AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-09-2009, 08:36   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart İnternet, radyoyu reklamda solladı
Interaktif Reklamcılık Bürosu’nun (IAB)ölçümlerine göre Fransa’da internet reklamcılığına yatırım, 2008’in ilk altı aylık döneminde yüzde 38 bir sıçrama gösterdi.

ABD’de faaliyet gösteren, bilgi teknolojilerden yararlanarak online (çevirimiçi) reklam stratejileri ve sonuçları üzerine araştırmalar yapan Interaktif Reklamcılık Bürosu’nun (IAB)ölçümlerine göre Fransa’da internet reklamcılığına yatırım, 2008’in ilk altı aylık döneminde yüzde 38 bir sıçrama gösterdi.

Resesyon dalgası, Fransa’da interneti etkilememiş. IAB’ın ölçümlerine göre, 2007 yılının ilk dönemine oranla internet reklamları pazarında yüzde 38’lik bir artıştan sözediliyor. Basın yüzde 4,3 ; televizyon yüzde 1,8 ; radyoysa ancak yüzde 0,8’lik bir büyüme gösterebilmiş.

Tüm reklam mecralarını içine alarak ilk dönemde 12,5 milyar avroyu yakalayan reklam pazarında internet, reklam verenlerin yüzde 14,7’sini çekmiş. 2007 yılının ilk döneminde bu rakam yüzde 10,8 imiş. Vurgu yapılan noktaysa, yüzde 13,3’lik pazar payıyla radyonun ilk defa internetin gerisinde kalmış olması.

Fransa’da, Web reklam yatırımlarının artması, reklam veren sayısının da artış göstermesine bağlanıyor. IAB’nin verilerine göre 3.352 olarak açıklanan rakam önceki döneme göre yüzde 32’lik yükselmeye karşılık geliyor. İnterneti reklam mecrası olarak tercih edenlerin başında ulaşım sektöründen 39 milyon avroyla Fransız Devlet Demiryolları Şirketi SNCF geliyor.

2000’lerin başında reklam verenlerin ilgisini çekemeyen internet, 21. yüzyılın egemen medyası olma yolunda.

Kaynak: timeturk

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi