AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 06-15-2009, 16:32   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Angry İlahiyat Camii kapatılamadı ama ezan susturuldu!

Azeri medyası Bakü İlahiyat Fakültesi camisinde dışarı ezan okunamadığını yazdı.

Bir müddet önce kapatılacağına dair haberler çıkan, ancak tepkiler üzerine yetkililerin geri adım atmak zorunda kaldığı İlahiyat Camisi'nde şimdi de ezan krizi başladı.

Azeri medyasında camide okunan ezanın dışarı verilmesinin yasaklandığı haberlerinin yer alması üzerine, İlahiyat Camisi imamı, sadece yasal işlemlerin yerine getirildiğini ve gerekli belgelerin toplandığını ifade etmekle yetindi.

Caminin kapatılması talebi BDÜ'nun rektörü Abel Maharramov tarafından yapılmıştı. Camiye namaz için gelen insanların çevreyi rahatsız ettiğini savunan rektörün iddialarına bölgede yaşayan insanlar ve üniversite öğrencileri ise tepki göstermişti.

Bu arada şeyhulislam Hacı Allahşükür Paşazade ile devlet resmileri arasında restleşme de sürüyor. Kısa bir süre önce cami için ayrılan yere otomobil pazarı inşa etmekle suçlanan Paşazade, şimdi de şirketlere "helal" belgesi vermekle suçlandı. İktidar partisi milletvekilleri, şeyhülislamın gıda mamüllerine "helal" belgesi vermesinin doğru olmadığını savundu.

Hükümet, yeni hazırlanan bir yasa tasarısı ile Paşazade ile yaşanan restleşmeye yeni bir boyut getirmeye de hazırlanıyor. Azerbaycan milli meclisi, imam ve vaizlerin yurt dışında eğitim almama şartı getirecek yeni tasarıyı planlarken, yurt dışında eğitim alan şeyhüllislamın görevine son verilebileceği ve hükümetle Paşazade arasında yaşanan gerginliğin gerçek sebebinin bu olduğu iddia edildi.

Azerbaycan dini kurumlar birimi başkanı Hidayet Orucov ise, yurt dışında dini eğitim alan şahısların devlet için tehlike arz edebileceğini, onların dini faaliyetlerinin yasaklanması gerektiğini ileri sürdü.

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)