AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-18-2009, 08:48   #1
Kullanıcı Adı
MadeInKemalist
Standart İngiliz Vatandaşı Bakan Yabancıya İhaleyi Savundu
...AKP kabinesinin İngiltere vatandaşı Maliye Bakanı Mehmek Şimşek, temizlenmesi karşılığında peşkeşe açılan mayınlı arazilerle ilgili yasa tasarısını savundu. Şimsek, Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırı...

AKP kabinesinin İngiliz vatandaşı Maliye Bakanı Mehmek Şimşek Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesi karşılığında, 49 yıllığına (yarım asır) yabancılara devredilmesinde sakınca görmediğini belirtince, MHP ve CHP sert tepki gösterdi.

Ne demek istedi?
Mehmet Şimşek’in, “Şu anda Türkiye’de hem tarımsal faaliyette uzmanlaşmış hem de mayın temizlemede uzmanlaşmış firma belki yoktur, bilemiyorum” şeklindeki garip açıklaması da görüşmeleri takip eden milletvekillerini şaşkına çevirdi.

Tarım alanı açılacak
Türkiye’nin mayınları temizlemekten aciz olmadığını ifade eden MHP’li Oktay Vural, “Asıl amaç, Ortadoğu ülkelerinin küresel ısınma çerçevesinde ihtiyaç duydukları tarım ürünlerini diğer ülkelerden tarım alanları alarak giderme girişimidir” dedi.

Kraliçe’ye bağlılık yemini
“Ben Mehmet Şimşek, Yüce Tanrı’nın önünde yemin ederim ki, Britanya vatandaşı oluşumla birlikte, kanunlar doğrultusunda, Majesteleri Kraliçe İkinci Elizabeth’e, varislerine ve haleflerine gerçek bir sadakatle bağlanacağım. Birleşik Krallığa sadık olacağım. Onun hak ve özgürlüklerine saygı duyacağım, demokratik değerlerini el üstünde tutacağım kanunlarına sadakatle uyacağım ve Britanya vatandaşı olarak görev ve sorumluluklarımı yerine getireceğim.”

İngiltere vatandaşı Şimşek yabancıya ihaleyi övdü
Mayınlı arazilerin temizlenmesi karşılığında yabancılara devredilmesini öngören yasa tasarısının görüşmeleri öncesi Maliye Bakanı Şimşek, ihale sürecine övgü yağdırdı.

AKP kabinesinin İngiltere vatandaşı Maliye Bakanı Mehmek Şimşek, temizlenmesi karşılığında peşkeşe açılan mayınlı arazilerle ilgili yasa tasarısını savundu. Şimsek, Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırı boyunca yapılacak mayın temizleme faaliyetleri ile ihale işlemleri hakkındaki kanun tasarısıyla ilgili Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. Tasarının kabul edilmesinin ardından önce mayın temizleme işini ihale edeceklerini söyleyen Bakan Şimsek, Milli Savunma Bakanlığının yaptığı çalışmaya göre, 14 şirketten, değişik ülkelerden teklif alındığını söyledi.

Temizleyecek firma yok!
Şimşek, asgari metrekare birim fiyatının ortalama 2 dolar olduğunu, azami metrekare birim fiyatının 15 dolara kadar çıkabildiğini kaydetti. Şimşek, “Şu anda Türkiye’de hem tarımsal faaliyette uzmanlaşmış hem de mayın temizlemede uzmanlaşmış firma belki yoktur, bilemiyorum. Ama bu, bu türden bir faaliyetin yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Bir firma, mayın temizleme firmasıyla anlaşır, dolayısıyla birlikte bu işi yapabilirler” dedi.

Güvenliğe ilişkin sakınca
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, açılacak ihalenin Kamu İhale Kanunu çerçevesinde açılacağını ve öncelikli olarak mayın temizleme işinin yapılacağını söyledi. Şimşek, mevcut yasalara göre kiralamaların en çok 49 yıllığına yapılabildiğini kaydetti. Sınır güvenliğine ilişkin bir sakıncanın da sözkonusu olmadığını kaydeden Şimşek, sözkonusu arazilerin mayından temizlendikten sonra neden yöre halkına tarım amaçlı dağıtılmadığı yönündeki eleştirilere de “Bundan önce toprak reformu çerçevesinde, bu türden dağıtımlar yapıldı” karşılığını verdi.

Kraliçeye bağlılık yemini etti
TBMM’de mayınlı arazilerin yabancıya peşkeşini öngören tasarıyı savunan Mehmet Şimşek, 22 Temmuz seçimlerinde AKP Gaziantep milletvekili seçilmişti. 60. Hükümette Devlet Bakanı olarak göreve atanan Şimşek, daha sonra Maliye Bakanlığı görevine atanmıştı. Devlet Bakanlığı görevine getirildiği günlerde Şimşek’in İngitere vatandaşı olduğu ortaya açıklanmıştı. Çifte vatandaşlığı doğrulayan Şimşek’in, İngiltere tabiyetine geçmek için şu yemini yaptığı ortaya çıkmıştı: “Ben Mehmet Şimşek, Yüce Tanrı’nın önünde yemin ederim ki, Britanya vatandaşı oluşumla birlikte, kanunlar doğrultusunda, Majesteleri Kraliçe İkinci Elizabeth’e, varislerine ve haleflerine gerçek bir sadakatle bağlanacağım. Birleşik Krallığa sadık olacağım Onun hak ve özgürlüklerine saygı duyacağım Demokratik değerlerini el üstünde tutacağım Kanunlarına sadakatle uyacağım Ve Britanya vatandaşı olarak görev ve sorumluluklarımı yerine getireceğim.”

Muhalefet tasarıya öfkeli
Öymen: Uçağa para var mayın temizlemeye yok!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Suriye sınırında mayından temizlenecek toprakların o bölgedeki topraksız köylüye dağıtılmasını istedi. TBMM’de görüşülen yasal düzenlemeyle ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Onur Öymen, bu toprakların bölge insanına verilmesinin, vatandaşların aş ve iş bulmasına da yardımcı olacağını söyledi. Öymen şöyle devam etti: “Hükümet ise bu toprakların mayından temizlenmesini muhtemelen bir İsrailli firmaya vermeyi düşünmektedir. Hem de yarım yüzyıllığına. Herkes şunu iyi bilmelidir ki eğer o topraklar yarım yüzyıllığına bir yabancıya verilirse bir daha geri alınamaz” dedi. Öymen bir gazetecinin “Mayından temizleme masrafı 40-50 milyon dolarmış bunun için veriliyormuş” sorusunu ise şöyle yanıtladı. “Türkiye 40-50 milyon doları mı bulamıyor. Bunun için mi o toprakları yarım yüzyıllığına yabancılara veriliyor. Öyleyse benim bir önerim var. Mayından temizleme parasını Başbakan’a bir uçak eksik alarak karşılayalım. Uçaklarından biri de eksik olsun. Hükümet mangalda kül bırakmıyor; ’Kürt asıllı vatandaşlarımızın hakları’diye. Başbakan her gün konuşuyor. Güneydoğudaki insanlarımızın toprakları, bu topraklar üzerindeki hakları yarım yüzyıllığına yabancı bir şirkete verilerek mi korunacak? Böyle mi iş sahası yaratılacak?” Öymen, “Daha önce Genelkurmay temizlesin diye bir karar alınmıştı. Bu karar neden değişti?” sorusunu da, “Onu biz Hükümete soruyoruz. Siz de sorun. Biz de bu sorunun yanıtını arıyoruz. Çünkü hiçbir kimse bizi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendi döşediği mayınları temizleyemeyeceğine inandıramaz” sözleriyle yanıtladı.

Asıl amaç, İsrail’e yeni tarım alanı açmak
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanun tasarısına itirazlarının maliyetle ilgili olmadığını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırlarındaki mayınları temizlemekten aciz olmadığını ifade eden Vural, “Mayın temizlenmesi gerekiyorsa mayını da Türkiye temizler. Mayının temizlenmesi için savunma sanayi kapsamında bir destek de sağlayabilir” dedi. Asıl amacın mayın temizlemek olmadığını öne süren Vural, bir takım Ortadoğu ülkelerinin küresel ısınma çerçevesinde giderek ihtiyaç duydukları tarım ürünlerini bazı ülkelerden tarım alanları almak suretiyle giderme girişimleriyle karşı karşıya olduklarını bildirdi. Mayından temizlenmesinden sonra bualanların hangi ülkeler tarafından zirai amaçlarla kullanılacağı konusunda endişeli olduklarını dile getiren Vural, bu alanların Türkiye’nin ve Türk insanının ihtiyacı için kullanılmasını istediklerini ifade etti.

Yeniçağ

 

MadeInKemalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-18-2009, 09:02   #2
Kullanıcı Adı
MadeInKemalist
Standart
İngiltereye bağlılık yemini etmiş bire bakandan başka ne beklenebilirdi ki. Bu adam bir de bnu ülkenin bakanı. Satılacak neyimiz kaldı daha çok merak ediyorum.
MadeInKemalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım