![]() |
#1 |
![]() Başörtü Zulmünden Velilerde Payını Aldı!
Bursa'da kızları okula alınmayan öğrenci velileri hakkında adli takip kararı verildi. Hukukçular, Bursa'daki skandalın bir hukuk faciası olduğunun altını çiziyor. BURSA- Kızları okula alınmayan ve keyfi bir şekilde haklarında dava açılan velilerin mağduriyeti artarak devam ediyor. 2011-2012 Eğitim- Öğretim Yılının başlamasından bu yana başörtülü oldukları gerekçesi ile Bursa'nın Gürsu ilçesine bağlı İsabey Yüksel Bodur İlköğretim Okul yönetimi tarafından sınıfa alınmayan öğrencilerin velileri polis ve savcılık eliyle mahkemelik edilerek; rutin bir zulme maruz bırakılıyor. Öğrencilerden Sonra, Sıra Velilerde Polis ve okul idarecilerinin hakaretlerine maruz kalan öğrenci velilerinden Aziz Kayalık, haksız ve kanunsuz bir şekilde kız çocuklarının eğitim hakkının engellenmesi yetmiyormuş gibi; şimdi de polis tarafından kendilerine sistemli bir tuzak ve mağduriyet yaşatıldığını belirtti. "Bursa'nın Gürsu ilçesine bağlı İsabey Yüksel Bodur ilköğretim okulunda okuyan kızım Nazlıcan Kayalık'ın başörtülü okuma isteği üzerine kendisine destek oldum" diyen baba Kayalık; ilk 4 hafta boyunca okula kızıyla birlikte gittiğini ve gittikleri her gün polisin kendilerini azarlayıp taciz ettiğini zorla okul dışına çıkardıklarını söyledi. "Bizim okula gidişimiz sivil polisleri rahatsız etmiş olmalı ki; polisler okul yönetiminide bize karşı kışkırttılar" açıklamasında bulunan Aziz Kayalık, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce defalarca 155'i aradım, kendilerine durumu izah ettim; ancak "Bu, bizim işimiz değil" deyip telefonu yüzüme kapatıyorlardı. Buna karşılık okul yönetimi kendilerini arayınca hemen gelip zor kullanarak birçok defa bizi emniyete götürdüler. Yaşananlar tamamen bir hukuk skandalı olduğu için ben ifade vermek istemedim, ancak polisler tarafından yine savcılığa çıkarıldım. Veliler Hakkında Adli Takip Kararı " Hiç kavga, dayak, yaralama, küfürlü konuşma bile olmadığı halde sadece çocuklarımızı inancı gereği başörtülü okula alma ısrarımızdan dolayı savcı ben ve Mehmet Polat hakkında tutuklama istemiyle hâkime sevk etti. Hâkim hakkımızda adli takip cezası verdi her gün en yakın karakola gidip imza atmamız gerekiyor. Esnaf olmamız hasebiyle zor durumdayız şehir dışında acil bir işimiz oluyor gidemiyoruz, haklı olduğumuz halde haksız duruma düşürüldük ve biz bu mağduriyetimizin en kısa zamanda giderilmesini istiyoruz"dedi. Polisler Velileri Tehdit Ediyor… İki aydan bu yana 2 çocuğunun derslerinden geri kaldığını bu yüzden çocukların psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden Kayalık, "En son okula gittiğimizde sivil polisler, bizi 'bir daha bu şekilde okula gelirseniz sizi örgüt üyeliğinden tutuklayacağım' diyerek tehdit etti." dedi. Veliler son olarak bütün yetkilileri ve kamuoyunu bu gibi skandalların bir daha yaşanmaması için göreve davet ettiklerini söylediler. Bu Bir Hukuk Faciasıdır Mağdur velileri savunan Av.Okan Kadir Bektaşoğlu mağduriyetlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Bektaşoğlu yaptığı açıklamada, "Bu dosya içeriği ile tutuklama talebiyle hakime sevk etmek başlı başına bir hukuk faciasıdır" ifadelerini kullanmıştı. Bektaşoğlu "Bir baba okumak isteyen evladını okula götürüyor ve sen kılık kıyafetinden dolayı öğrenim hakkını elinden almaya çalışıyorsun buna yetkin olmadığı gibi bir de babasını suçluymuş gibi şüpheliymiş gibi tutuklama talepleri ile mahkeme koridorlarında süründürmeye çalışıyorsun buna hakkınız yok" açıklamasında bulunmuştu.(Mehmet Şah Mikyas - İLKHA) ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|