AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-07-2009, 22:02   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Talimat Firarda / Hani Emir Başbakanlık'tandı?..
Başbakanlık G.Kurmay'dan bilgi istedi

Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun açıklamaları Başbakanlık'ta da şaşkınlıkla karşılandı.



Gazetecilerin soruları üzerine 'Kaos Planı'yla ilgili açıklamalarda bulunan Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun, postayla gönderilen ikinci ihbar mektubunda yer alan 'internet andıcını' doğrulamış "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Başbakanlık'ın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır.'' ifadelerini kullanmıştı

Başbakanlık bu açıklamada geçen 'direktif' ile ilgili Genelkurmay'dan bilgi istedi. Başbakanlık gelen bilgi doğrultusunda bir açıklama yapacak.

SamanyoluHaber
7 Kasım 2009

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-07-2009, 22:06   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
bunların daha ne olduğundan haberi yok...
bu paşalar ne iş yapar askeriyede anlamak gerçekten çok güç...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-07-2009, 22:10   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Genelkumay İşte Böyle Çark Etti

İnternet fişlemesi konusunda direktif ve talimatın Başbakanlık'tan geldiğini söyleyen Genelkurmay'a Başbakanlık sert çıktı. Başbakanlık'ın konuyla ilgili Genelkurmay'dan bilgi istemesi üzerine TSK'dan itiraf gibi bir cevap geldi. TSK sitesinden verilen cevapta Başbakanlık'ın sözkonusu direktifinin 2000 yılına ait olduğu açıklanıyor.




Ajanslar-TSK
7 Kasım 2009
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-07-2009, 22:16   #4
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
kıvırın kıvırın...
çevir kazı yanmasın hesabı...
oh ne güzel memleket yahu...
işine gelmeyince 2000 yılı...
9 sene olmuş demek ki...
ALLAH insanı kıvırtmasın işte böyle saçmalarlar...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 13:21   #5
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart İnternet Sitelerinin Andıçlanması Kararını Veren Hükümet Tanıdık Çıktı!
İşte andıç talimatını veren hükümet

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hazırladığı internet andıcının ucu, 28 Şubat'a uzandı. Genelkurmay Başkanlığı, andıç direktifinin kendilerine 2000 yılında, ANASOL-M hükümeti tarafından verildiğini açıkladı.İşin ilginç tarafi; andıç talimatını veren hükümet, 28 Şubat'tan hemen sonra kurulmuştu ve başta da Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz vardı.

28 ŞUBAT ÜRÜNÜ
İrtica ile mücadele için hazırlanan internet andıcının 28 Şubat ürünü olduğu ortaya çıktı. Genelkurmay, andıcı hazırlama talimatını, 28 Şubat'tan sonra kurulan hükümetin verdiğini açıkladı.

Herşey, Çubuklu'nun Başbakanlığı açık adres gösteren işte bu açıklamasıyla başladı. Gözler, bir anda Başbakanlığa çevrildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: HEMEN ARAŞTIRIN
Herkes, "Andıç emri, AK Parti hükümeti zamanında mı verildi?" sorusuna cevap ararken, Başbakan Erdoğan düğmeye bastı ve bürokratlara 'gerçeği ortaya çıkarın talimatı' verdi.

BAŞBAKANLIK ARŞİVİ TARANDI
Başbakanlık yetkilileri de hemen araştırma başlattı. Görevliler, önceki gece Başbakanlık arşive girdi ve o talimatın izini sürdü. Bütün bilgi ve belgeler tek tek raflardan indirildi, sayfa sayfa incelendi.

BAŞBAKANLIK : DİREKTİF BİZİM DÖNEMİMİZDEN DEĞİL
Sabaha kadar devam eden arşiv taramasında direktifin izine rastlanmadı. Andıç talimatının, AK Parti hükümeti zamanında verilmediği anlaşıldı. Bunun üzerine, Genelkurmay'a direktifin tarihi soruldu; cevap gecikmedi.

GENELKURMAY : ANDICI ANASOL-M HAZIRLATTI
Genelkurmay Başkanlığı, bu sefer adresi daha da netleştirdi. Talimatın; 28 Şubat'tan sonra kurulan Anasol-M hükümetinden geldiğini iletti.

ANDIÇ 28 ŞUBAT'A UZANDI
28 Şubat'tan sonra Mesut Yılmaz Başbakanlık koltuğuna oturmuştu. Bu sırada TSK içinde kurulan Batı Çalışma Grubu, Başbakanlık Takip Kurulu adıyla Başbakanlık bünyesine girmişti.

ÜÇLÜ KOALİSYON VARDI
99 seçimlerinden sonra hükümette renk daha da değişti. Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz biraraya gelip koalisyon hükümetini kurdu. Dönemin Genelkurmay Başkanı ise Hüseyin Kıvrıkoğlu'dan başkası değildi.

DİKKAT ÇEKEN ÇELİŞKİ
Genelkurmay'ın açıklamasında dikkak çeken bir husus daha vardı. Açıklamada; söz konusu irtica ile mücadele sitelerinin, 2007 yılında kapatıldığı belirtiliyor. Fakat, "kapattık" denilen o siteler, geçtiğimiz bir kaç güne kadar yayın yapıyordu.

habervaktim
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 17:35   #6
Kullanıcı Adı
xhidayet
Standart
Geçenlerde bazı akpartili kardeşlerle tartıştık.
Sebep, Maltepe Bel. yeni açılan Kültür Merkezine 'Türkan Saylan' ismi vermesi üzerine idi.
Ben demiştim ki ;'Kardeşler bu işi neden abartıyorsunuz.. Büyükşehir Belediyesi de Kartal'da ki devasa Kültür Merkezine sanki mamlekette 'hizmet eden-ki ak parti içinde bir çok insan biliyorum-' değerli birisi kalmamış gibi, 'Bülent Ecevit' gibi bir islam düşmanının ismi veriyor?..'
arkadaşlar da, 'efendim o diğerleri gibi değil di!!!..' gibi guftan cümleler le olayı geçiştirmeye çalıştırmışlardı...


28 Şubat ve gerisinde 'önemli derecede' rol oynayan isimlerden biri de bu adam....

şimdi belgelerle orta da..



El insaf! diyorum...
xhidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 13:12   #7
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2009, 03:50   #8
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Talimat Firarda
İnternet Andıcı Talimatı Firarda

Genelkurmay, “Psikolojik Harp siteleri Başbakanlık talimatıyla hazırlandı” dedi. Başbakanlık “hangi talimat” diye sorunca “2000 tarihli talimat” dendi. Ancak Başbakanlık’ta bu talimat yok.



Psikolojik harp sitelerinin kurulmasının gerekçisi olarak gösterilen "Başbakanlık'tan Genelkurmay'a giden talimat" bulunamıyor. Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Nisan 2009 tarihli İnternet Siteleri Andıç'ının Başbakanlık direktifiyle hazırlandığını söyledi. Bu açıklama üzerine Başbakanlık sözkonusu direktifin tarih ve sayısını Genelkurmay Başkanlığı'na sordu. Genelkurmay'dan verilen cevapta sözkonusu direktifin 2000 yılına ait olduğu belirtildi. Ancak Genelkurmay'ın Başbakanlık'a direktife ait tarih ve sayı vermediği öğrenildi.

BAŞBAKANLIK KAYITLARINDA YOK

Genelkurmay'dan gelen cevap üzerine Başbakanlık'ta hummalı bir çalışma başlatıldı. Başbakanlık arşivi detaylı olarak arandı. Şu ana kadar 2000 yılına ait Genelkurmay'a verilmiş böyle bir direktif bulunmadı. Ayrıca Çubuklu'nun açıklamasında konunun Başbakanlık'ın talebi üzerine yapıldığı belirtilse de sözkonusu Andıç'ın Başbakanlık'a gönderilmediği öğrenildi. Dönemin Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Star'a yaptığı açıklamada söz konusu direktifi hatırlamadığını söyledi. Özkan "aradan çok zaman geçti, böyle bir direktif var mı hiç hatırlamıyorum" dedi.


YILMAZDAMÜSTEŞARDAHATIRLAYAMADI

Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar, "Üzerinden çok zaman geçti, bu talimatı hatırlamıyorum. Başbakan'a sormak lazım" diyerek topu dönemin Başbakanı Ecevit'e attı. Dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ise "Bu konuda emir olmaz, tavsiye olabilir. MGK raporlarına bakmak lazım. Talimatı hatırlayamadım" dedi.


ANKARA'DA CEVABIARANANSORULAR

Genelkurmay'ın açıkladığı Başbakanlık direktifinin bulunamaması Başkent kulislerinde bazı soruları gündeme getirdi.

Başbakanlık'tan Genelkurmay'a gönderildiği iddia edilen direktifin tarih ve sayı numarası ne, altında kimin imzası var?

Direktif alındıktan sonra Genelkurmay resmi kayıtlarına geçirildi mi? Geçirildiysese tarih ve sayısı ne? Geçirilmediyse neden?

Direktif Başbakanlık'tan geldiyse göre Andıç'lar neden Başbakanlık'a gönderilmedi?

Andıç'taki 35 siteyle ilgili düzenlemenin 5651 sayılı kanun uyarınca yapıldığı açıklandı. Ancak yasa 2007 yılında çıktı, niçin Nisan 2009'a kadar yenileme yapılmadı?

Andıç'ta yer alan siyah ve gri propaganda için youtube ve benzeri siteler üzerinden yapılan faaliyetler nelerdir? Yasal dayanağı var mı?

Bu sitelerde İktidar, Kürtler, Rumlar, Ermeniler, dindar kesim hakkındaki karalayıcı ve yaftalayıcı ifadeler hangi yasal gerekçeyle ve ne fayda gözetilerek yapıldı?

Andıça göre herhangi bir cezai işlem yapıldı mı?

Andıç sitelerini yapan Ergenekon sanığı

Genelkurmay'ın Başbakanlık'ın talimatıyla kurulduğunu açıkladı psikolojik harp internet sitelerinin, Ergenekon bağlantısı ortaya çıktı. Ergenekon davası tutuklu sanığı emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım'da ele geçen 'Hayhay' isimli belgeye göre, psikolojik harp sitelerinin alt yapısını Ergenekon davası sanıkları Yıldırım ve ile askeriyede çalışan sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya hazırlamış.

İÇERİKVEYAZILIMDESTEĞİ

Emekli Yüzbaşı Yıldırım'dan çıkan "hayhay" isimli belgeye göre, psikolojik harp sitelerinin 35'in teknik altyapısını Yıldırım'ın sahibi olduğu şirket hazırladı. "Hayhay" isimli belgeye göre; Yıldırım ile Sarıkahya Mecidiyeköy'deki Murat Muhallebicisi'nde buluşuyordu. Bu buluşmalarda irtica.net, gencizbiz.net, gençlik.info, pkkgerçegi.net, turkses.org, naksilik.com, turkatak.gen.tr, turkihsgenocide.net, ozgurgenc.net adlı sitelerin isimleri ile 'başkanlık siteleri' denilen gnkur.org ve gnkur.net için yazılım ve içerik desteği konuşuldu.

AYNIŞİRKETTEN

"Ortadoğu yazılım ile irtibata geçilmesi" ve "F... Amiralle görüşülmesi" ifadelerinin dikkat çektiği notlarda, Ortadoğu Yazılım Hizmetleri A.Ş., 35 sitesnin domain sağlayıcısı olarak dikkat çekiyor. Sitelerin alan adı alımı için verilen adresin "[email protected]" olduğu ve bu adresinde Bülent Sarıkaya'ya ait olduğu tespit edilen "ms3124829725@ttnet" ADSL aboneliğince kullanıldığı" iddia edildi. •

4000'ler toplantıları

Ergenekon sanığı emekli Yüzbaşı Yıldırım'ın sahibi olduğu yazılım şirketi Naryaz ile Tr.net ve Orta Doğu Yazılım Hizmetleri A.Ş., '4000ler.trnt.com` sitesi aracalığıyla muvazzaf subayında katıldığı çok sayıda toplantılar yapmıştı.


Stargazete - Haksöz Haber
10 Kasım 2009
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2009, 17:58   #9
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Meğer Andıç 28 Şubat Çalışmasının Devamıymış
İşte Andıca dayanak olan darbe çalışması

İnternet andıcıyla ilgili kendini savunan Genelkurmay Başkanlığı, 2000 yılında Başbakanlıktan aldıkları bir emirle irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek için kurup işlettikleri sitelerinin olduğunu söylemişti. Genelkurmay'ın "Başbakanlık emiri" dediği şeyin 28 Şubat'ın gizli anayasası olduğu ortaya çıktı.



Asıl nedeni BUGÜN ortaya çıkardı

İrticayla Mücadele Strateji Belgesi

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitelerini fişlediği, 42 internet sitesi kurarak kara propaganda yaptığını kabul etmesi herkesi şoke etti. İnternet andıcını gizlemeyen Genelkurmay'ın, emri Başbakanlık'tan aldığını söylemesi ise tartışmanın boyutunu değiştirdi. Başbakanlık böyle bir emir verilmediğini bildirince Genelkurmay Başkanlığı emrin 2000 yılında verildiğini açıkladı. Başbakanlık emri denilen şeyin aslını ise BUGÜN ortaya çıkardı.

Batı Çalışma Grubu'nun eseri

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet andıcına dayanak gösterdiği İrticaa ile Mücadele Strateji Belgesi yaklaşık 100 sayfalık bir kitap. Belge 28 Şubatın gizli anayasası olarak biliniyor. Sadece birkaç tane basılan belgenin temeli 28 Şubatçılar tarafından oluşturulan Batı Çalışma Grubu'na (BÇG) dayanıyor. BÇG'nin Başbakanlık İrticayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'na dönüşmesinin ardından Genelkurmay'ın talebi ile Başbakanlık tarafından bu kurulun faaliyetlerine esas teşkil edecek bir strateji belgesi hazırlandı.

Kanunsuz andıçlara dayanak

2000 yılında güncellenen belgede 28 Şubat kararlarının uygulanmasını kolaylaştıracak ibareler yer alıyor. İrticai ve bölücü faaliyet yürüten her türlü kişi, kurum veya kuruluşun takip edilmesini öngörüyor. Plandaki muğlâk ifadeler kanunsuz andıçlara dayanak olarak kullanılabiliyor. Hazırlanan andıçların da doğrudan ilgisi olmadığı halde bu plana dayandırıldığı iddia edildi.

BÇG HÂLÂ AKTiF DURUMDA

BÇG, Refah-Yol hükümetinin yıkılması, Mesut Yılmaz hükümetinin kurulması ile birlikte 1997'de Başbakanlık İrticayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'na dönüştü. Başbakanlık Müsteşarı'nın başkanlık ettiği kurula MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığı, Genelkurmay ve MGK'dan temsilciler katılıyor. Kurul ayda bir defa toplanarak, yapılan çalışmaları gözden geçiriyor. 28 Şubat kararlarının uygulamasını takip için kurulan kurul, 2002'de AK Parti'nin iktidar olması ile tartışma konusu oldu.

Abdullah Gül'ün Başbakanlığı döneminde kaldırılması için çalışma yapıldı ancak sonra vazgeçildi. Kurulun sadece adı değişerek Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'na dönüştü. Hala aktif olan kurul, son toplantısını ise geçtiğimiz ay Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala başkanlığında yaptı. Kurul toplantılarında Genelkurmay temsilcileri kamu kurumlarında tespit ettikleri irticai faaliyetleri gündeme getiriyor. Bu, genellikle başörtü taktığı tespit edilen memurların şikayeti şeklinde oluyor ve hakkında disiplin cezası uygulanıyor.

KALINTILARI TEMiZLENECEK

İnternet Siteleri Andıcı, Başbakanlığa ders oldu. Başbakan Erdoğan'ın emri ile harekete geçen bürokratlar, 55, 56. ve 57. hükümetler döneminde çıkarılan tüm yönetmelik, genelge ve planları mercek altına aldı. İrticai ve bölücü faaliyetlere ilişkin muğlak ifadeler içeren tüm belgeler iptal edilecek. Bu kapsamda İrtica ile Mücadele Strateji Belgesi de iptal edilecek.


BUGÜN GAZETESİ
11.11.2009
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
andıç, bahçeli, başbakanlık, başbatsk, ecevit, genelkurmay başkanlığı, internet, internet fişlemesi, site, tsk, yılmaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi