AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-24-2011, 18:08   #1
Kullanıcı Adı
serdary
Post İlk yardım Azerbaycan'dan
Azerbaycan, dep rem bölgesine ilk dış yardımı gönderen ülke oldu.

Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla, kardeş ülke Azerbaycan'ın Acil Durumlar Bakanlığı birkaç saat içinde ülkemizdeki depremzedelere yardım için 2 uçak malzeme ve 140 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.

İzmir Aliağa'daki PETKİM kompleksinde kurulacak Star Rafinerisi'nin salı günü yapılacak temel atma töreni için Türkiye'ye gelecek olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, acil olarak deprem bölgesi Van'a yardım ulaştırdı.

Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla, kardeş ülke Azerbaycan'ın Acil Durumlar Bakanlığı birkaç saat içinde ülkemizdeki depremzedelere yardım için 2 uçak malzeme ve 140 kişilik arama kurtarma ekibi, Bakü'den havalandı. Azerbaycan'dan kurtarma ve sağlık ekipleriyle yardım malzemesi getiren uçak bu akşam Van Havaalanı'na indi.

Uçaklarda bulunanlar ise şöyle:

Birinci uçak:

140 kişilik uluslararası standartlarda ekipmanları ile birlikte özel eğitimli kurtarma ekipleri

Özel kurtarma köpekleri

Özel kesme, kaldırma, kırma, çıkarma aletleri

İkinci uçak:

2 özel sahra mobil mutfağı

150 çadır

2500 battaniye

750 yatak tulumu

YENİ AÇIKLAMA

Azerbaycan, üçüncü yardım uçağını deprem bölgesine gönderdi.

Olağanüstü Haller Bakanlığının internet sitesinden verilen bilgiye göre, bugün TSİ 09.00'da yeni bir uçak ile 46 kişilik yardım ekibinin Van'a hareket ettiği bildirildi.

Açıklamada, uçakta yardım ekibinin yanı sıra yardım malzemesinin bulunduğu kaydedildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı iki uçak ve 145 kişilik yardım ekibi, dün gece Van'a ulaşmıştı.

Van'da meydana gelen depremden sonra Türkiye'ye yardım elini uzatan ilk ülke olan Azerbaycan, bugün gönderdiği yardım uçağıyla beraber deprem bölgesine üç uçak ile 191 kişilik yardım ekibi göndermiş oldu.

Kaynak

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-24-2011, 20:35   #2
Kullanıcı Adı
Türkistan
azerbaycan kardeşim kandaşım dostum nasılı belli ediyo kendini.
Türkistan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-24-2011, 20:39   #3
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Allah razı olsun Azerbeycan Hükümetinden. Rabbim onları gelebilecek felaketlerden korusun inşAllah...
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-24-2011, 20:51   #4
Kullanıcı Adı
Türkistan
Alıntı:
Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun Azerbeycan Hükümetinden. Rabbim onları gelebilecek felaketlerden korusun inşAllah...
amin.azerbaycan bizim kardeşimizdir yanımızdadır hep.geçen azeri arkadaşlarımla konuştuk şehit haberlerinden sonra.varmı kafası kesilecek dedi gelelim oraya vallaa yaparmı yaparlar onlarda çok hiddetlenmişler.
merak etmeyin biz kesmeyiz pis kanları bulaşmasın diye boğarız dedim teskin ettim.sıkı muhabetti ama.
Türkistan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)