AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-08-2010, 15:30   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart İçişleri Bakanlığı :Karakolda ihmal var
Bakanlık raporundan: Sarıyayla Karakolu’na takviye birlikler geç gitti, yeterli mühimmat yoktu. PKK’lılar birlikteki ağır silahları da götürdü

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde dört askerin şehit olduğu Sarıyayla Karakolu baskınıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere kente giden İçişleri Bakanlığı müfettişleri çalışmalarını tamamladı. Heyet, baskına bir dizi ihmalin neden olduğunu saptadı. Taraf’ın ulaştığı bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı heyeti şu tespitlerde bulundu: “Karakolun güvenliği yeterli değildi. İstihbarata rağmen önlem alınmadı. Baskın sırasında yardım geç gönderildi. Karakoldaki mühimmat yetersizdi. Saldırı sırasında askere ait üç telsizi ve iki ağır makineli biksi silahı PKK’lılar aldı.”

Sorulara yanıt aranıyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, “Elimizde bulgular var. Çok boyutlu olarak araştırıyoruz” sözlerine açıklık getiren İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili Taraf’a şunları söyledi: “Saldırı öncesi alınan istihbaratlar ve uyarıların değerlendirilmediği yönünde bazı güçlü bulgulara ulaşıldı. Şu anda en ciddi bulgu budur. Bu iddiaların ve bulguların hepsi tek tek araştırılıyor. Bölgede şu anda birçok uzman kişi var. Üç farklı istihbarat raporuna rağmen neden önlem alınmadığı araştırılıyor. Bunun cevabı bulunduğunda, resmin en önemli parçası da ortaya çıkmış olacak. Sonuçlar, başbakan ve cumhurbaşkanına sunulacak. İçişleri Bakanlığı ilk defa böyle bir inceleme yapıyor.”

kynk

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-08-2010, 15:54   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
''İstihbarata rağmen önlem alınmadı.

Karakoldaki mühimmat yetersizdi. S

Saldırı sırasında askere ait üç telsizi ve iki ağır makineli biksi silahı PKK’lılar aldı.”

İnanılmaz olay gerçektende.Bilgi sahibi olunduğu halde önlem alınmıyor.
Mühimmat yetersizliği de varmış.''Neyse ki yetersizmiş'' mi demek lazım acaba ?
Sonuçta teröristler bazı mühimmatları almış!

Telsiz neyse ama biksi inanılmaz önemli bir silah.
Gençlerimize yazık,ailelerine üzülüyorum.
Alt 05-08-2010, 17:55   #3
Kullanıcı Adı
Ak Koza
Dayımın bu olayla ilqili elinden qelenini yapacağını düşünüyorum ve inanıyorum ki herşey ortaya çıkacak .Ailelere sabır diliyorum
Ak Koza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)