AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-05-2013, 14:25   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Angry Hür'ün Necip Fazıl Kini

Necip Fazıl'la ilgili tweetleri tartışma yaratan Ayşe Hür, Necip Fazıl'ın siyasi kişiliğine ve kendi hayatına dair tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Asılsız iddialarla Necip Fazıl'a yüklenen Hür, Üstad'ı darbeyi alkışlayan şahıs olarak, lanse etti. İşte Hür'ün büyük tepki çekecek sözleri...

Ayşe Hür, Habertürk televizyonunda Balçiçek İlter'in sunduğu 'Söz Sende' programında konuştu.

"İSLAMCILAR'A NECİP FAZIL TEPKİSİ"

Ayşe Hür, Necip Fazıl'la ilgili tweetlerini gelen tepkiler için "Atatürkçülüğü eleştirirken islamcılar beni el üstünde tutuyorlardı." diye konuştu. "Necip Fazıl siyasi kimliğinde müthiş defoları olan bir insan. Onu ön plana çıkarmak yerine kişisel noktadan girmem hataydı." diyen ünlü tarihçi şöyle devam etti:

"Necip Fazıl son yıllarda aziz mertebesine çıkarıldı. Çünkü hem Başbakan, hem Cumhurbaşkanının saygı duyduğu bir kişi. Büyük Doğu ekolünden yetişmişler. Böyle koruma altında olan birinin defoları hakkında çıkıp konuşmak kolay bir şey mi? Bu başlı başına ateşe atlamak oluyor. Necip Fazıl kemalist kesimin sürekli sesini kıstığı biri olmuş. Ondan sonra ona ait bir tarih yazılmış. 1934'te bir şeyhle tanıştıktan sonra kadın, kumar ve içkiyi geride bıraktığını söylüyor ama öyle değil. 1951'de kumar baskınında yakalandığına dair bir gazete küpürü var. Atatürk'ü öven sözleri mi istersiniz, Menemen olayından sonra rejimi öven yazılarını mı istersiniz, Büyük Doğu'nun bazı sayıları Atatürk övgüsü yapan kapaklarla çıkmıştır mesela... Askeri, militarizmi öven sözleri vardır. Bence bunlar daha ayıp. 27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü öven sözleri var."

Habervaktim

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-05-2013, 21:00   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Ayşe Hür, Necip Fazıl Kısakürek hakkında: "1951'de kumar baskınında yakalandığına dair bir gazete küpürü var." demiş. Eğer böyle demişseniz yazıklar olsun size Ayşe Hür! Normal vatandaşlar bile gazetelerde her yazılanın doğru olmadığını bilirlerken, sizin gibi köşe yazarlığı yapan ve tarihçi kimliğiyle bilinen bir kişinin, "Necip Fazıl hakkında kumar baskınında yakaladığına dair gazete küpürü var; öyleyse o kumarbazdır." anlamına gelecek bir söz söylemeniz en hafif tabirle gaflettir, aymazlıktır.

Necip Fazıl niye büyük biliyor musunuz?
Bediüzzaman Said-i Nursi niye büyük biliyor musunuz? Çünkü Cumhuriyet döneminin ilk başlarında küfr ve küffar bütün güçüyle İslam'a ve Müslümanlara saldırırken, İslam'ın ve Müslümanların bu topraklardaki en gür sedaları Bediüzzaman Said-i Nursi ve Necip Fazıl Kısakürek olmuştur. Bediüzzaman Said-i Nursi, Necip Fazıl Kısakürek ve onların o gür sedaları Müslüman Türk Milleti'nin sinesinde mümtaz yerlerini almıştır.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2013, 22:38   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Twitlerle tepkinizi koyun arkadaşlar

Benim twitlerim yalakalarının zoruna gitmiş...

@HurAyse Twit adresi...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2013, 23:42   #4
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Karışık duygular içerisindeyim. Öncelikle şunu kabul edelim bu bayan oldukça zeki. Başbakan'ın sürekli şiirlerini okuduğu, üstâdım dediği, hakeza hükümetin üst kadrolarındaki kimselerin bir çoğunun üstâd kabul ettiği ( Cumhurbaşkanının 19 yaşında Necip Fazıl Kısakürek'e çektiği meşhur telgraf ) gündemin Necip Fazıl Kısakürek'in Menderese yazmış olduğu mektuplarla çalkalandığı bir zaman diliminde bu çıkış büyük bir rant ve reklam kapısıdır. Hanımefendi de bu fırsatı çok iyi değerlendirdi.

Mevzuya gelirsek, Bâbıali adlı eserinde kıraat ettim ve hatırladığım kadarıyla bir defaya mahsus esrar içmişliği var.Abidin dinoyla sanırım. Demokrat parti'nin iktidar olduğu dönemde işyerini korumak amaçlı bir arkadaşını aramaya gittiği zaman, büyük bir komploya uğrayarak kumarhane de basılmıştır.Benim Gözümde Menderes kitabında mevzunun hakikatlerini bedahet derecede gösterir. Kadına ise Ona asla bulaşmadım zira bulaşsam kurtulamazdım, yıllarca çektiğim çileye bir anda yok eder mealinde kesin reddi vardır.

Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2013, 15:59   #5
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Necip Fazıl son yıllarda aziz mertebesine çıkarıldı.
Aslinda bu cümle cok önemli ve düsündürmeyi gerektiren bir davetiye niteligindedir.
Bu yalnizca üstad icin gecerli degildir...o ismin yerinde bir baskasida olabilir.

Taassupa kapilmadan ve insanlarin hata yapabilirliginide hesab ederek hadiseleri degerlendirmis olsaydik aslinda zihinlerde soru isareti en asgariye düzeye inmis olurdu.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)