AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 05-10-2008, 15:21   #1
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Standart II. Dünya Savaşında Almanlar/Adolf Hitler....
Aslında ben kesinlikle faşizme desek verecek biri değilim...

Ancak Hitler'in iktidara gelip 10 yıl içinde I Dünya Savaşından yenik çıkmış ve mahvolmuş Alman ekonomisini düzeltmesi ve büyük sanayileşme dönemini başlatması,

Bu sanayileşmeden sonra silah sanayiinden Denizaltı ve benzeri büyük icatların yine Almanlar tarafından yapılması,

En önemliside Hitler'in dünyada o sıralarda en güçlü 5 devlet varken (Amerika,İngiltere,Fransa,Almanya ve Sovyetler)Almanya'yı sağ tarafından Sovyetler sol tarafından ise Amerika, Fransa ve İngiltere ile aynı anda başarılı şekilde savaştırması büyük bir deha olmayı gerektirmez mi?

Savaşta yenilmelerine rağmen karşı tarafa tek başlarına büyük kayıplar verdirmelerine rağmen yenilmelerinin en büyük nedenide Rusya'da kış şartları yüzünden askeri araçların yakıtlarının donmuş olması...

Gerçekten Hitler büyük bir deha olmasına rağmen sanıyorum bu dehalığını yanlış yerde ve yanlış yönde kullanmış...

Siz Hitler'i nasıl görüyorsunuz diye sorsam ne dersiniz?

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-10-2008, 15:26   #2
Kullanıcı Adı
haritaci70
İyidir hitleri severim mekanı cennet olsun :D :D

Evet ilginç bir deha yani her ne kadar yaptıklarını onaylamasamda ülkesini çok çabuk topladı hatta almanlar nedensen hitlerden sonra da kendilerini çok çabuk topladılar...

Tabi bunların yanında hitlerin neye hizmet ettiğini de gerçekten yaptığı soykırımın kimin işine geldiğinide düşünüp tartmak lazım
haritaci70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2008, 15:32   #3
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Aslında Hitler'in katlettiği Yahudilerin kırma yahudiler olduğu ve bu işide safkan gerçek yahudilerin organize ettiği söylenir...

Çünkü gelecekte kurulacak İsrail devletinin yapacaklarını meşru göstermek için kendilrininde mazlum durumunda olmalarının mantıklı olacağı planı varmış...

Bu yüzden böyle bir katliamı kendileri ayarlarmışlar ve Yahudi köylerini bombalayan uçakların Lufthansa Havayollarınında Yahudi firması olduğunu söylerler..

Ne kadar doğru bunlar bilmiyorum ama mantıklı...
Alt 05-10-2008, 15:35   #4
Kullanıcı Adı
haritaci70
Evet orda katledilen yahudilerin safkan olmadığı konusunu bende duymuştum hatta biryerlerde okumuştum ama hatırlamıyorum şimdi.

Kaldı ki artık yahudilerin planlarını biliyoruz soykırımdan sonra filistinde israil devletini kurup gerçek yahudileri biraraya toplayıp ezilmiş halk imajı verip şimdi ortalığı yakıp, yıkıyorlar... Mescidi aksa yı da yıkıp süleyman tapınagınıda inşaa ettilermi geriye kıyametin gelmesini beklemekten başka yapacak bişeyleri yok gibiydi ama artık adamlar kendi kıyametlerini kendileri yaratacaklarmış durum o kadar vahim
Alt 05-10-2008, 15:45   #5
Kullanıcı Adı
Müntesip
adolf hitler gibi bir diktatör'ü,insanların canına kıyan bir zalimi iyi birisi olarak tanımlamak dogru degildir.ancak;
buhar kazanları yardımıylada olsa,başta asfalt ve suni kaucugun imalatı ve makine sanayiine kattıkları olmak üzere bircok icatı dünya kazandırmasıyla birlikte etrafındaki onca düşmanla ve hainle başa çıkması askeri bir dahi oldugunu gösteriyor.
arkadasımızın da söylediği üzeresaf ırk'ı elde etmek için kırma yahudileri gaz odalarında öldürmesi kendiside yahudi olan hitler 'in acımasız bir insan oldugunu ispatlıyor.ayrıca bazı kaynaklar şizofren oldugunuda söylemekteler.
son olarak nedendir anlamadıgım bir his var içimde,ben bu adama hiç kızamıyorum.aklıma ilk gelen vasfı davasına sahip çıkan bir adam !!!
Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2008, 15:50   #6
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Hayır iyi biri asla değil ama o kullandığın cümleyi bende tam burda kullanacaktım..

Genelde çok zeki insanlar şizofren yada ruh hastası olabiliyor ve bu adamda aşırı bir zeka var..Kimse bu kadar güçlü devletle başa çıkamaz kolay kolay..
Alt 05-10-2008, 15:51   #7
Kullanıcı Adı
Bostancı
Hitlerin yahudi soyundan geldiğini duymuştum :o
Yahudiler tarafından bilerek başa getirildiğini ve Yahudileri bugünkü israil topraklarına göç ettirmek için katlettiğini söyleyenler'de var..
Biliyorsunuz yahudiler İsrail devletini kuracakları zaman Dünyada ki bütün yahudilere kuracakları İsrail devletine göç etmelerini söylemiştiler...
Ancak Yahudilerin önemli bir kısmı evlerini yurtlarını bırakıp kurulacak olan İsrail devletine gitmeye pek yanaşmadı..
Bostancı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2008, 15:53   #8
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Savaş 1948'de bitti ve İsrail'de 1948'de kuruldu...Aslında Yahudi Soykırımının bir oyun olduğu çok belli ama Adolf Hitler'in bunu bilincli şekilde yaptığını düşünmüyorum çünkü ölmeden bi kaç saat önce ona Yahudi olduğunu söylemişler ve adam orada büyük şok yaşamış...
Alt 05-10-2008, 15:55   #9
Kullanıcı Adı
haritaci70
Şizofren deyince benim aklıma john farbes nash ve a beatiful mind filmi aklıma geliyor tabi russel crown u unutmamak lazım :D

Alt 05-10-2008, 16:05   #10
Kullanıcı Adı
Kafes
Hitleri sadece kulaktan dolma bilgiler ve okuduklarimizdan taniyorum ama Almanya eskiden Dunya'nin buyuk guclerinden olabilecek seviyede bir ulke olarak goruluyordu fakat simdi tamamen bir kac buyuklerden disarida kalmasi da belki Ingiltere'nin oyunudur diye dusundum bir an.

Safkan yahudi meselesine ben sahsen inanmiyorum. Sonucta hepsi yahudiydi ve genelde Almanya'dan ayrildiktan sonra Amerika'ya ve Ingiltere'ye gocettiler. Belki de gelecegin buyuk iki gucunu kurmanin zamani geldigini anlamislardi.
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)