![]() |
#1 |
![]() İlk Uyurken Gördüm Onu İlk uyurken gördüm onu, Yaz akşamında vapur iskelesinde, Masum melekleri andırır gibi, Uyuyordu ve gördüm onu. Bir hafta geçmişti aradan, Yine gördüm onu ama uyanık, Bir an göz göze geldik sanırım, Belliydi yine bitkindi, uyuyacaktı, Bir süre takip ettim hissettirmeden, Kim derdi ki o masum yüzün altındaki, Hayat kadını kimliği olduğu, Acımadım desem yalan olur. Sohbet için evime götürdüm bir akşam, Benim eski kırmızı koltuğa abanmış, Viskisini yudumlarken, Diğer yandan pazarlığa başlamıştı. Parasını verip oturmasını söyledim, Biraz kendimden bahsettim, laf lafı açar niyetiyle, Susuyor sadece gözlerime bakıyordu, Bir süre böyle devam etti. Bir ağrı kesici istedi benden, Döndüğümde çıkıp gitmişti, Verdiğim para masanın üstünde, Açıkçası hiç beklemediğim bir tavırdı bu. Aradan epey bir süre geçmişti, Yine gördüm onu bir gazetede, Müşterinin biri hastanelik etmiş, Kendimi tutamadım gittim hastaneye. Bir süre oda oda aradım ve buldum, Yine bitkin ve baygın bir durumdaydı, Getirdiğim çiçekleri yanına bırakırken, Bir an elimi tuttu ve gülümsedi. Sanırım tek ziyaretçisi bendim, Ve çok acıyordum ona, Öldüğünü öğrendim, üzüldüm, Sanırım tek gözyaşı döken de bendim ardından... Murat Güzel
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|