AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 10-16-2011, 00:48   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart İkinci Eş Yasal Olmalımı? Tartışmasına Dair..

Son zamanlar bu tartışma nedense el üstünde tutulmaya çalışılıyor...
Emin olun sabah programlarının hemen hemen hepsinde bu konu tartışılıyor...
Bu konunun önümüzdeki günlerde iyice hararetleneceğini düşünüyorum..
Ama bu başlıkta yasal olmalımı veya olmamalımı konusunu değilde bu konunun neden bu aralar dillendirildiğini konuşalım diyorum.

Bu konu 2012'nin aczimendisi olabilirmi diye aklımada gelmiyor değil?

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-16-2011, 00:51   #2
Kullanıcı Adı
TYH
cahil kocalar karılarını öldürürken kombo yapsın diye mi
Alt 10-16-2011, 00:58   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Kış geldi,millet tv lere daha da yoğunlaşacak,böyle konularla reyting yükseltmeye çalışıyorlar.
Bunu da özellikle din boyutuna çekiyorlar,zengin puştlara bakılsa değil eş,hergün tek hatunlarla geçiriyorlar,veya 'hergün tulumba yenmez' diye başkalarıyla birlikte oluyorlar,yiyorsa bunları dillendirsinler.
RTÜK engel koymalı hemen.
Alt 10-16-2011, 02:44   #4
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Dört'e kadar yolu var... diyorlar.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-16-2011, 03:18   #5
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dört'e kadar yolu var... diyorlar.

Kur'an-ı Kerim'de bize emredilen, üzerimize farz kılınan onca şey varken, bazıları gidip işine geleni işine geldiği şekilde yorumluyor. Çok kızdığım bir konu, televizyonda izliyoruz, sanki Kur'an 4 kadına kadar evlenebilirsiniz diyor. Kur'an gelmeden önce erkekler kaç kadınla evleniyordu, bu sorulmuyor. 4 hanım için adaletli olma şartı var. Adam çıkıyor;

"Benim iki eşim var. İkisi de mutlu"

diyor. İç dünyası, duyguları erkeklerden çok daha hassas, çok daha narin olan bayanların bu konuda mutlu olmalarına imkan var mı? Dışı gülerken o hanımların içi ne alemdedir acaba? Ayrıca birden fazla hanım için adaletli olma şartı koyan Kur'an'daki şu ayeti neden hiç televizyonlarda duymayız?

“Üzerine düşüp uğraşsanız da kadınlar arasında âdil davranmaya güç yetiremezsiniz.” (Nisa 129)

Peygamber Efendimiz bile bu konuda çok büyük sıkıntılar çekmiş, çok fazla göz yaşı dökmüştür. Acaba kaç erkek hanımıma karşı adil olamıyorum diye göz yaşı döküyor?

Sapmış televizyon kanalları sapkın sözlerle milletin beynini yıkıyor. Ama suç yine bizde. Okumuyoruz arkadaş. Okusak zaten birden fazla hanımla evliliğin olamayacağını göreceğiz.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-16-2011, 03:23   #6
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Biraz latife yapmak istedim esref kardesim.
Lakin istisnai durumlarda dörde kadar nikah yapilabilecegi bilinen bir gercektir...fakat bu durum, dört hanim alin anlaminda da degildir....aslolan tek evliliktir. Hayirli ve mutlu bir yuva kurmaktir.
Cenabi Allah herkese nasip etsin.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-16-2011, 03:26   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Esasında Kur'an'ın tavsiyesi de tek eşliliktir: Zalike edna en la teulu: cevretmemeniz için en az olanı daha makbûldür. Nisa üç böyle bitiyor. Yetmez mi? Efendimiz gençliğinin en hızlı yıllarında 40 yaşına kadar tek eşli kaldı. Efendimiz Hz. Ali'nin Hz. Fatıma üzerine evlenme isteği üzerine onu azarladı. Hz. Ali'ye verdiği cevaptan kızlarıyla everirken Hz. Osman'dan da böyle bir söz aldığı zımnen anlaşılıyor. Peki, efendimiz de mi modern akıldan etkilendi?
Hayır, işin esası bu... Diğeri ruhsat. Ruhsat'lar aslın yerini almamalıdırlar.

mustafa islamoğlu...
Alt 10-16-2011, 03:34   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Biraz latife yapmak istedim esref kardesim.
Lakin istisnai durumlarda dörde kadar nikah yapilabilecegi bilinen bir gercektir...fakat bu durum, dört hanim alin anlaminda da degildir....aslolan tek evliliktir. Hayirli ve mutlu bir yuva kurmaktir.
Cenabi Allah herkese nasip etsin.

Senin latife amaçlı söylediğini biliyorum kardeşim. Latife yapıp hatırlattığın konu üzerinden söyledim. Ben tesadüflere inanmam. Tesadüf sözünü de pek sevmem. Hemen her olay veya durum karşısında mutlaka düşünülmesi gerektiğine inanırım.

Peki şimdi dönüp bir bakalım ülke nüfusuna. %1-2'lik bir oynamayı, milyonlarca insanın varlığını düşünerek normal karşılamak gerekirse nüfusun yarısı erkek yarısı bayan. Dünyaya bakıyorsun durum yine aynı; yarısı erkek yarısı bayan.

Bu durumu "tesadüf" kelimesiyle mi açıklamak gerekir? Başkasını bilmem ama bence bu, Yaratan'ın bize vermiş olduğu bir mesajdır.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-16-2011, 03:34   #9
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Gereksiz tartışmaları pek seviyoruz.
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-16-2011, 03:42   #10
Kullanıcı Adı
depare
En hayırlı olanın tek eş olduğunu Kuranı Kerim de beyan ediyor ama müsaadesi olduğu için 2. eşi alana da kötü gözle bakılamaz..

Burada Şamil Basayevin sözü iyi gider "Allahın helal kıldığını bana kimse yasaklayamaz"
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)