AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-26-2009, 15:25   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Thumbs down İlker Başbuğ: Savcılık belgeyi kimin yazdığını bulsun!

Genelkurmay Başkanı Başbuğ, karargahta hazırlandığı iddia edilen eylem planını reddetti, askeri yargıyı savundu
Merkezi

Genelkurmay Başkanı İlker, 12 gündür Türkiye'nin gündeminde olan ve askeri savcılık tarafından aklanan 'Eylem Planı'yla ilgili olarak bugün habercilerin karşısına geçti. Başbuğ'un8 konuşması, Genelkurmay karargahında idi.

İşte Başbuğ'un konuşmasından satır başları:

-Türkiye'de ve dünyada birçok sorunun yaşandığı görüyoruz. Dünyadaki pek çok ülke ekonomik krizle boğuşuyor. Türkiye'ye baktığımızda bu sorunun yanında terör sorunu da var. Bütün bunlar yaşanırken Türkiye neredeyse iki haftadır Genelkurmay askeri savcılığının topladığı bilgiler çerçevesinde ulaşmış sonucunda kağıt parçası olduğuna ulaştığı bir belgeye tüm Türkiye kilitlenmiş. Yargı sonucunu bekleme basiretini göstermiş. Gerçekten TSK olarak biz üzgünüz.

Şu an elimde olan şey hukuki anlamda bir kağıt parçasıdır. Yargı içtihadına göre bu böyledir. 12 Haziran günü belge olduğunu iddia ederek, bir gazetede TSK yıpratılmaya çalışılmıştır. Bu belge askeri savcılık tarafından sorulmuştur. Bizim tarafımızdan yapılan şey de doğrudur. Bizim de yaptığımız şey, anayasal teminatlar altına, bağımsız bir şekilde askeri savcılık tarafından yürütülmüştür. Karar da ona aittir. Askeri savcılık tüm imkanları kullanarak bu sonuca ulaşmıştır. Askeri savcılığının verdiği kararı beğenirsin ya da beğenmezsin, aşağılamayazsın...

-Son dönemde örgütlü olarak kurgulanmış olaylar TSK'yı yıpratma faaliyetidir. Olduğu iddia edilenin bir kağıt parçası olduğunu gösteriyor. Askeri Savcılık gerekni yerine getirmişti. Bu durumda biz bu kağıt parçasını biz TSK'yı yıpratma ve karalama olarak değerlendiriyoruz. bu kağıt parçasının kimler tarafından çıkarıldığı görevi devletin istihbarat örgütleri ve bağlı olarak yargıdan istiyoruz.

Bu gibi olaylar devlet içinde fitne ve fesat olarak görüyoruz. TSK demokrasi ve cumhuriyet ilkelerine bağlıdır ve sadıktır. Bizim tavırlarımız da buana göredir. Buna aykırı davranışta bulunan TSK personeli barınamaz.
Bütün bu söylemlere rağmen TSK'yı haklı bir gerekçeye dayanmadan darbe ve muhtıra söylemlerinde bulunannlar iyi niyetli değildir. Halk bunlardan usanmıştır. Açıkça söylüyorum ki TSK'nın üzerinden elini çekiniz. TSK üzerinden siyasi tanımlamaya yapmayınız. TSK üzerinden asimetrik psikolojik harp yapmayınız.

Bize okullarda şu öğretildi, akıllı insan herşeyin farkına varır, akılsız insan herşeyde fikrini söyler

TSK hukukdışı karalamalara katlanamaz. TSK hertürlü dış etkilere maruz kalamaz. Biz TSK'nın bütünlüğünün yıprayılması sadece bir yıpratılma değildir, bunu ülkenin beka sorunu olarak görüyoruz.

Bu kampanyalar bizim TSK'nın güvenlik boyutuyla ilgili gücümüzü yıpratılmaz. Bizim ülkedeki siyasi görüşlerimizi yasal yollarla iletmeye devam edeceğiz.

Konuyu biz gelecek hafta MGK'da dile getireceğiz...

Soru-Cevaplar

Bu çerçevede başbakan'ın bir açıklaması oldu, sizin bu konuda çalışma yaptığınızı söyledi, bu çalışma nedir?

-Birincisi TSK'da demokrasi ve hukuk ilkelerine yakırı davranan personel barınamaz... Böyle durumlar olursa TSK gerekeni anında getirir. Şimdi bugüne kadar yaşana süreçte neler oldu neler olacak, ilk önce Askeri Mahkemelerin yetkilerini iyi anlamamız gerekiyor. Uğur Mumcu'nun dediği gibi 'bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz' Askeri yargı usül kanunun 9. kanunu okuyun, '' Askeri kişilerin askeri suçları, askeri mahallide yapılmışsa bakacak olan askeri savcıdır''

İddia edilen suçun karargahta olduğu iddia ediliyor, buna askeri savcılık bakar,

İkincisi askeri mahkemelerle ilgili yanlış değerlendirmeler yapıyor. Bazı akademik ünvanlı kişiler cahilce belki maksatlı Avrupa'da bunun olmadığını söylüyor. İngiltere, Belçika, İspanya, Lüksemburg, Yunanistan'da askeri mahkeme vardır. AB'de askeri mahkeme var. ABD'de de var....

Bu devlete saygısızlık, bu mahkemeler sokak mahkemesi mi? Bunlar anayasal kurumdur… G. Askeri Mahkemesi, askeri mahkemelerde subayların bulunmasının anayasaya aykırı Anayasa dava açtı ve kabul edildi.

Soruşturma emirle başlar, biz bu emri olayın akabinden yarım saat sonra verdik. Savcı aciliyet görürse hemen dava açar. Kalkıp nasıl da bağımsız değildir dersiniz… Mustafa Dönmez'in mahkemesi bugün başladı. Kesin karar verilmeden herkes suçsuzdur. Dönmez hakkındaki iddianameyi kim hazırladı? Kim hazırladı askeri savcı hazırladı?

12 Haziran günü gazetede yayınlanan haber sonucu askeri savcı soruşturmaya başladı. İst.Cumhuriyet Başsavcılığı ile ilgili beraber soruşturma başlatık. Elinizde ne kadar bilgi varsa gönderin dedik. bu soruşturma ne kadar sürdü. 12 gün sürdü. Genelkurmay Askeri savcılığı koğuşturmaya gerek olmadığını kara verdi. Biz hukuka bağlıyız. Önemli olan belgenin doğruluğuna ilişkin yeni bir soruşturma açarız.
TSK olarak bizim her şeyimiz açıktır. Biz hiçbir olayı örtbas yapmayız… Biz TSK olarak delil toplama üzerinde delil toplama yetkimiz de yoktur. Özetle şuana kadar bize oluşan Askeri savcılık ve TSK olarak üzerimize düşeni yerine getirdik. İst. Cum. Başsavcılığından şunu istiyoruz. Bu kağıt parçası kim tarafından hazırlandı bunu bulunuz, bulunuz.. Biz de görevsizlik kararı vererek bunu savcılığa aktardık…

-Sayın Albayın farklı imza kullandığına dair haberler yapıldı. Savcılık neden araştırmadı? dediler…

Askeri savcılık tarafından yapıldı. Prensip olarak savcılıkla hiçbir ilgimiz yoktur.

Bu konu üzerinde durulmadığını nereden biliyorsunuz?Belgenin aslı ıslak imzaya sahip değil…

Başbakan Erdoğan'ın Urfa çıkışını nasıl değerlendiriliyorsunuz?

Ben görüş ve düşüncelerimi sayın Başbakan'a ilettim

Sarıkaya: Fitne fesat karıştıranlar var dediniz? Bu yönde kanınız nasıl oluştu?

TSK'ya zarar verirseniz ülkenizin bekasına da zarar veriyoruz, Kanunlara ve yasalara aykırı hareket edenlere müsamaha edenlere müsaade etmeyiz. TSK hiçbir şekilde tartışamaz demiyoruz ki buna açığız. Biz yıkıcı ve maksatlı olarak yapılanlara karşıyız…Yaşadığımız olaylar buna mecbur kıldı.
15 Haziranda gazetelerde yayımlanan 'sahte çıkarız Türkiye çıkacak demiştiniz TSK buna katlanamaz dediniz, bu konuda tavrınız ne olacak?

İzliyorsunuz işte… Biz bu devletin ilkelerine saygılıyız. Askeri savcılık biz bir kelime konuştuk mu? Biz hukuka saygılıyz. Bu çerçevede hukuki yollardan mücadelemizi sürdüreceğiz. Genelkurmay Askeri savcılığı suç duyurusunda bulundu, şu anda kağıt o belge… Ayın 6'sında birtakım evraklar var 12'sinde bir gazeteye servis edildi. İddia edilen farklı bir belge içerik açısından… Bu belge Nisan 2009 'da yazıldığını kim tesbit etti? Bu belgenin üzerinde tarih yok. Hazırlanan kriminal raporlar bazı gazetelerde yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir rapor gazetelerde yayınlandı Niçin. Askeri savcılık suç duyurusunda bulundu. Bu hukuk normal seyide yayımlandı.



Dünya Bülteni/ Haber

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi