AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-22-2008, 00:55   #1
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Standart İmam Hatip'e RAHİP öğretmenler!
Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin diyen bir dinimiz, Hristiyanları İmam Hatiplere öğretmen yapan bir Milli Eğitim Bakanlığımız var!!!

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez. (Maide,51)

Medeniyetler İttifakı açılımı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına da girdi. İmam Hatip Liseleri ve Anadolu İmam Hatip Liseleri’nin bu yılki müfredatında çarpıcı bir açılım yapılarak bu okullarda okutulan Karşılaştırmalı Dinler Tarihi dersinde imam adaylarının İslamiyet dışındaki dinleri bizzat temsilcilerinden dinlemelerinin yolu açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, İmam Hatip Liseleri’nin 12. sınıfında görülen Karşılaştırmalı Dinler Tarihi dersinin programındaki etkinliklere bir ilke imza atacak uygulama örnekleri koydu. Bu derslerde imkan varsa Hıristiyan ve Musevi din adamlarının sınıflara davet edilerek bizzat dinlerini anlatması
sağlanacak.

SİNAGOG VE KİLİSELERE GEZİ

“İnsanlığa gönderilen ve günümüzde de mensubu olan Yahudiliğin, Hıristiyanlığın ve İslamiyetin inanç, ibadet ve ahlakla ilgili öğretilerinin, sağlıklı bir şekilde öğretime konu yapılması önemli bir husustur. Karşılaştırmalı Dinler Tarihi dersinde böyle bir ünitenin yer alması bu amaca azami derecede katkı sağlayacaktır” denilen ders programında “Misafir Haham ve Rahip Hoca” etkinliği şu ifadelerle önerildi:

Dinlerde mabet konusu anlatılırken çevredeki kilise, sinagog (havra) ve camilere geziler düzenlenmeli, görevli din adamlarından bilgi alınmalıdır.
Mümkünse diğer dinlerin din adamları derse davet edilip konuyla ilgili görüşleri alınmalı veya öğrenciler bu kişilerle söyleşi yaptırmaya teşvik edilmelidir.

Hac konusu işlenirken Kudüs, Mekke, Roma, Benares gibi hac merkezlerinin ve orada hac yapan insanların resimleri temin edilip öğrencilere gösterilmelidir.

Öğrencilerin dinlerin ibadet mekânlarını tanımaları ve saygının öğretilmesi sağlanacak. (Akşam)

http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=332954

aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-22-2008, 00:57   #2
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
evet arkadaşlar...bu olay doğrumudur..

eğer doğruysa sizce ne kadar doğrudur ..merak ediyorum..

zaten bir çıkmazda olan islam dahada çıkmaza girmezmi

gençlerimiz daha büyük aşmazlara sürüklenmezmi..
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2008, 13:40   #3
Kullanıcı Adı
Merhamet
Evet malesef her kalp gözü acik olan insan Müslümanlarin yavas yavas ilimlastirilmaya salisildigini görülür hele su Papa nin yürürlüge koyup Sayin Gülen efendinin destegiyle dinler arasi Diyalog diye masum gözüken Projeye hal ve tavirlariyla destek verilmekte, artik yavas yavas Mücadele etme ruhu tamamen yok edilmekte.
Merhamet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2008, 14:24   #4
Kullanıcı Adı
Müntesip
Neden bu kadar düşmansın GÜLEN'e ! Şimdiye kadar mücadele ettin de ne oldu ? Boş konuşacağına icraat söyle !
Olayda sakınca müftü olacak adam diğer dinleri tabi ki bilecek bugün misyonerler bizim bazı müslümanlar( ! )dan daha çok biliyor İslamiyeti ...
Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2008, 22:04   #5
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Bu konuda yadırganacak hiçbir durum yok.. Hristiyanlığı bir rahipten dinlemenin neden sakıncası olsun ki.. Bu yöntemle öğrenciler Hristiyanlık ya da Yahudilikle, dinimizin hükümleri arasındaki farklıları bizzat o dine inanan bir kişiyle tartışma imkanına sahip olacaklardır. Bu tartışmalar ise İslam'ı değil diğer din mensuplarını çıkmaza götürür.. Malum güneş üflemekle sönmez...

Öğrencilerin görsel olarak ibadet yerlerini gezmeleri de diğer din mensuplarını daha iyi tanımak için iyi bir metoddur. Ve tebliğ için tanımak şarttır. Siz bir hristiyan ya da yahudinın inancını bilmeden onu etkileyemezsiniz. Tanımak için o inanca sahip kişilerden bizzat düşüncelerini dinlemek gerekir. Durum bu iken neden rahatızlık duyulduğunu kavrayamadım doğrusu.
Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2008, 23:29   #6
Kullanıcı Adı
islam
yaw bırakın böyle sacma şeyleri savunmayın islam tarihinde böyle bişi görülmüş mü ? fatih hiristiyanlığı papazdanmı öğrenmiş... Zaten azıcık bilgisi var imam hatiplimin... onuda saptıracaklar...
Feytullah Hoca EFendiye ... bişi diyemem .. ama dinler arası diyolog taraftarı değilim... ne dinleri Allah katında tek din islamdır... gerisi yalan bu bir tebliğ veya davet metodu olmaz... Diyolog dini tarihinde var mı ? münazaralar olmuştur fakat asla diyolog yok...
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2008, 23:42   #7
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Ben bu kanunda dine ters bir durum görmüyorum..

''Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin diyen bir dinimiz, Hristiyanları İmam Hatiplere öğretmen yapan bir Milli Eğitim Bakanlığımız var!!!

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez. (Maide,51)''

Dikkat edin lütfen ayeti kerime de neden bahsediliyor..? ''Dost edinmeyin!!'' Bu kanunla biz onları dost mu ediniyoruz..? Hristiyanlığı hristiyan bir alimin anlatması onları dost edindiğimiz manasına gelmez. Ben bu kanunda bir sakınca görmüyorum.Kimileride misyonerlik çabaları olarak atfediyorlar ama başımızdaki hükümet buna izin vermez emin olun.Ve hükümeti geçtik bizim insanımız din konusunda hassastır.Bu durum söz konu olsa idi en büyük tavrı aileler gösterirdi..Hayırlı oslun..
;)
Alt 09-22-2008, 23:42   #8
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Alıntı:
islam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Feytullah Hoca EFendiye ... bişi diyemem .. ama dinler arası diyolog taraftarı değilim... ne dinleri Allah katında tek din islamdır... gerisi yalan bu bir tebliğ veya davet metodu olmaz... Diyolog dini tarihinde var mı ? münazaralar olmuştur fakat asla diyolog yok...
İşte sizin gibi koltuk görüşçüler asrı saadette yaşasa peygamberimizede cahilce muhalefet edecekleri görülüyor çok net bir şekilde... Sorsam sana Hudeybiye anlaşmasını peygamberimiz niye imzalamış, o zamana kadarki müslüman sayısı kaçken bir kaç sene içinde kaça çıkmış, Fetih suresiyle fetih denilen aslında ne, Diyaloğun meyvesi programlarını izledinmi ne cevap vereceksin !! Kininle nefretinlemi göstereceksin müslümanlığı dünyaya
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-23-2008, 00:00   #9
Kullanıcı Adı
Katil
Alıntı:
hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte sizin gibi koltuk görüşçüler asrı saadette yaşasa peygamberimizede cahilce muhalefet edecekleri görülüyor çok net bir şekilde... Sorsam sana Hudeybiye anlaşmasını peygamberimiz niye imzalamış, o zamana kadarki müslüman sayısı kaçken bir kaç sene içinde kaça çıkmış, Fetih suresiyle fetih denilen aslında ne, Diyaloğun meyvesi programlarını izledinmi ne cevap vereceksin !! Kininle nefretinlemi göstereceksin müslümanlığı dünyaya
Madem öyle bende size sorarım o zaman daha sonradan neden müşriklerle hiçbir antlaşma imzalanmamış!

Sizin mantığınıza göre bayanların başını açmasında da hiçbir sakınca yok!

Zira İslam'ın ilk zamanlarında tesettür şartı yok idi!

Hatta şarap ve faiz bile serbest idi!

Madem öyle bizde şimdi kalkıp çekelim kafaları!

Hiç bir şey bu kadar basit olmadı olamazda!

Kendinizi o zamanki insanların yerine koyunuz. Eğer Allah herşeyi aniden yasaklamış olsa idi islam bu derece yayılabilirmiydi!

Belirli bir potansiyele ulaşıldıktan sonra yasaklar gelmeye başladı!

Önce kadınların örtünmesi emredildi. Belli bir zaman sonra içki ve faiz yasaklandı!

Peygamberimizin ömrünün son dönemlerine kadar kan davasının bile haram olmadığı rivayet olunur!

Bu mantık ile haraket edildiğinde bunların hepsinin caiz olması gerekir!

Demek istediğim ilk zamanlarda bazı tavizlerin verilmiş olması bunların ebediyyen uygulanacak olması anlamına gelmez!

Uygun şartlar ve koşullar oluştukça sınırlamalar her zaman getirildi!

Hudeybiye'de antlaşma yapılmışmış!

Pehh!

Olayları kendi çıkarlarına uygun yorumlamakta bizden daha üstün bir ümmet varmıdır acep!
Katil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-23-2008, 05:10   #10
Kullanıcı Adı
islam
Alıntı:
hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak kardeşim;
Senin İslam, İslam Tarihi ve İslam Fıkhı konusundaki bilgi seviyenizi bilmemekle beraber istirham ederim…
Bahsettiniz Hüdeybiye Antlaşmasını öncesi ile sonrası ile iyi bir şekilde okuduğunuz zaman göreceksiniz ki orda olan bütün olaylar Peygamber Efendimize Bizzat Allah (c.c) tarafından vahy ile bildirilmiştir… Bu ne sizin ne benim nede Hiçbir hocanın görüşüne benzemez…Sakın ola kendi görüş ve düşüncelerinizle vahyin ışığında gerçekleşmiş bir olayı karşılaştırma gafletinde bulunmayınız…

“Fetih suresiyle fetih denilen aslında ne, Diyalogun meyvesi programlarını izledin mi?
( HAYIR) ne cevap vereceksin !! “ hiç izlemedim ama merak etmedim değil… Ama ben senin yerinde olsam ondan bundan duyduğuma değil bizzat İcmai Ümmetin kabul ettiği Siyerül Nebi ve İslam fıkhı kitaplarından okurdum…

Bak Allah Yüce Kitabında Ne buyuruyor…
Ey iman edenler!.. (Din kardeşiniz olan) mü'minleri bırakıp da
(münafıklar gibi) kâfirleri dost edinmeyiniz. İster misiniz ki,
(kâfirleri dost edinmeniz sebebiyle) Allah'a kendi aleyhinize apaçık bir
belge/bürhan kılasınız." (Nisa sûresi, 144)

Başka bir Ayeti Kerimede Allah (c.c) şöyle buyuruyor…
"(Ey Muhammed), ne Yahudiler, ne de Hıristiyanlar, sen onların dinlerine
uymadıkça, senden asla razı ve memnun olmazlar. Sen (onlara) de ki:
Allah'ın hidayeti (yolu olan İslâm; işte) doğru yolun, hidayetin ta
kendisi odur. Eğer sen, (vahiy ile) sana gelen bunca ilimden sonra
(bil–farz) onların (din dedikleri) heva (ve keyif)lerine uyacak olursan,
andolsun, senin için Allah'tan (başka koruyacak) ne hakikî bir dostun ve
ne de hakikî bir yardımcın bulunur." (Bakara sûresi, 120)

Ve yine başka bir Aeti Kerimede Cenab–ı Hak buyuruyor ki:;
"Ey iman edenler!.. Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin.
Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse,
muhakkak o da onlardandır. Şüphe yok ki Allah, zalim olan bir kavmi
hidayete eriştirmez." (Maide sûresi, 51)

Evet bunlar iyi hoşta “İşte sizin gibi koltuk görüşçüler asrı saadette yaşasa Peygamberimize de cahilce muhalefet edecekleri görülüyor” bu söylediğiniz sözün ne anlama geldiğini idrak edebiliyor musunuz sevgili kardeşim… Eğer gerçekten nerelere vardığını bilerek yazdı iseniz vayyy size…

“Kininle nefretinle mi? “ demişsiniz… Ben de ne kin var! Ne Nefret! Müslüman kardeşime (zatıâlinize)… Fakat beni cehalet ve nefretle itham ederken öncelikle kendi kontölümüzü elimizde bulundurarak… İslam adabına yanaşır şekilde islamı tarışlaım( Tabi İslam derken İslam esaslarını değil… Görüşlerimizi ( Tabi vahyin ve Kabul görmüş İslam eserlerinin ışığında) Tartışalım)Bu herhangi bir konu değil… Kendimize ve ya karşımızda kine saygı için değil… İslam’a saygı için…

Saygılarımla…
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)