AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-19-2010, 23:03   #1
Kullanıcı Adı
novek
Standart İnternete Sansür Koyanın..İnternete yasak koyana da ....!
İnternete Sansür Koyanın..İnternete yasak koyana da ....!

İnternete yasak koyana da ....!

Ufaktan edepsizleştiğim için özür di... Yok ya! Niye özür dileyecekmişim? Özür mözür dilemiyorum. Zira yapılan hukuksuzluğun haddi hesabı artık kalmadı.

44 IP daha erişime kapandı. YouTube ile bağlantılı olduğu için haşırt diye bir IP aralığını da geri zekalı yerine konan Türkiyeli internet kullanıcılarına kapatıldı. Bunun da sonuçlarını daha doğrusu yan etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Fakat geri zekalı yerine konmanın da tabi bir haddi/hududu/istiabı var.

Bugün İlker Akgüngör’ün hazırladığı haberi dikkatle okumanızı öneririm. Sakin atın çiftesi pek olur misali, Türk internetçileri harikulade bir eylem yapmışlar.

Ulaştırma Bakanlığı’nın, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın, Ali Nesin’in Matematik Köyü’ne destek olmayan (ama kendi site güvenliğini bile beceremeyen) Tübitak’ın sitelerine dün sabah 01.00’den 11.00’e kadar girilemedi.

Veya sansürcü kafanın jargonuyla “erişime kapandı”.

Erişime kapatanlar: İsmi belirsiz (veya lazım değil) bir grup hacker. Daha doğrusu öyle imiş. Ne oluyor ne bitiyor derken bir bildiri yayınladılar. “Amacımız kurumların çalışmasını engellemek değil. O nedenle sınırlı bir saat için bu eylemi yaptık, öğleye sarkıtmadık. Amacımız dikkat çekmek, nasıl oluyormuş sansürcülük, nasıl oluyormuş erişime engellenmek görün istedik..”

Cümleler böyle değil ama mana bu. Tübitak’ın sitesini de kurum içerisinde yer alan, kamu güvenliğini hedef alan BOME (Bilgisayar Olaylarına Müdahale Ekibi) yapısının fonksiyonsuzluğunu ve vizyonsuzluğunu gözler önüne sermek için engellemişler. “Kamu Bilgi Güvenliği daha kendi güvenliğini sağlayamayan bu tarz kurumların tekeline bırakılmamalıdır” diyorlar.

İşte bu kadar...

İnternetle ilgili eylem internette yapılmalıdır.

Kim bu kişiler bilmiyoruz. Ama belli ki adi hacker değiller. Düzgün çocuklar olduğu tahmin ediliyor. Kimsenin malını çalmak, hayatını karartmak gibi niyetleri olmadığı, bu işlerin adamı olmadıkları belli.

Bunun devamı da gelecek. Zira bu tarz bir eylem yapabilecek on binlerce insan var. Türkiye artık eskisi gibi değil. Memlekette (bir dolu yeteneksiz odunun yanı sıra) hem namuslu hem yetenekli çok insan var. Fakat dünyanın en munis kedisi bile köşeye sıkışınca tırnaklarını çıkartacaktır.

Bu, tam da böyle olmuştur. Bugüne kadar bilgilerini ve yeteneklerini kötü niyetle kullanmayan kişiler bundan böyle bunu yapacaklardır. Suçmuş, cezası hapismiş umurlarında olmayacaktır. Bu kadar zırva bir yasak için eylem yapanlar da yakalanamayacaktır zira işi bilenler yakalamak isteyenlere yardım ETMEYECEKTİR! Ve yakalamak isteyenlerin de yeterince yetenekli olmadıklarını biliyoruz (çok şükür).

Neden bu inat anlaşılır gibi değil. Durmadan halkıyla didişen yöneticilere mahkum olmak zorunda mıyız? Kendimi bildim bileli bu böyle. Kitabı yasakladıklarını sanırlar, millet fotokopiyle çoğaltır. Televizyonu yasakladıklarını sanırlar millet uyduyla, o da olmadı, başka ülkelerde kasete çektirip yine izler. Yasak işlemez. İnternet çıktığından beri hepten işlemiyor. YouTube’a yeni erişim engellerine rağmen girmenin (ben bile!) beş altı yolunu biliyorum. Ben bile diyorum zira çok da süper bir internet kullanıcısı değilim. Fakat devletim sayesinde kurt olacağım yakında.

Ama Google servislerine erişememek yüzünden uğradığımız zararları kim telafi edecek bilemiyorum.

kaynak

novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-19-2010, 23:36   #2
Kullanıcı Adı
Mavera
anlasilan yasak cok koymus yazara!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-20-2010, 00:07   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
AK Parti'nin temel politikalarından birisi 3Y (Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar) ile mücadele politikasıdır. AK Parti, İnternet'e uygulanan kısmî sansürün gerekli olmayanlarını kaldıracaktır inşaallah.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-20-2010, 00:23   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
çok saçma bir yasak bu nedir interneti sınırlandırmak millet bilgi çağında yaşarken bizde sansür uygulaması var.
Alt 06-20-2010, 00:27   #5
Kullanıcı Adı
novek
milletin hangi siteye girip girmeyecegi ile ilgili kendi iradesi var. istermez se siteye girmez yasaga ne gerek var.
Alt 06-20-2010, 06:24   #6
Kullanıcı Adı
Jurnal
Bence Komunizme geçelim, fiber optik kablolar kesilsin. İnternet'in varlığını yeni nesile hissettirmeyin...Böylelikle yasaklama derdiyle uğraşmassınız...

Tabi bu suçun hepsini hükümete yıkmak da bir suçtur. ADD'nin Google ve Youtube ile alakalı davaları bulunmaktadır...
Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-20-2010, 10:57   #7
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
ensartopcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence Komunizme geçelim, fiber optik kablolar kesilsin. İnternet'in varlığını yeni nesile hissettirmeyin...Böylelikle yasaklama derdiyle uğraşmassınız...

Tabi bu suçun hepsini hükümete yıkmak da bir suçtur. ADD'nin Google ve Youtube ile alakalı davaları bulunmaktadır...
komunizmde neden fiber optik kablo olmuyormuş yada kapitalizmde yani şuan turkiyede fiberoptik kablomu uretebiliyoruz yoksa?
onuda dışardan ithal etmiyormuyuz.?
seni görende şuan turkiyede herşeyi kendimiz uretiyoruz sanır.
fiber optik kabloyu kapitalizm-sosyalizm-komunizm gibi şeylere nasıl bagladın
yoksa komunizme geçince dışardan ihtiyacımız olan birşeyi ithal edemiycezmi sanıyorsun?
elbette birşeyi uretemiyorsak bir şekilde dışardan alıcaz.
bu arada senin evine gelen kablolar fiber optik degil
senin evine gelen kablo UTP KABLO Cat3

Konu novek tarafından (06-20-2010 Saat 11:03 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-20-2010, 11:12   #8
Kullanıcı Adı
Jurnal
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
komunizmde neden fiber optik kablo olmuyormuş yada kapitalizmde yani şuan turkiyede fiberoptik kablomu uretebiliyoruz yoksa?
onuda dışardan ithal etmiyormuyuz.?
seni görende şuan turkiyede herşeyi kendimiz uretiyoruz sanır.
fiber optik kabloyu kapitalizm-sosyalizm-komunizm gibi şeylere nasıl bagladın
yoksa komunizme geçince dışardan ihtiyacımız olan birşeyi ithal edemiycezmi sanıyorsun?
elbette birşeyi uretemiyorsak bir şekilde dışardan alıcaz.
bu arada senin evine gelen kablolar fiber optik degil
senin evine gelen kablo UTP KABLO Cat3

Güzel bağlantılar kurmuşsun kardeş fakat ben onları kastetmedim...

Ben olayı biraz mizaha vurararak protesto ettim.... Komunizmle, fiber optik kablolar arasında bencede bir bağ yok... Sadece bugün Kuzey Kore gibi komunizm baskısı altındaki rejimlerde internet üzerine uygulunan ağır sansürlere bir gönderme yaptım...

Ama sen olayı dış ticaretten tut eve giren kabloya kadar geliştirmişsin Saygılar kardeşim
Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-20-2010, 11:49   #9
Kullanıcı Adı
redyellow
ya yasak olmasın yanlış felan diyoruz ama bazen de haddi hududu aşıyorlar ya... bazı siteler varki namus, din, kutsal hiç bir mefhum tanımıyorlar.

Bunları görünce de yasak olmalı diye düşünmeden edemiyor insan.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-20-2010, 12:02   #10
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
ensartopcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bağlantılar kurmuşsun kardeş fakat ben onları kastetmedim...

Ben olayı biraz mizaha vurararak protesto ettim.... Komunizmle, fiber optik kablolar arasında bencede bir bağ yok... Sadece bugün Kuzey Kore gibi komunizm baskısı altındaki rejimlerde internet üzerine uygulunan ağır sansürlere bir gönderme yaptım...

Ama sen olayı dış ticaretten tut eve giren kabloya kadar geliştirmişsin Saygılar kardeşim

bende sizler gibi çindeki sistem sosyalizm sanıyordum meğer karma ekonomi ymiş hatta atatürkün sistemini ornek aldık diyordu geçenlerde bir çinli yetkili.
bende yeni ogrendim.
inernet ustunden uygulanan sansurler konusunda haklısın olmamalı.
ki türkiyedede sansur var ama takmıyorum bilgisayarda küçük bir ayarla sansur geçilebiliyor.
zaten internette sansur koymak anlamsız cunku internetin teknik yapısında dolayı engellemek mumkun degil. icat edenlerin ellerindne operim

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)