AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.

Stil
Seçenekler

Alt 05-06-2008, 01:07   #1
Kullanıcı Adı
saklı_kent
Standart İnsan Kaderine Yön Verebilir mi??
HEKİMOGLU İSMAİL

Kâinatta ne varsa bütününü yaratan Allah'tır. Kur'an-ı Kerim'de ve hadis-i şeriflerde her şeyin yaratıcısının Allah olduğu vurgulanmaktadır. Kâinatta her an meydana gelen her şeyi yapan, yaratan Allah'tır.

Vücudumuzdaki hücreler altı ayda bir yenilenir. Bahar mevsiminde ağaçlar çiçeklenir, yeryüzü rengârenk olur. Gezegenlerin hareketinden sineğin kanat çırpmasına kadar her şeyi yaratan Allah'tır. Eğer Allah, bunların olmamasını isterse hiçbir şey olmaz! Kâinat var olmaz; bizler serçe parmağımızı kımıldatamayız. Benim şimdi sol kolum ve sol ayağım felç, sağ elimi hareket ettirebiliyorum, sol elim hareketsiz. Sağ elim diyor ki; "Bana Allah'tan başkası hareket veremez". Sağ elim de sol elim de Mektûbât-ı Rabbanî oluyor, benimle konuşuyor.

Kadir-i Mutlak olan Allah'ın kudretinin yanında bizim irademiz çok küçüktür.

Bir sanatla uğraştığınızı, resim yaptığımızı düşünelim. "Bu tabloyu ben çizdim" diyoruz. Düşünelim...

Gerçekten o tabloyu yapan siz misiniz?

Bize düşünme kabiliyetini veren, düşündüklerimizi ifade etmemizi sağlayan, resmin ne resmi olacağından nasıl bir resim olacağına varana kadar her teferruatına karar verme kabiliyetini bize veren kimdir? Tabii ki Allah'tır.

İnsanlar "ben yaptım, ben ettim" derler. Kendilerine hiçbir noksanlık vermek istemezler, kendilerini mükemmel görürler, "ben başardım" derler. Hâlbuki insanın kudreti küçücük bir virüse dahi karşı koyamaz. O halde, yapılan işlerde insanın fonksiyonu yalnızca "İSTEMEK"tir. Yaratan Allah'tır; insan sadece iradesiyle meyleder ve ister.

Sizce sadece bu kadarcık bir meyille insan, Allah'ın yarattığı işlere "ben yaptım" diyebilir mi?

"Çok şey yaparız" dediler. Hatta sınırı aşıp "yaratırız" dediler. Kocaman hastaneler, laboratuvarlar, insan kanına eş kan yapamadı. Çocuklar için anne sütünden iyi gıda bulunamadı.

İlim, ne kadar ilerlerse ilerlesin, Allah'ın ilim sıfatı yanında zerre kadardır. Bulutlardan, şimşek ve yıldırımı yani sudan elektriği, ateşi yaratan, Allah'tır. Hastane, ilaç, tıp her şey demek değildir. Eğer servet ve ilim her derde deva olsaydı, zenginler, alimler dertsiz olurdu...

Tesadüf denilen şeyler İlahi planın tecellileridir. Kader hükmünü verince her şey ona razı olur. İnsan karşı koysa da koymasa da kader hükmünü icra eder.

Kadere yön veren, insanların istekleri, arzuları, dualarıdır. Kadere inanmayan da kaderini yaşar!..

saklı_kent isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-06-2008, 01:14   #2
Kullanıcı Adı
Kafes
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili hocamdan taşanlar ile muhattap etmeniz çok hoş olmuş teşekkürler +1

Kadere yön veren, insanların istekleri, arzuları, dualarıdır. Kadere inanmayan da kaderini yaşar
evt cok guzel ikinize de
+
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2008, 21:04   #3
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
İnsanın iradesi muhakkak ki vardır ancak değiştirmesi mümkün değildir teşekkürler..+
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2008, 21:20   #4
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
"Ben " kavramına sığınmak ne kadar esbap olmaya ters ... Müsebbib-ül Esbap unutulunca, kimi ön plana çıkartmış oluruz. İradeyi değitiremesek de iyi yöne kanalize edebiliriz ... Allah c.c. için yaşamaya çalışmak, ne kadar da müeddip bir tutum.

Cenab-ı Hak Razı olsun...+1
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 04:25   #5
Kullanıcı Adı
Bostancı
Yaptığımız dualar ileri'de başımıza gelecek musibetleri bertaraf edebilir tabiki yine Allahın dilemesiyle...
Yani kaderimizi başka yöne çeken biz değil yine Allahtır dua ise sadece vesile..
;)
Bostancı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 04:28   #6
Kullanıcı Adı
murat kurt
Kaderi belirleyen Allah değiştirmeye de bir tek kudreti yetendir.
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 04:30   #7
Kullanıcı Adı
Kafes
Bilim adamlari her insanin ve her canli cansiz varligin etrafa sactigi sabit bir enerji oldugunu tespit etmis ve bu enerji hic degismiyormus

Surekli stresli olan, endiseli olan insanlar da olaylari kontrolleri altinda tutabilmek ve sactiklari enerjilerini degistirebilmek icin kendi iclerinde huzursuzluk yarattiklarindan dolayi o hale geliyormus
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)