![]() |
#1 |
![]() Hz.Peygamber (s.a.v.) den Hadisler... ![]() Hz.Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu: '' İlmin kaldırılıp cehaletin kökleşmesi, zinanın ortaya çıkması, şarabın içilmesi kıyametin belirtilerindendir.'' ![]() Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Namazınızın bir kısmını evlerinizde kılınız.Oraları kabirlere çevirmeyiniz.'' buyurmuştur. ![]() Hz.Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur : '' Kim bir namazı kılmayı unutursa hatırladığında kılsın.Unutulan bu namazın bundan başka yapılacak kefareti yoktur.( Beni hatırlamak için namaz kıl.''Taha 14'') ![]() Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Kim Allah için hacceder ve bu arada kötü söz söylemez, günah işlemez ise hac'dan annesinden doğduğu günkü gibi (günahsız olarak) döner '' buyurmuştur. ![]() Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' İnsanlara öyle bir zaman gelir ki, bu zamanda bir kişi ele geçirdiğinin helalinden midir, yoksa haramdan mıdır? olduğuna hiç aldırmaz.'' buyurmuştur. ![]() Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Sarhoşluk veren tüm şeyler haramdır.'' buyurmuştur. ![]() Hz.Peygamber (s.a.v. ) : '' Kıyamet günü bana inananların en yakını,bana en çok salavat okuyandır.'' buyurmuştur. ![]() Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' Cehennem nefse hoş gelen şeylerle perdelenmiştir.Cennet ise nefse hoş gelmeyen şeylerle perdelenmiştir.'' buyurmuştur.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Allah razı olsun hatırlamış olduk,
|
|
![]() |