Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Hükümetin İmralı sürecini destekliyor musunuz? | |||
Evet : barış için İmralı sürecini destekliyorum | 92 | 67.15% | |
Hayır : İmralı süreci zararlı olacak,desteklemiyorum | 20 | 14.60% | |
Ciddi şüphelerim var emin değilim | 25 | 18.25% | |
Katılımcı sayısı: 137. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
03-02-2013, 00:04 | #1 |
İmralı sürecini masaya yatırıyoruz, Hükümetin imralı sürecini destekliyor musunuz?
Epeydir sürdürülen bir süreç var
Az çok haberdarız PKK elebaşı Öcalan ile yürütülen bir süreç bir kaç yıl önce PKK ile masaya oturmayız , "oturan şerefsizdir" gibi söylemler ortada dolaşıyorken bugün İmralı ile PKK'nın silah bırakması müzakereleri yapılıyor. Peki ne olacak? Ben şahsen APO ile bu işin yürümeyeceğini PKK'nın içeride oluşan bir oluşum dil dışarıda oluşan bir oluşum olduğunu düşünüyorum ve PKK silah bıraktım geri çekildim dese dahi bunu dedirtmek için hükümetten alacağı tavizler pkk'nın silah bırakmasına değecek tavizler mi olacak? yoksa silah bırakmasaydı da biz de bu tavizleri vermeseydik dedirtecek olaylar mı yaşayacağız. Şimdilik gönlüm başarılı olmasından yana Ama ciddi şüphelerim var
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-02-2013, 02:10 | #2 |
PKK devletten taviz koparamazsa silahlarını susturmayacaktır.Ahan da buraya yazıyorum...
|
|
03-02-2013, 03:29 | #3 |
Akp ekonomik anlamda,idari anlamda,askeri anlamda birçok konuda yanındayım ve desteklerim ama bu olayın sonuna kadar karşısındayım.Olayın ne kürtlerle alakası var nede başka milletlerle.PKK kürt örgütü değildir marksist-leninist fikriyatta,birçok gayrimüslimin ve yabancu uyruklu insanların desteği ve hem yurt içi hem yurt dışı bağlantılar ile ve yaptığı birçok pis iş ile ayakta duran açık ve net bir terör örgütüdür.Bu ülkede kürt kökenlere kimse 2.sınıf insan muamelesi yapmaz yapmıyor.Hak verelim diyenleride anlamıyorum yahu benim sizin bu ülkedeki birçok insanın kürtlere verilmeyen ne hakkı var ki hak vermekten bahsediyor birileri ? Adamlar alenen PKK vekili,alenen PKK sempatizanı işlerine gelmediği an kan dökmekten çekinmeyen cani sürüleri siz gidip bu canilerle barış ve demokrasi için görüşme yapacaksınız yahu bu dünyayı düşünmüyorsunuz anladım Allah katına çıkınca nasıl vereceksiniz bunun hesabını yok yere öldürülen polisi,askeri,öğretmeni,çoluğu,çocuğu iki yakanızada yapışmayacak mı sanıyorsunuz ? Bu kadar basit mi ya herşeyi unutup eli kanlı katillerle oturup pazarlık yapabilmek pazarlık ettiniz şeyin farkındamısınız acaba ?
|
|
03-03-2013, 00:49 | #4 |
İmralı tutanaklarını baştan sona okudum.
Apo kendisini kurucu gibi görüyor Eğer Apo üzerinden bir pazarlık yürütülürse yanlış olur Türkiye terörle mücadele edebilecek güçte bir ülke Verilecek ciddi siyasal tavizler ülke bütünlüğüne de zarar verebilir Bu konuda süreç şeffaf olmalı bence İşleri gizli kapaklı yürütmeye çalışınca sorumluluk paylaşılamıyor. Aponun serbestliği ile ilgili en ufak bir taviz verilmemeli Bu taviz Türkiye'nin bütünlüğünün sonunu getirir Apo İmralıdan GANDİ gibi çıkar bir ÖNDER olarak Kürdistan devlet başkanı olarak DİYARBAKIR'a yerleşir Umarız her türlü senaryoya karşı önleyici tedbirler de düşünülmüştür. |
|
03-03-2013, 01:37 | #5 |
30 yıldır terör sorununa kim çözüm bulabildi acaba? kaç hükumet geldi geçti,
terörü bitirme adına bu yapılan görüşmeleri ülke adına destekliyoruz...kim ne derse desin... |
|
03-03-2013, 01:58 | #6 |
İşin ilginç olanı ise basına yansıyan görüşme tutanaklarında yine Gülen'in ve Said Nursi'nin isminin geçmiş olması.Yani bunca mesele içinde Gülen ve Said Nursi gündemlerine nasıl girmiş şaşıyorum.Kurgusallık var gibi.
imralı tutanaklarından ; GÜLEN NUR HAREKETİNE SIZDI Cemaatin merkezi ABD’dir. Benim buraya alınmamla birlikte Fethullah da ABD’ye alındı. Bir yazar (yazarın adını hatırlayamadı) ‘Fethullah Gülen, Nur hareketine sızdı’ diyor. ‘Kesin bilmiyorum, Kemalistlerin sızması’ diyor. Nur hareketini inceleyin, Saidi Nursi eski Nurs köyündendir. Eski bir Ermeni köyüdür. Teşkilatı Mahsusa’ya girdi, sonradan Mustafa Kemal ile takıştı. EMRE USLU KONTRGERİLLA MERKEZİNDE YETİŞTİRİLDİ Fethullah Gülen ABD’de yaşıyor. 120 devlette okul açmış, para nereden. Florida kontrgerillanın eski merkezidir, Türkeş ve Latin Amerika’daki kontrgerilla, orada yetiştirildi. Yeni merkez ise Utah’tadır. Emre Uslu vs. orada eğitildi. Sağda ve solda örgütleri kontrgerilla ele geçirdi. ------------------ Böyle bir adama süreci emanet etmek.? Umarım ben yanılırım. |
|
03-03-2013, 02:03 | #7 | |
Alıntı:
|
||
03-03-2013, 23:40 | #8 |
ÖCALAN ÖZGÜR OLACAK ve HALKIYLA BULUŞACAK!
BDP eş başkanı Gülten Kışanak'ın sözleri Buyur buradan yak Gerekirse bir 30 yıl daha savaşırız bir 30 bin şehit daha veririz ama APO itini o delikten canlı çıkarmayız Bu da bizim manifestomuz! "ÖCALAN ÖZGÜR OLACAK, HALKIYLA BULUŞACAK" "Bugün barışa doğru bir adım atılacaksa, cezaevlerinin de kapısı açılmalıdır" diyen Gültan Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürdistan'da özgür ve eşit olmak istiyoruz. Özerk bir yönetim istiyoruz. Bunlar Türkiye'yi barışa götürecek taleplerdir. Bu süreci adım adım yürütürken, özgürlükler büyüyecek ve özgür bir ülkede yaşayacağız. Biz yaparsak doğru yaparız. Biz kazanırsak büyük kazanırız. Kürt halk önderi bu meydanda sizlerle halkımızla buluşacak bir gün. Sayın Öcalan özgür olacak. Sayın Öcalan halkıyla buluşacak. Hep beraber kazanıp özgürleşeceğiz." -Çözüm süreci- Kadınlara, ''Sizler aynı zamanda başlayan İmralı sürecini merak ediyorsunuz, ne oluyor, acaba nereye gider? İmralı sürecinden bir özgürlük çıkar mı demokratik bir yaşam çıkar mı? bunu merak ediyorsunuz'' diyen Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Öncelikle milletvekili arkadaşlarımızın İmralı'da Öcalan'la yaptıkları bu görüşmeye dair çok şey konuşuldu, yazıldı, çok fazla spekülasyon üretildi. Ama bütün bu 3,5 saatlik görüşmenin özeti var; Öcalan, 'Ben herkesin kazanacağı bir strateji ile hareket ediyorum. Herkesin kazanacağı bir yol, bir kapı aralamak istiyorum. Bunun yol haritasını çizmek istiyorum. Benim burada yürüttüğüm görüşmelerin, diyaloğun ana temeli budur. Herkesin kazanacağı, herkesin hassasiyetinin dikkate alındığı, özgür olabileceği bir gelecek arzuluyorum. Bunun için demokratik bir cumhuriyet inşa etmek, bu görüşmelerin temelinde yatıyor' diyor. Sevgili kadınlar, 'Eğer bu süreç başarıya ulaşırsa demokratik bir cumhuriyet kurulacak ve bu demokratik cumhuriyet kadınların, emekçilerin ve çevrecilerin cumhuriyeti olacak' diyor. Bu cümlede üç temel özne var. Kadınlar, emekçiler ve doğal çevreyi koruyan, ekolojik yaklaşım içerisinde olanlardır. Bu nedenle biz kadınlar bu sürecin ilerlemesi için, bu süreçten herkesin, halkımızın, kadınların, özgür bir yaşama kavuşması için üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmalıyız.'' -''Yeni bir sürece, yeni bir yola adım atmaya çalışıyoruz''- Barışın, canından çok sevdikleri yakınlarını yitirenlerin talebi olduğunu ve sürece sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Kışanak, şöyle konuştu: ''Görüşmeler ve diyalog başlamıştır. Barışı, çözümü herkesten çok biz arzu ediyoruz. Bizim bire bir belki de şu anda meydanda bulunan kadınların, insanların her birinin canından çok sevdiği yakınlarını yitirenlerin talebidir barış. Barış anneleri, evladını yitiren annelerimiz, yüreklerindeki acıya, yangına rağmen beyaz tülbentleriyle direnişin en önünde yer aldılar. 'Biz barış istiyoruz, özgürlük istiyoruz, Kürt sorununun diyalogla çözülmesini istiyoruz' dediler. Şunu çok iyi biliyoruz, dünyadaki bütün barış süreçlerinde de böyle olmuştur. Bir yola çıkıyoruz, yeni bir sürece başlıyoruz. Bunu doğru temelde yürütürsek hep beraber kazanırız. Doğru temelde yürütmek istemeyen, çarpıtmak isteyen, başka yollara saptırmak isteyenler her zaman olacaktır. Bu konuda hepimizin uyanık, bilinçli, kararlı ve iradeli olması lazım. Sürece yön verecek, gelişmeleri ilerletecek olan, sizlerin, bizlerin, halkımızın tutumu olacaktır. Bizler yeni bir sürece, yeni bir yola adım atmaya çalışıyoruz. Ancak her şey bitmiş değildir.'' İmralı'dan gönderilen mektuplara ilişkin, ''Doğru adreslerine ulaştırdık. Kandil'de, Murat Karayılan'ın başkanlığındaki bir heyetle görüşme yaptık, Öcalan'ın mektuplarını kendilerine ilettik ve bu konuda görüşlerini, önerilerini hazırlayarak süreci ilerletme temelinde kendilerinin de katkılarını beklediğimizi ilettik'' ifadesini kullanan Kışanak, bu görüşmenin diyalog sürecinin bir parçası olduğunu iddia etti. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, şunları kaydetti: ''Bu mücadeleyi güçlü, doğru yürütmek için herkes katkısını yapmaya hazırdır. Bizler BDP olarak sizden aldığımız yetkiyle müzakere sürecinin ilerletilmesi için, adımların doğru atılması için, doğru sonuçlar alınması için en güçlü katkıyı bugüne kadar verdik, bundan sonra da sürece katılacağız. Şunu açıkça ifade etmek istiyoruz ki, önümüzdeki günlerde KCK, resmi olarak kendi görüşünü iletecektir. Orada edindiğimiz izlenim ve yaklaşım açıkça şudur; kimse yanlış hesap yapmasın. Kimse Kürt hareketinin parçalı, bölünük yaklaşacağını zannetmesin. Kürt hareketi tarihinde hiç olmadığı kadar birlik ve beraberlik içerisindedir. İkincisi de şudur; biz açıkça şunu orada yaşadık ve gördük ki Öcalan; tartışmasız, amasız, fakatsız bu sürece yön verebilecek en temel aktördür. Başka hiçbir tartışma yoktur, tüm halkımız, Türkiye kamuoyu bunu açıkça bilmelidir. Demokratik siyaseti büyüteceğiz. Spekülasyonlara, ortalığı karıştırmak isteyen sözlere, laflara, haberlere kulaklarımızı kapatacağız. Hep beraber halkımızın ve halklarımızın birlikte, yan yana, eşitlik hukuku içerisinde olacak demokratik bir cumhuriyeti inşa etmek için mücadele edeceğiz.'' Kaynak: AA |
|
03-04-2013, 00:16 | #9 |
Ben AK Parti HÜKÜMETİNE ve Sayın Başbakanıma GÜVENİYORUM..
|
|
03-04-2013, 03:41 | #10 |
Referanduma gitsin o halde konu millet herşeyin en doğrusunu biliyorsa yapsınlar referandum çıkan sonuç başımız,gözümüz üstüne diyelim var mı bu cesaret bu konu için ?
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|