığı gibi vahim bir durum olmadığını çıkarılan yasanın iyi bir adım olduğunu savundular. İnsan sağlığı ile ilgili böyle bir konunun dahi siyasi görüşlere göre keskin biçimde farklı yorumlar arzetmesi hiç hoş değil gerçekten.

Sonuç olarak programdan anladığım şuydu. Bu yöntem biyoteknoloji bakımından faydalı ancak her faydalı teknolojide olduğu gibi bunda da zararlar mevcut. Ancak böyle felaket senaryoları oluşturacak kadar değil. Teknolojik yöntemlerin günümüz dünyasında dahil olmadığı alan kalmadı. Tarım da bunun bir parçası oluyor haliyle.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-01-2009, 19:53   #4
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart
Alıntı:
Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sonuç olarak programdan anladığım şuydu. Bu yöntem biyoteknoloji bakımından faydalı ancak her faydalı teknolojide olduğu gibi bunda da zararlar mevcut. Ancak böyle felaket senaryoları oluşturacak kadar değil. Teknolojik yöntemlerin günümüz dünyasında dahil olmadığı alan kalmadı. Tarım da bunun bir parçası oluyor haliyle.
Biz tarımda teknolojik imkan kullanılmasına karşı değiliz..
Ama bunun bir ölçüsü olduğuna inanıyoruz..

Neden kendi tarımcılarımızda kendi tohumlarını üretebilme imkanı varken,yabancıların üretimi olan tohumları kullanıyoruz? YANİ GDO'YU..
Teknolojiyi blinçli kullanmak,dikkat etmek şarttır!
Bu gün tükiyede sade bir çiftçi bile bir karış toprağına kendi çabasıyla tohum üretebilir..Niçin çiftçilerimize kendi çabaları değilde yabancılardan elde edilen ürünleri kullandırıyoruz??!
Türkiye kendi tohumunu üretmiyor!Dışarıdan alıyor!


Bir tarımcının sözünü yazayım buraya.. Bu işle ilgileniyor ve şöyle söylüyor..
''evet biliyorum,yaptığımız güzel değil,ama bizler şu anda batıya bağlıyız..Kendi tohumlarını yetiştirmek için zamanında adım atan tarımcıların ayağı kaydırıldı..Tek başımıza,yada bir kaç kişi sesimizi duyuramayız..Mecburuz''


Bu gün yurtdışından elde edlen ürünleri kullanmayan milyonlarca ülke var ve içlerinde avrupa ülkeleirde mevcut! Niçin onlar bunu kabul etmiyor? Bunu kabul etmeyip kendi yetiştirdikleri tohumlarla ürün yetiştiriyorlar..Bu tohumları üretenler yine teknolojik imkanları kullanıyor ve kendi çiftçileri..Yani hem kendi çiftçileri kazanıyor hemde kendileri..

Niçin biz kendi tohumumuzu üretebilme imkanına sahipken yurt dışından gelen ürünleri kullanıyoruz? Bu gün ben bile kendi kendime bir bitkiyi kurutup doğal yoldan tohum üretebilirim..

Yurt dışından elde edilen bu ürünler akrep,yılan ve en çokta fare genlerinden oluşuyor..
Misal mısır kışın yetişmiyor..Mısırın kışa dayanıksız olan geni çıkartılıp,kış ortamında rahatça dolaşabilen bir hayvanın,yani kışa dayanıklı bir hayvanın,kışa dayanıklı geni mısıra enjekte ediliyor..Böylelikle kışın mısır yetiştirilebiliyor..

Bu gün hormonlu gıdalar bile zararlı iken bize gdolu batı mahsülü sağlıksız ürünler yediriliyor..

Bu dinimizde HARAMDIR!Hayvan geni ile bitki geninin karıştırılıp,melez tohum üretilmesi bir çok sağlık bilimcisinin dikkitni çekip makaleler,bildiriler yayınlamışlarsada önü kesilmiştir..Bunlardan biride Mustafa Özer..

Ve en önemli konu şurası.. Allah alemi yaratırken her bitkiye bir mevsim vermiş..Muz yazın,portakal kışın yetişsin demiş.. Bizler niçin doğanın dengesini bozup,kışın yetişen bir bitkiyi yazında yemek için hayvan genleriyle birleştirip yeme ihtiyacı duyuyoruz? Bunu yapan bizde değil batı! Batının hain buluşu! Batıda din yok,iman yok.. Onlara ne Allah'ın yarattığı düzenden?Onlar zaten bozmak için varlar..Ve bunu başarıp müslümanlarıda etkileri altına alıyorlar..
Yazık!

Bizler tarımda teknolojiye karşı değiliz..Kendi ülkemizde,kendi çiftçimizin doğal ve sağlıklı yollardan üretim yapmasını istiyoruz sadece..Batının buluşu olan gdo yani hayvan ve bitki genleriyle tohum üreticiliğine sonuna kadar karşıyım! Karşıyız..

Konu Duygu'Seli~ tarafından (11-01-2009 Saat 19:57 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-01-2009, 20:13   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Anlıyorum...

Bu haber 26 Ekim tarihine ait.

***

GDO'lu ürün ticareti resmen yasak

26 Ekim 2009




Genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) ve ürünleri ile bunları içeren gıda ve yem maddeleri hakkında karar verme, işleme, ithalat, ihracat, izleme, tescil, etiketleme, kontrol ve denetime ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ''Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair Yönetmeliği'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, tohumluklar dışındaki genetiği değiştirilmiş organizma ve ürünleri ile genetiği değiştirilmiş organizma ve ürünlerini içeren gıda ve yem maddelerini kapsıyor.

Sağlık Bakanlığınca ruhsat veya izin verilen ürünler yönetmeliğin kapsamına girmiyor. Buna göre, Yönetmelik hükümlerine aykırı olan GDO'lu gıda ve yemlerin işleme ve tüketim amacıyla ithali, piyasaya sürülmesi, tescili, ihracatı ve transit geçişleri yasak olacak.

GDO'lu ürünler, bebek mamaları ve bebek formülleri, devam mamaları ve devam formülleriyle bebek ve küçük çocuk ek besinlerinde kullanılamayacak.

İnsan ve hayvan tedavisinde kullanılan antibiyotiklere karşı direnç genleri içeren GDO ve ürünleri ithal edilemeyecek, piyasaya sunulamayacak.

...

haber7
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-01-2009, 22:45   #6
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart
Eski hükümet dönemlerinde bir çok tarım işçisi,bir çok tarım bilimcisi seslerini duyurmak ve bu ürünlerin yasaklanmaısnı sağlamak adına sayısız adım atıyor ama önleri bir şekilde kesiliyor.. Bazı yazarların bu konu hakkında yazdığı makalelere ve tarihlerine bakıyorum.. Hiç bir kanal,hiç bir gazete günümüze kadar yayınlamıyor ve ses çıkarmıyor..Bazıköşe yazarlarıda öğrendikleirnce gündeme taşımak için üstükuru şekilde köşelerine taşısalarda kimse hakkını verip,sitem ve isyan ederek bu olayı konuşmuyor..
Tek gazete var oda VAKİT.. zaten vakit'in abonelerine ücretsiz verdiği SAĞLIK REHBERİ isimli kitap vesilesiyle bir kaç sene öncesinde tanışıyorum bu tehlike ile..
Günümüzde baktığımda ise geçmiş dönemlere göre bu tehlikenin adını bilen daha çok insan görüyorum..
Vakit gazetesi duyarsızlıklara rağmen gdo yu anlatan kitabı okurlarına hediye ediyor.. Bu konu hakkında en büyük adımı attığına inandığım tek gazete de vakit..İşte benim gazetem diyesim geliyor birdaha..
Diğerleri sonradan ve genelde köşe yazılarında,köşe yazarlarıyla kara kuru şekilde bahsediyorlar o kadar..
Bütün bilim adamlarını geçtim..Vakit'in adımı bana yeter..

KanalD'nin tartışma programına gelince..
Bunca senelik bir tehlikeyi neden şimdi görüp gündeme taşıyorlar merak ettim doğrusu..Hani her işlerine gelen olayda çıngar çıkartıp,seslerini yedi cihana duyurma hevesleri varya..?


Bu büyük bir tehlike..
Bir çok ülkenin yasakladığı bir buluş..
Ve şimdiye kadar bu konu için tek adım atan hükümet AK PARTİ..Ben ve benim gibi bir çok duyarlı vatandaş hükümetten daha fazlasını istiyor eminim..Çünkü bu ürünler özel tarım firmalarınca yasak olduğu halde kaçak şekilde kullanılıyor..Ve devamıda gelecektir..Çünkü işte çok para var..Çünkü kazançlı ve çok kolay..Birden fazla çiftçiye imkan ve para sağlayıp kendi ürünlerini yetiştirmeleirni istemek yerine hazır tohumları alıp kolayca para kazanma derdindeler..

Allah yardımcımız olsun..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-02-2009, 00:26   #7
Kullanıcı Adı
depare
Standart
Modernizmin doğuşundan beri ona ön ayak olup hayvanların alanlarını devamlı daraltan sizleri bir araya gelip sokmadıysa bu akrep,çıyan daha sokacaklarını sanmam bay sözde duyarlı vatandaş ;)
GDO'ya gelince canlıların organizmalarıyla oynayan insan oğlu Allah "Dengeyi bozmayın" diyor eğer bozarsan olacağı bu,sonra bütün dünya zararını çekiyor..
Doğanın dengesine müdahale edersen intikamı kötü olur her zaman...
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2009, 16:06   #8
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
GENETİĞİ İLE OYNANMIŞ GIDALAR

"Son günlerde genetiği ile oynanmış gıda ile ilgili köşelerde bazı ifadeler yer alıyor. Bizim aldığımız tedbirler yansıtıldığı gibi değil tam aksine bu konuda korumayı amaçlayan tedbirlerdir. Yönetmeliği okumadan yorumlar yapılıyor. Biz gıda konusunda hassasız. Biz genetiği değiştirilmiş gıdalara engel olunması noktasında çalışmalar yürüttük."

Başbakan - Meclis Grup Konuşması
3 Kasım Salı
Haber7
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2009, 16:10   #9
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
bu konuda eksiklik varsa bunun hesabını tarım bakanından sormalısnız sayın başbakanım.demekki bakanınız aldığınız tedbirleri kamuoyuna anlatmak ta zaafiyet gösteriyor ki bizler bile tereddütde kalıyoruz.milleti siz düşünün artık!
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2009, 16:35   #10
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart
Alıntı:
adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu konuda eksiklik varsa bunun hesabını tarım bakanından sormalısnız sayın başbakanım.demekki bakanınız aldığınız tedbirleri kamuoyuna anlatmak ta zaafiyet gösteriyor ki bizler bile tereddütde kalıyoruz.milleti siz düşünün artık!

Bütün hata medyada!
Çıkan her yasada hükümeti karalıyorlar sadece bunda değil..
Tarım bakanınında bencede milleti rahatlatacak ve karalama meraklısı medyayı utandıracak bir açıklama yapması lazım..
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
biyogüvenlik mevzuatı, biyogüvenlik yasası, gdo, gdolu ürünler, mehdi eker, tarım bakanı, tarım ürünleri, tohumculuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi