AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-10-2011, 18:58   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart İnternet Andıcı Davasında İlk Tutuklama
İnternet andıcı davasında ilk tutuklama

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin önceki gün haklarında 'yakalama' kararı verdiği isimlerden biri olan emekli Albay Fuat Selvi, dün sabah saatlerinde teslim oldu.

İnternet andıcı davasında ilk tutuklama dün yaşandı. Kara propaganda için kurulan internet siteleriyle ilgili davada, hakkında yakalama kararı bulunan emekli Albay Fuat Selvi cezaevine gönderildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki gün davanın 14 sanığı hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Mahkeme, 'mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesi' gerekçeleriyle eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Korgeneral Mehmet Eröz, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tuğamiral Alaettin Sevim, Albay Fuat Selvi, Albay Ziya İlker Göktaş, Albay Hulusi Gülbahar, Albay Cemal Gökçeoğlu, Albay Sedat Özüer ve Genelkurmay sivil memuru Mehmet Bülent Sarıkahya hakkında yakalama emri çıkarmıştı.

Karardan bir gün sonra emekli Albay Fuat Selvi, avukatıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Selvi daha sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ikinci Ergenekon davasının duruşmasını yaptığı Silivri'ye gönderildi. Bir polis ve avukatı Mustafa Demirkıran ile saat 12.15 sıralarında Silivri'deki cezaevi kampüsüne gelen Selvi, duruşmaya verilen ara sırasında bir süre mahkeme salonunun önünde bekledi. Selvi daha sonra başkan Hasan Hüseyin Özese, üye hâkimler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk'tan oluşan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karşısına çıkarıldı.

Mahkeme Başkanı Özese, davanın ilk duruşmasının 12 Eylül 2011 tarihi olarak belirlendiğini hatırlattı. Kimlik tespitinde emekli albay olduğunu, kirada oturduğunu ve aylık 3 bin 500 TL emekli maaşı olduğunu söyledi. Özese, sanık Selvi'nin hakkındaki 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçlamalarını okudu. Daha sonra yakalama kararına karşı ne diyeceğini sordu. Sanık, "Ben bu suçları işlemedim. Ancak takdir mahkemenin." diye cevap verdi. Daha sonra söz alan sanık vekili Mustafa Demirkıran, müvekkilinin savcılık aşamasında detaylı anlatımda bulunduğunu söyledi. Müvekkili ile iddianameyi incelediğini söyleyen Demirkıran, bu sırada kendisine iddiaların doğru olup olmadığını sorduğunu anlattı. Demirkıran bunun üzerine müvekkilinin kendisine, "Bu iddiaların hiçbiri doğru değil. Ben buna karşı çıktığım halde sanık oldum. Ben utanılacak bir şey yapmadım." dediğini aktardı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, sanığın üzerine atılı suçların 'katalog suçlar' kapsamında olduğunu, iddianamedeki delillere göre kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu söyleyerek sanığın tutuklanması görüşünü bildirdi. Mahkeme heyeti daha sonra dosyadaki 'delil durumu, suçun vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, suçun işlendiğine dair kuvvetli şüphe bulunması, sanığın delilleri değiştirme ihtimali' gerekçeleriyle tutuklama kararı verdi. Sanık daha sonra savcılık işlemleri için tekrar Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan Selvi, ardından cezaevine gönderildi.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...-ilk-tutuklama

Zaman 10.08.2011

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)