AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kitaplar ve Dergiler Kitaplar ve Dergi içerikleri, değerlendirme ve tavsiyeler.

Stil
Seçenekler

Alt 01-12-2008, 23:35   #1
Kullanıcı Adı
takva_gül
Standart insanlığa adanmış bir ömür said nursinin destanlaşan hizmeti
insanlığa adanmış bir ömür said nursinin destanlaşan hizmeti

Çarelerin bittiği, ümitlerin tükendiği, herkesin namus ve vatan derdine düştüğü yıllarda… Asırlardır dünyaya meydan okuyan Osmanlı’nın parçalandığı, düşmanların amansız bir işgale başladığı günlerde…
İman ve Kur’an’a saldırıların arttığı, camilerin kapatıldığı, ezanların susturulduğu ve masum Müslümanların hapishanelere doldurulduğu bir dönemde… Müthiş bir mücadele, akılları durduran bir başarı… Vatan için, millet için, iman ve Kur’an için feda edilen bir ömür…
Bu kitap; bir azmin, bir şahlanışın ve bir başarının öyküsüdür. Sırlarla dolu, gizlenmiş pek çok gerçeğin kapısıdır.
Bu kitabı okuyanlar, hiç şüphesiz ki yeni bir dünya keşfedeceklerdir. Daha da önemlisi, yaşananlar karşısında kendilerinden geçeceklerdir.

-HALİT ERTUĞRUL-

ey bedbahtlar!ben size ne yaptım, ne yapıyorum?
yalnızca imanınızın kurtulmasına hizmet ediyorum.

benim ölümüm sizin başınıza bir bomba gibi patlayacaktır.İnşaallah
Nur hizmeti daha da parlayacaktır.

benim bütün hayatım zahmet ve meşakatle felaket ve musibetle geçti.Toplumun imanı, saadet ve selameti yolunda nefsimi, dünyamıfeda ettim.Helal olsun.Onlara beddua bile etmiyorum.

bütün ömrüm harp meydanlarında, esaret zindanlarında memleket hapishanelerindeve mahkemelerinde geçti.Çekmediğim cefa, görmediğim eza kalmadı.Savaş mahkemelerinde bir cani gibi muamele gördümi bir serseri gibi memleket memleket sürgüne yollandım.Defalarca zehirlendim.Türlü türlü hakaretlere maruz kaldım.Zaman oldu ki, hayattan bin defa ölümü tercih ettim.Eğer intihardan beni menetmeseydi belki bugün Said topraklar altında çürümüş gitmişti.

zındıklara asla baş eğmem.Cesedimi kurtarmak için ruhumu ezdirmem.

Risale-i nur kitapları benim değil, Kur'an'nın malıdır.Risale-i nur dinsizliğin belini kırmıştır.

ben toplumun iman ve saadeti yolunda hem dünyamı hem ahiretimi feda ettim.Gözümde ne cennet sevdası ne cehennem korkusu...Milletimin imanı namına bir Said değil binSaidfeda olsun.Kur'anımızın yeryüzünde cemaatsiz kalırsa, cennetide istemem, orası da bana zindan olur.Milletimizin imanını selamette görürsem cehenneminalevleri içinde yanmaya razıyım.Çünkü vücudum yanarken, gönlüm gül gülistan olur.

risale-i anlamıyorlar yahut anlamak istemiyorlar.Beni nefsini kurtarmayı düşünen bir adam mı zannediyorlar?Ben toplumun imanını kurtarmak yolunda dünya mı da feda ettim, ahiretimi de...seksen küsur senelik dünya hayatımda, dünya zevkleri namına bir şey bilmiyorum.

Ümitvar olunuz.Gelecek yalnız ve yalnız İSLAMİYETİN olacak.Hükmeden ise KURAN VE İMAN olacak.

takva_gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)