AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-19-2010, 14:35   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Bu Haber Milyarlık İftar Sofraları Kuran Müslümanlara İthaf Edilir
Evde yemek olmayınca canına kıydı -

Seyyar satıcılık yapan 4 çocuk babası Hacı Oruç iftar açmak için eve geldiğinde eşinin sözleriyle yıkıldı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde seyyar satıcılık yapan evli ve 4 çocuk babası 40 yaşındaki Hacı Oruç, iftar açmak için geldiği evinde eşinin, "Yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok" demesi üzerine bunalıma girip, evin bir odasında kendini asarak canına kıydı. Silvan'de geçimini el arabasıyla sebze ve meyve satarak sağlayan ve 2 odalı tek katlı evde ailesiyle yaşayan Hacı Oruç, 3 gün önce iftar vakti evine geldi. Eşi Edibe Oruç'a ne yemek yaptığını soran Oruç, "Yemek yapacak birşey yoktu. Yemek yok" yanıtını alınca üzülerek, evin bir odasına çekilip, kendisini tavana astı. Şüphelenip odaya giren Edibe Oruç, eşini ipte asılı tavanda sallandığını görünce hemen müdahale etit ve ipi keserek onu indirdi. Hacı Oruç, yakınları tarafından kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedaviye alındı ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen dün akşam yaşamını yitirdi. ÖNCE ÇOCUKLARINA SARILIP AĞLAMIŞ Eşinin intihar etmesinin ardından 4 çocuğuyla ortada kalan 37 yaşındaki Edibe Oruç, büyük üzüntü yaşadı. Kürtçe konuşan Edibe Oruç, eşinin son günlerde para kazanamadığı için eve yiyecek alamadığını söyledi. Eşinin 3 gün önce iftar saatinde eve geldiğini ağlayarak anlatan Edibe Oruç şöyle dedi: "İftar saatinde eşim eve geldi. Yemek yapacak hiç bir şey yoktu evde. Aç aç bekliyorduk. Eşim ne yemek yaptığımı sordu. Ben de 'yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok' dedim. Bunun üzerine çocuklara sarılıp bir süre ağladı. Çok üzüldüğünü anlamıştım. Sonra da arka odaya geçti. Ben de fazla üzmemek için yanına gitmedim. Ama odadan ses gelmeyince merak edip gidip baktım. Eşim kendini iple tavana asmıştı.". Hacı Oruç'un cenazesi, Silvan'ın Karabehlülbey Mezarlığı'nda toprağa verildi. 11 yıllık evli 4 çocuk babası Hacı Oruç'un ölümüyle ilgili savcılık soruşturma başlattı.


HaberYorum


Soyismi Oruç olan 4 çocuk babası Hacı'nın bir Ramazan günü oruçken iftar vakti eve geldiğinde, yemek olmadığını öğrenip çocuklarına sarılıp bir süre ağladıktan sonra intihar etmesinin suçlusu kim sizce?

Bu intiharın suçlusu Hacı Oruç'un onuru ve durumu kaldıramayan yüreği mi? Yoksa başkaları mı?

Biraz düşünelim...

Cemaatler ?

Allah için hizmet veren, insanlara islamı anlatan bunun için biraraya gelmiş cemaatler suçlu olabilir mi sizce?

Birbirlerine verdikleri iftar sofralarında 5 çeşit yemek 4 çeşit tatlı 4 çeşit içecek bulunan... Yemek salonu dahil milyarlarca liralık masraf eden bu cemaatler suçlu değil mi?

Göbekli Müslüman İşadamları?

Plazma televizyonlarında film izlerken kapının önünde bekleyen 4x4 jeepleri ile sahurda önlerine gelen envai çeşit yiyecek ile her öğün yemeği ile 5 fakir ailenin doyabileceği masrafları ile göbeği kendisinden büyük müslüman işadamları suçlu olabilir mi sizce?

Sadece müslümanlar değil elbette suçlu olan ama önce müslümanlar...

Belki bu cemaatler ve işadamları bu kadar çok masraf yapmadan, daha fazla dağıtarak, paylaşarak yaşasalardı yine de Hacı Oruç'lar olacaktı ama biz müslümanlar bu kadar suçlu olmaz yada suçlu olmanın bu kadar yüzkızartıcı adiliğini yaşamazdık...


Yorumlayan: Cihad Kayaduman

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-19-2010, 14:36   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 14:42   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Bu insanların vebali hepimizin üstüne ...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 14:47   #4
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Standart
Dünyada aç yaşayan müslüman halkı insanları gördükçe kendimden utanıyorum
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 14:51   #5
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart
insanı kahreden bir haber. Oruç ailesinin yaşadıkları gerçekten çok üzücü. bazı yardım kuruluşları birşeyler yapmak için çabalıyorlar, yalnız anlaşılan yardımı en çok hakeden insanları bazen göremiyorlar. bazıları vardır gururunu pek önemsemez gider dilenir, veyahut yardım dağıtan kuruluşlara gidip yardım ister, akrabasına eşine dostuna durumuna anlatıp yardım bekler. Oruç ailesi gibi gururlu olduklarını tahmin ettiğim aileler ise bunları yapamadıklarından dolayı kötü sonlara maruz kalırlar. Hacı Oruç bence karısını ve çocuklarını düşünüp yardım istemeliydi. durumundan kimseye bahsetmişmidir acaba? Silvan halkının bu duruma sessiz kalacağını tahmin etmem. bu mübarek ayda yardım etmek için fakir insan arayan çok sayıda yardımsever bulunuyor. cemaatlere de yorumda fazla yüklenilmiş. yardım dağıtan cemaatler olmasaydı Hacı Oruç gibi intihar edenlerin sayısının kat be kat artabileceği ihtimalini unutmamak lazım. Ne olursa olsun Hacı Oruç intihar etmemeliydi. yazık etti kendine. çocuklarını eşini geride bırakarak bir anlık mutsuzluğun esiriolup canına kıydı. bu dünyada mutlu olmadı ama daha acısı ahiretini de kaybetti.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 17:02   #6
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Post İftarda açlık intiharı
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde seyyar satıcılık yapan evli ve dört çocuk babası Hacı Oruç (40), iftar açmak için geldiği evinde eşinin, “Yemek yapamadım, bir şey yoktu” demesi üzerine evin bir odasına çekilip kendini tavana astı.



Şüphelenip odaya giren Edibe Oruç (37), eşini ipte asılı sallandığını görünce hemen müdahale etti ve ipi keserek indirdi. Hacı Oruç, yakınları tarafından kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedaviye alındı ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen önceki gün akşam yaşamını yitirdi.

Dört çocuğuyla ortada kalan Edibe Oruç, eşinin son günlerde para kazanamadığı için eve yiyecek alamadığını söyledi. Eşinin üç gün önce iftar saatinde eve geldiğini ağlayarak anlatan Edibe Oruç şöyle dedi:

Çocuklarına son kez sarılıp ağladı
“İftar saatinde eşim eve geldi. Yemek yapacak hiç bir şey yoktu evde. Aç aç bekliyorduk. Eşim ne yemek yaptığımı sordu. Ben de ‘yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yapamadım’ dedim. Bunun üzerine çocuklara sarılıp bir süre ağladı. Çok üzüldüğünü anlamıştım. Sonra da arka odaya geçti. Ben de fazla üzmemek için yanına gitmedim. Ama odadan ses gelmeyince merak edip gidip baktım. Eşim kendini iple tavana asmıştı.” Hacı Oruç’un cenazesi, Silvan’ın Karabehlülbey Mezarlığı’nda toprağa verildi.

DİYARBAKIR - Istanbul - 19.08.2010 - Taraf
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 17:05   #7
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Şeytan İnsanın en zayıf halinde sinsice girip aklına yoldan çıkarıyor.....
Rabbim bizleri korusun...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 17:11   #8
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Standart
Çok üzüntü verici bir durum...
Allah bütün fakir fukaraların yardımcısı olsun...
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 17:13   #9
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Amin....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 21:20   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Fakirliğin gözü kör olsun.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım