AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-05-2009, 13:09   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart İkinci Mektupla İlgili Derin Şüpheler
İkinci mektupta sulandırma şüphesi

Başsavcıvekili Çolakkadı'nın ıslak imzalı belgeyi savcılara gönderen isimsiz subay tarafından yazıldığı ileri sürülen ikinci mektubun kendilerine gelmediğini açıklaması, mektubun subay tarafından yazılmadığı kuşkusunu doğurdu.



'Darbe Andıcı'nın aslını Ergenekon savcılarına gönderen esrarengiz subay tarafından yazıldığı ileri sürülen ikinci ihbar mektubu kafaları karıştırdı. Medya kuruluşlarına gönderilen mektubun Ergenekon savcılarına gönderilmediği ortaya çıktı. Mektuptaki bilgiler ise bu şüpheyi kuvvetlendiriyor.

SAVCI GAZETECİLERDEN ALDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, isimsiz subay tarafından orijinali Ergenekon savcılarına gönderilen Albay Dursun Çiçek imzalı 'İrtica ile mücadele eylem planı'yla ilgili kendilerine ulaşan ikinci bir ihbar mektubunun olmadığını söyledi. Adliye çıkışında muhabirlerin "İkinci ihbar mektubu savcılığa geldi mi?" sorusuna Çolakkadı "Benim bilgim yok. Bize ulaşmış bir belge yok. Sizde varsa bana verin" karşılığını verdi. Bir muhabir ise belgenin bilgisayar çıktısını Turan Çolakkadı'ya verdi.

ŞÜPHE UYANDIRAN NOKTALAR

Çolakkadı'nın açıklaması, ikinci mektubun ihbarcı subay tarafından yazılmadığı yönündeki kuşkulara neden oldu. İkinci mektubun 'Darbe Andıcı'nın aslının ortaya çıkmasından sonra cuntanın süreci tersine çevirmek için kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişim olabileceği ileri sürüldü. Mektupta bu ihtimali güçlendiren bulgular şöyle:

GAZETE BİLGİLERİ

Cuntanın süreci tersine çevirmek için girişimlerinin anlatıldığı 9 maddedeki bilgiler, gazetelerde çıkan haber ve yorumların derlemesi gibi. Örneğin, ıslak imzanın imza makinesiyle atılabileceğine yönelik haberler, soruşturmanın askeri yargıya geçmesi için cuntanın Anayasa Mahkemesi'ne 'askere sivil yargı için baskı yapacağı yorumları…

YENİ İHBAR YOK

Mektupta daha önce Taraf gazetesinin haber yaptığı cuntanın 400 kadar internet sitesini fişleyerek takibe aldığı, kara propaganda için illegal internet siteleri kurduğuna dair bilgi ve belgelere yer verilmesi…

DÜZELTMEYE DİKKAT

Son mektupta gazetelerde haber olarak yer alan bilgi ve belgeler dışında ilk ihbar mektubunda yapılan düzeltme de dikkat çekti. Mektupta, birinci ihbar mektubunda dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı'nın emri ile 'Darbe Andıcı'nın fotokopisi ortaya çıktıktan sonra karargahta yapılan temizliğin aslında 'Bilgi Destek Planı' ile ilgili olduğu belirtildi.

İkinci mektubun birincisinin aksine bütün gazetelere maille gönderilmesi de ilk ihbar mektubu ve ıslak imzalı andıçla başlayan süreci etkilemeye yönelik girişim olarak yorumlandı.

İsimsiz subay ifade vermedi

Öte yandan 'Darbe Andıcı'nın orijinalini savcılara gönderen esrarengiz subayın kimliğini açıklayarak savcılara ifade vermesinin soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi ve ıslak imza ile başlayan süreci tersine çevirmek isteyen cuntanın kara propagandasına engel olacağı belirtildi. Başbakan Tayyip Erdoğan da 'ıslak andıç'ın ortaya çıktığı ilk gün subayın savcılara ifade vermesi gerektiğini söylemişti.

Yeni Şafak
5 Kasım 2009

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-05-2009, 16:14   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
çok dikkat edilmeli.bencede bir farklı senaryo oynanıyor.eğer bunun üzerine atlansaydı bir başka mektup çok farklı bir şekilde karşımıza çıkabilir...belkide bu mektup bir zokadır....bakalım zaman gösterecek...sanki bir satranç oyunu gibi..
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ihbar mektubu, ikinci mektup, internet andıçı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım