AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-03-2009, 10:21   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart İnternette vergi indirimi
Maliye Bakanlığının Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği, bugün yürürlüğe girdi.GSM operatörleri, farklı vergi oranları nedeniyle internet erişim ile diğer haberleşme hizmetlerini ayrıştırabilmesi halinde, internet hizmetlerine yüzde 5 oranında Özel İletişim Vergisi (ÖİV) uygulanacak. Hazır kartlarda bu kapsamdaki ÖİV indirimi için ise kartın sadece internet erişim hizmeti amacıyla kullanılabilir olması gerekecek.

Tebliğde, 18 Şubat 2009 tarihli yasal düzenlemeyle,
internet servis sağlayıcılığı hizmetine ilişkin Özel İletişim Vergisi (ÖİV) uygulamasında değişikliğe gidildiği anımsatıldı ve bu çerçevede kablolu, kablosuz ve mobil internet servis sağlayıcılığı hizmetlerinde ÖİV uygulamasına açıklık getirildi.

1 Mart 2009'da yürürlüğe giren değişikliğe göre, ÖİV mükelleflerinin kablolu, kablosuz ve mobil
internet servis sağlayıcılığı hizmetlerine ilişkin Özel İletişim Vergisi oranının yüzde 5 olarak yeniden belirlendiği kaydedildi.

İnternet servis sağlayıcılığı hizmeti sağlamak üzere yetkilendirilen işletmecilere verilen
internet erişim hizmetinin de bu kapsamda bulunduğu ve yüzde 5 oranında ÖİV'ye tabi olduğu belirtildi.

İNDİRİM İÇİN HİZMETİN AYRIŞTIRILMASI GEREKECEK

Tebliğde, kablolu, kablosuz
internet servis sağlayıcılığı hizmeti sunan işletmeciler tarafından verilen internet erişim hizmetlerinde 1 Mart 2009'dan geçerli yüzde 5 oranında ÖİV uygulandığı ifade edildi.

GSM operatörleri tarafından verilen her nevi mobil telekomünikasyon işletmeciliği kapsamındaki tesis, devir, nakil ve haberleşme hizmetlerinin yüzde 25 oranında ÖİV'ye tabi bulunduğu belirtilen tebliğe göre, bu mükelleflerin 1 Mart 2009 tarihinden itibaren verdiği internet erişim hizmetlerinde, bu hizmetlerin ayrıştırılabilmesi şartıyla yüzde 5 oranında ÖİV uygulanacak.

GSM operatörlerince faturalı hat abonelerine 1 Mart 2009 tarihinden sonra verilen internet erişim hizmet bedelleri üzerinden yüzde 5 oranında ÖİV hesaplanacak.

GSM operatörleri tarafından internet erişim hizmetleri ile diğer haberleşme hizmetlerinin teknik olarak ayrıştırılması ve faturalarda her iki hizmet grubunun ayrıca gösterilerek, her bir kısım üzerinden ait oldukları oranda ÖİV hesaplanması gerekiyor.

Hazır kartların ise
internet erişim hizmeti ve diğer haberleşme hizmetleri için birlikte kullanılabilmesi halinde kart bedeli üzerinden yüzde 25 oranında ÖİV uygulanacak. Ancak, hazır kartların münhasıran internet erişim hizmeti amacıyla kullanılabilir olması, başka bir ifadeyle konuşma, kısa mesaj ve benzeri diğer hizmetler için kullanılmaya imkan vermemesi halinde kart bedeli üzerinden yüzde 5 oranında ÖİV belirlenecek.

Düzenleme, 1 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe girdiğinden, bu tarihten sonra teslim edilen ve münhasıran
internet erişimine imkan veren ön ödemeli kartlarda ÖİV oranı yüzde 5 olarak uygulanabilecek. 1 Mart 2009 tarihinden önce teslim edilen ön ödemeli kartlar nedeniyle herhangi bir iade işlemi yapılmayacak

Habercem

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-03-2009, 10:31   #2
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart
Özel iletişim vergisinin tamamı kalkmalıdır.
Bazı iletişim şirketleri ÖTV'yi halka yansıtmayıp cep yapıyor.
Devlet sadece izliyor.

+

Ötv 2-3 ay önce zaten %5'e düşürülmüştü.



ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi