AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 12-16-2009, 19:04   #1
Kullanıcı Adı
depare
Thumbs down İnternet yeni dil oluşturmuş 5 dakika'da Türkçeyi katledin
5 Dakikada internet dilini öğrenin

İnternet yeni bir dil oluşturdu. İşte size bu dilin şifrelerini anlayıp çözebilmeniz için küçük bir rehber...

İnternetteki bu yazışma dalgası, yeni bir dil ortaya çıkardı. Merhaba yerine 'mrb', iyiyim yerine 'ii' ya da 'uzun çizgi parantez' yani -) ve daha neler neler kullanılıyor. Gençler ve çocuklar, internette yazışırken artık bu dili kullanıyor. Anne ve babalar ise bu dile çok da aşina değiller.

'e-mail adreslerini alıp, zaman zaman çocuklarla mesajlaşıyoruz. Bana derslerinden, sıkıntılarından bahsediyorlar. Ama mesajlaşmaya başladığımız ilk zamanlarda bu çocuklar nece yazıyor diye düşünmeden edemedim. Kendilerine göre kısaltmalar yapmışlar, noktalama işaretleriyle her şeyi anlatıyorlar maşallah. Çoğumuz bugün halen metin yazarken 'Buraya iki nokta üst üste mi yoksa noktalı virgül mü konuyordu? ' diye düşünürken, onlar yeni bir dil oluşturmuş.

Örneğin; üç tane z (zzz) harfinin anlamı uykum var, 1+1'in anlamı yanımda arkadaşım var, 100'ün anlamı ise yüz yüze görüşelim demekmiş. Zamandan tasarruf etmek için birçok kelimeyi kısaltıyorlar. Ruh hallerini yansıtmak için de değişik simgeler kullanıyorlar. Çocuğunuzu anlamak istiyorsanız, işte size internet dilinden bazı örnekler:

Bu simgeler ruh hallerini yansıtıyor:

: -) = Gülümseme,
: -))) = Çok gülmek,
: -D = Kahkahayla gülmek,
: -(= Üzgün yüz,
: -((= Gerçekten üzgün,
% -) = Saatlerdir ekrana bakıyor,
; -) = Göz kırpma,
: - / = Kuşkulu,
: P = Dil çıkarmak,
: - X = Sır vermem
: S = Kafası karışmış,
: -I = İlgisiz
: - * = Öpme

Kelimeleri böyle kısaltıyorlar:

Mrb = Merhaba,
Slm = Selam,
Nbr? = Ne haber? ,
Hg = Hoş geldin,
S.a = selamün aleyküm,
Kib= Kendine iyi bak,
Kahv6, = Kahvaltı
U = sen (İngilizce'de sen anlamına gelen you'dan geliyor.) ,
Aeo= Allah'a emanet ol,
Öpt = Öptüm,
1 şey = Bir şey,
Tşk / Thanks/ Thanx = Teşekkür ederim,
Gg = Güle güle,
- kont = Kontürüm yok

Kaynak: ihlas sondakika

depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-16-2009, 19:10   #2
Kullanıcı Adı
AY IŞIĞI
Acaba kelimeleri kısaltarak yazanlar, hayatlarında neyin uzamasına sebep veriyorlar merak ediyorum.
Allah akıl fikir versin ne diyelim.
Türkleri, müslümanları önce dinimizle sonra dilimizle katletmeye çalışıyorlar.
Başarabiliyorlar mı ? Sonuç ortada...
AY IŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-16-2009, 19:13   #3
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Teşekkürler depare.Kanayan bir yaraya değinerek bir kez daha bu vahim durumu gözler önüne serdiniz ve çok da iyi ettiniz... Her geçen gün kan kaybımız da hafife alınmayacak kadar ürkütücü.Neticelerinden korkmakla beraber bunu önlemenin bir yolunun olması gerektiğini düşünüyorum.Üzülüyorum...Ama elimden de sadece çevremdeki insanları uyarmaktan başka birşey gelmiyor malesef.Benler çoğalıp biz olabilirsek ancak bunun altından kalkabiliriz.Çünkü bir ikaz,caydırıcı olmasa bile tekrarı olabilir düşüncesindeyim.Dile olan hassasiyetimiz malesef ki yok denecek kadar az ve azalmaya da devam ediyor.Özellikle tam çağını yaşayan gençlerimizin parmaklarında ve klavyelerinde yitip gitmekte.Umarım buna bir çare bulunur ve bizi bu büyük tehlıkeden kurtarır.Bir söz duymuştum ve çok beğenmiştim.''Diline sahip çık ki,sahibin olmasın''...
Aydınlık günlerin beraberinde aydınlık bir dil tek temennim...
reyAKbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-17-2009, 01:59   #4
Kullanıcı Adı
depare
Her şey bir yana çocuklarınıza dillerini korumalarını öğretin diyecekleri yerde birde iyi bir haltmış gibi övercesine haber yapmışlar.
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-17-2009, 02:12   #5
Kullanıcı Adı
tolga_09
Bir milleti yıkmak,yok etmek için diline,dinine müdahale edeceksin ki zamanla öz benliğini yitirsin.Savaşarak başaramadıklarını şimdi bu yolla deniyorlar.Biz var oldukça buna izin vermeyeceğiz
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)