AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kim? Kimdir? Biyografiler ve hayat hikayeleri.

Stil
Seçenekler

Alt 08-29-2007, 23:14   #1
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. hükümetinde de Milli Eğitim Bakanlığına getirilen Hüseyin Çelik, 1959 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde doğdu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun olan Çelik, aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne asistan olarak girdi.

1987 yılında İstanbul Üniversitesi'ne geçen Çelik, 1988-1991 yılları arasında doktorası ile ilgili araştırmalarda bulunmak üzere İngiltere'de bulundu. Çelik, aynı zamanda Londra Üniversitesi School of Oriental and African Studies'te Turkish Politics bölümünde Master programına devam etti. Türkiye'de ilk siyasal hareket olan Yeni Osmanlılar Cemiyeti ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya ve Fransa'da bulunan Çelik, 1991 yılında Ali Suavi ve Dönemi konulu doktorasını tamamladı.

1992'de Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yardımcı doçent, 1997 yılında doçent olan Çelik, 18 Nisan 1999 seçimlerinde DYP'den Van Milletvekili seçildi. 3 Temmuz 2001'de DYP'den istifa ederek AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Çelik, son seçimde Van milletvekili olarak parlamentoya girdi. Türk kültürü, siyasi tarihi ve edebiyatı üzerinde yayımlanmış 11 kitabı bulunan Çelik, evli ve 3 çocuk babası. Hüseyin Çelik İngilizce biliyor. Çelik, 58. ve 59. Hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak yer aldı.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-29-2007, 23:14   #2
Kullanıcı Adı
Benide_Kapatın
Standart Ynt: Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı
Öğretmenler tarafından sevilmedi.. olmamalıydı diyorum...

İmajını umarım düzeltir..
Benide_Kapatın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2007, 07:58   #3
Kullanıcı Adı
yalnız-kurt
Standart Ynt: Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı
Alıntı:
İnternettin Hoca Nickli Üyeden Alıntı
Öğretmenler tarafından sevilmedi.. olmamalıydı diyorum...

İmajını umarım düzeltir..
BEN DĞİŞME FİKRİNE KARŞIYIM SOLCU GELSİN KADROLAŞSIN... MİLLİYETÇİ GELSİN KADROLAŞSIN BU ADAM İŞİ HAK EDENE VERİNCE BU KİŞİLERDE MÜTAASSIB İNSANLAR OLUNCA ... BİRİLERİN GÖZÜNE BATIYO ... BU ŞAHISI AİLEDEN TANIRIM ÇOK SAMİMİ DÜRÜST BİRİDİR..
BABASI GİBİ...
Alt 08-31-2007, 21:05   #4
Kullanıcı Adı
maviinsan
Standart Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı
hayırlısı olsun ne diyelim.başbakan uygun görmüşse vardır bir bildiği belki
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)