AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-27-2012, 15:52   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Exclamation İngiliz medyası yazıyor, Türk gazeteciler oynuyor...


İngiliz yayınlarının Türkiye'nin kritik dönemlerinde yaptıkları analizler dikkat çekiyor. En çok dikkat çeken ise büyük gazetelerin ve yazarlarının bu haberleri referans olarak görmeleri...

Son dönemlerde Financial Times, The Economist ve Guardian gibi İngiliz yayınlarının Türk siyaseti ve AK Parti üzerine yaptığı haberler dikkat çekiyor.

Asıl şaşırtıcı olan kısım ise Türkiye için dönüm noktası sayılabilecek dönemlerde bu tarz haberlere yer veren İngiliz yayınlarının analizlerini büyük gazetelerin manşete taşımaları oluyor.


İŞİN DÜŞÜNDÜRÜCÜ TARAFI...

AB ülkelerine her zaman temkinli yaklaşan ve bu ülkelerin Türkiye üzerine oyunlar oynadığını gündemlerinden düşürmeyen bu gazetelerin, halkı huzursuz edecek, yönlendirecek ve ülkeyi yerden yere vuran bu tarz haberlere destek vermesi işin düşündürücü tarafı...




THE ECONOMİST: CHP'YE OY VERİN

Son dönemlerde yaygın bir şekilde yapılan bu haberlerin en unutulmaz olanlarından biri 2011 seçimleri öncesinde The Economist'in yaptığı "Demokrasi için CHP'ye oy verin" haberiydi..

Türkiye'deki genel seçimlere geniş yer veren Economist dergisi Türk seçmenleri, AKP'nin seçimden sonra tek başına anayasa yapmasını önlemek için CHP'ye oy vermeye çağırdı.


TÜRKİYE YİNE YENİ BİR EŞİKTEN GEÇİYOR

Ve Türkiye yine önemli bir eşikten geçiyor. Ülkede terör saldırıları arttı. Bunun yanı sıra Türkiye hukuk açısından geçtiğimiz hafta verilen Balyoz kararlarıyla çok önemli bir sınav verdi. Suriye'deki kaos Türkiye'yi önemli ölçüde etkiliyor, halk huzursuz. Pazar günü Ak Parti 30 Eylül kongresi var. Kongreye Başbakan' son kez başkanlık yapacak ve parti için büyük öneme sahip. Böyle bir dönemde İngiliz yayınları Türkiye üzerindeki analizlerini sürdürmeye devam ediyor.


THE GUARDİAN: TÜRKİYE'NIN AKILSIZLIĞI...

The Guardian, 28 Haziran 2012 tarihli yazısında Suriye krizi, Ankara’nın bölgesel süper bir güç olmak için girişimlerinin akılsızlığını ve zayıflığını ortaya çıkardı yorumunu yaptı..

Gazete, “Suriye krizi, Ankara’nın bölgesel süper bir güç olmak için girişimlerinin akılsızlığını ve zayıflığını ortaya çıkardı” görüşünü ileri sürerek, “Türkiye, modernleşme ve ekonomik büyüme amaçlarını tehlikeye atabilecek, Kürt bölgesindeki istikrarı daha da bozabilecek ve sınırdaki bölgesel çıkarlarını ciddi bir şekilde riske atabilecek güney sınırında bir savaş istemiyor ve bunu göze alamaz. Esad, muhtemelen bunu çok iyi biliyor” iddasında bulundu.


THE GUARDİAN: TÜRK ORDUSU DİBE VURDU

İki gün önce yine İngiliz The Guardian gazetesi, "Türk Ordusu dibe vurdu" başlıklı bir makale yayınladı. Haberde, Balyoz davasında "Erdoğan'a karşı darbe yaptıkları gerekçesiyle" yüzlerce subayın hapse atılmasının, Türkiye'ye otoriter rejimin geri geldiği yolunda endişelere neden olduğunu yazıldı.


FİNANCİAL TİMES: ERDOĞAN BAŞKANLIK YARIŞINDA KASİSE ÇARPTI

Bugün de Financial Times 'Erdoğan başkanlık yarışında kasise çarptı!' başlıklı bir haber yayınladı ve Türkiye'nin 4 büyük gazetesinin haberi Financial Times'ın müthiş analizi şeklinde yer vermesi dikkatlerden kaçmadı..

"İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlıktan başkanlık koltuğuna geçme planlarının partisi içindeki çatlak sesler nedeniyle sorunlarla karşılaşıyor olabileceğini kaydetti. "Türkiye'de siyasi risk bir iki çentik daha mı arttı? Yoksa ülke nüfusu istikrara duyduğu derin isteği mi sergiliyor?" sorularını soran gazete, yeni bir kamuoyu yoklaması ve ekonomik politika konusunda hükümet içindeki görüş ayrılıklarından bu yönde bir mesaj çıktığını belirtti."

Rotahaber

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi