AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-12-2011, 21:53   #1
Kullanıcı Adı
ALmi´
Standart Iraklılar da Sokağa Çıktı!.
Mısır`da yaklaşık 3 haftadır süren hükümet karşıtı gösteriler, yoksulluk ve artan yolsuzluk olaylarından şikayet eden Irak halkını da cesaretlendirdi.

Tunus ve Mısır`dan sonra Irak halkı da daha yüksek yaşam standartları talebiyle sokaklara döküldü.

Bağdat genelinde dört farklı bölgede, hükümetin kendilerine daha iyi hizmet sunmasını ve yolsuzlukla mücadele etmesini isteyen eylemciler, protesto gösterileri düzenledi.

Bağdat`ın ünlü sahafçılar çarşısı el Mutanabi`de yüzlerce kişinin katılımıyla başlayan protesto gösterileri, Bağdat`taki Tahrir Meydanı`nda devam etti. Burada sayıları 1000`i bulan göstericiler, Iraklı siyasetçilerin İran etkisinde kalmasına tepki gösterdi. El Mutanabi`deki gösteriler sırasında askerlerle protestocular arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı bildirildi.

Hükümet karşıtı sloganlar atan göstericilerin açtıkları pankartlardaki, "Kahire`den Bağdat`a, Yolsuzluk istemiyoruz", "Yolsuzluğa hayır, özgürlüğe evet", "Bizim sokaklarımız çamurla, sizin cepleriniz parayladolu" ve "Maliki de Saddam gibi öksüzlerle ilgilenmiyor" ifadeleri dikkat çekti.

Başkentin Şii mahallesi Sadr`da da sokaklarda yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde boş benzin bidonları taşıyarak, dünyanın en zengin petrol rezervlerinden birine sahip ülkede yaşanan sefalete dikkat çektiler.

http://www.analizmerkezi.com/Haber/Gundem/12022011/-IRAKLILAR-DA-SOKAGA-CIKTI-.php

ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-12-2011, 21:56   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Irak'ın,Filistin2in,Afganistan'ın çilesi hiç bitmez Allah yardım etmedikçe.
Hiç bir insanoğlu da düzeltemez.
Daha dün 25 ten fazla kişi öldü.Kafası esen bomba patlatıyor anasını satim.
Alt 02-12-2011, 22:07   #3
Kullanıcı Adı
TYH
Oo siz durun kardeş o hakkınızı kaybettiniz..Aranızdan bazıları heykel devirirken coninin boynuna sarılıyordu..
Alt 02-13-2011, 01:41   #4
Kullanıcı Adı
depare
İşe bak Amerikan'ın defolup gitmesi için değil de hükümet için ayaklanmışlar herhalde alıştılar Amerikan'ın işgaline..

Amerikan'ın amacı da bu zaten..

Hadi toplansın 2-3 milyon kişi meydana bakalım o zaman ne yapacak Amerika..

Mısırda ki halkı güya destekliyor gözüken Obama bakalım ne diyecek..

Irak'ın özgürlük mücadelesini destekliyoruz diyecek kadar yüzsüz değilse ne yapar acaba çok merak ettim..!
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2011, 01:50   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Filistin konusunda ki gönül rahatlığını ırak konusunda yaşayamıyorum ne yazık ki...
çocuk katleden uçakların incirlikten sorti yaptığını düşününce kötü oluyorum...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)