AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-27-2013, 18:33   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart İlk Şehir Hastanesinin Temeli Atıldı
İlk şehir hastanesinin temeli atıldı



Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ilk şehir hastanesinin temel atma töreninde, kamu-özel işbirliği modeli ile tüm hastaneleri 2023 Türkiye vizyonuna uygun hâle getireceklerini söyledi.

Kamu-özel ortaklığı ile yapılan ilk şehir hastanesinin temel atma töreni Yozgat'ta gerçekleştirildi. Törene; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Toplam 275 milyon TL'lik özel sektör yatırımı ile yapılacak Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 75 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, Yozgat'ta bu proje ile tarihinde tek seferde en büyük yatırımın temelinin atıldığını belirterek, böylesi bir günü yaşıyor olmanın sevincini duyduğunu ifade etti.

2003 yılından itibaren AK Parti hükümetlerinin insan odaklı, insanı merkeze alan çözüm siyaseti prensibiyle ciddi hizmetler gerçekleştirdiğini dile getiren Müezzinoğlu, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını benimseyerek sağlık alanında da önemli hamleler yaptıklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, hizmet kalitesini sürekli arttırdıklarını vurgulayarak, "Bu uygulamalardaki başarımız sadece halkımızın değil, uluslararası sağlık otoritelerinin de takdirini kazandı. Hedefimiz, bu çıtayı daha yukarılara çıkarmak, hasta ve çalışan memnuniyet düzeyimizi arttırmak ve sürekli kılmaktır." diye konuştu.

"Sağlık birimlerinin kalitesi, ülkenin sağlığa verdiği önemi en iyi gösteren hususlardır"

Müezzinoğlu, dünya geneline bakıldığında gelişmiş ülkelerde sağlık hizmetleri dâhil olmak üzere birçok alanda özel sektörle işbirliğine gidildiğini dile getirdi.

Türkiye'nin kalkınma politikalarında özel sektörün yatırımlarına ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu doğrultuda, şehir hastaneleri gibi büyük projelerin uygulanması için özel sektörün sermaye ve yönetim dinamiklerinden yararlanarak, daha etkin bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Zaten kamu ya da özel teşebbüsler, vatandaşa kaliteli hizmet üretmek, sorunlara zamanında çözüm sunmak için vardır.

Sağlık hizmetlerinin ertelenemez olması, sunulan hizmetin kaliteli ve güvenilir olmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle hastane ve benzer sağlık birimlerinin kalitesi, bir ülkenin sağlığa verdiği önemi en iyi gösteren hususlardır. Bu anlamda hastanelerin etkin ve verimli çalışabilmesi, kaliteli sağlık hizmeti sunması büyük önem taşımaktadır.

Hedefimiz kamu özel iş birliği modelinin de katkısıyla sağlık hizmet bölgelerine en uygun yatırımları geçekleştirmektir. Böylece bölge merkezli illerimiz öncelikli olmak üzere büyük ölçekli entegre hizmet imkânları sağlayan modern şehir hastaneleri kurmuş olacağız. Nitelikli bu merkezler sayesinde hastalarımız bölgelerinde, şehirlerinde tedavi olacak, başka bir merkeze gitmek zorunda kalmayacaktır. Sağlık Bakanlığı olarak bunu mümkün kılmak için bu uğurda gereken gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz."

Kaynak

Haberdem 20.08.2013

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
adaletvekalkınmapartisi, ak parti, ak parti genel başkanı, başbakan erdoğan, ilk şehir hastanesi, mehmet müezzinoğlu, recep tayyip erdoğan, sağlık bakanı, yozgat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta