01-02-2010, 23:39 | #1 |
İnternet Hastası Olduk Yahu !
Acaba hastamı olduk diye bir düşünün internet kullanıcıları. Burnunuz akmayabilir öksürmeyebilirsiniz hatta son günlerde bu kadar iyi olmamıştım çok mutluyum ve huzurluyum da diyebilirsiniz. Ama siz hastasınız . Eğer internet kullanımınız 3-4 saati geçiyorsa sizde internet hastaları kervanına katıldınız demektir.
İnternet bağımlılığı çağımızda çok yaygın bir durumda. Özellikle genç arkadaşlar arasında daha çok yaygın bu bağımlılık durumu. Bir arayış içindeyiz ve internette yeni bir dünya kurmuşuz. Facebookta gezinmek youtubede video izlemek forumlarda takılmak. Bu satırları okurken aynı beni anlatıyor diyebilirsiniz. Kendimize bir kimlik yaratmaya çalışıyoruz. Dünyadan bağımsız sanal bir kimlik. Ve bu kimliğimizle sanal alemde kendimizi tatmin etmeye çalışıyoruz. Sosyal hayattan kopuyor hatta ve hatta kendi işimizi yapamaz hale geliyoruz. Bir iş buluşması ayarlıyoruz ve bilgisayarın başında oturmaktan iş buluşmasına geç kalıyoruz. Biz bunu engelleyemiyoruz. Artık bağımlı olmuşuz. İnternette çok takılınca içimiz sıkılıyor huzursuz oluyoruz ama otokontrol mekanizmamızı kaybettiğimizden ötürü bu alışkanlığımızdan vazgeçemiyoruz. İnternet bağımlılığımız haddini aşan derecelerde arttıysa lütfen bir psikologdan yardım alalım. Sanal dünyaya bu bağlanışımız gerçek dünyadan kopuşumuz olabilir. Lütfen kendimizi kontrol etmeyi öğrenelim. Daha geç olmadan ! Furkan Gençoğlu 2 Ocak 2010
Konu Özgür Çağrı tarafından (01-02-2010 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-03-2010, 23:20 | #2 |
Tipki alkol bagimliligi gibi Internette çok fazla vakit geçirmek bir hastaliksa eger, kendimize bunun nedenini soralim. Neden kisitli olan ömrümüzü Internet'e adiyoruz? Hangi eksikligi bilgisayarla doldurmaya çalisiyoruz, hangi sorunlarimizdan kaçmaya çalisiyoruz? Yoksa kendimizden mi kaçiyoruz? Peki hadsiz hesapsiz harcanmis zaman'in hesabini verebilecek miyiz?
|
|
01-04-2010, 00:30 | #3 |
Tabiki kesinlikle birde bunun Allaha hesap vermesi var. Boşa geçirdiğimiz vakitlerin hesabını nasıl vereceğiz
Teşekkürler minikkelebek |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
hastası, internet, olduk, yahu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|