01-30-2012, 01:53 | #1 |
İran & Suriye
Evet İran & Suriye konusundaki yakın zamandaki gelişmeleri tartışmaya açtım ilk olarak neden böyle bir gerek duyduğumu hisettiğimi açıklayarak ben başlayayım . Hepimiz Siyonist ve Emperyalist güçlerin istediklerinide kirli işlerini yaparken bilgi kirliliği yaratmakta çok iyi olduklarını ülkeleri içerden kargaşa çıkartarak çeşitli suikast ve bombalama eylemleri ile başkalarını terörist isyancı vs vs göstermekde ve ortalığı karıştırmakda üstüne olmadığını biliyoruz. Nerden biliyoruz derseniz örnek olarak Afganistandan Pakistandan Talibandan biliyoruz .
Türkiye olarak ve büyük çoğunluğu sunni olan bir halk olarak ortadoğuda şii & alevi akımların sunniler üzerinde baskı ve asimilasyonlara karşı din milliyetçisi olan bir halk ız bizim bu bakış açımız acaba bizi halk olarak Suriye ve İran yönetimine karşı çok daha çabuk karamsar bakmaya yöneltiyorda olabilir mesala bende tarih bilgilerimde İngilizler , Fransızlar ,İtalyanlar Ortadoğu ve K. Afrikadan çekilirken bu ülkelerin huzur bulmaması bir düzen tutturamaması için bu işgalci ülkeler işgal ettikleri bu ülkelerin başında genelde azınlık aşiret millet ve mezhep inanç guruplardan birilerini bıraktıklarını öğrenmişimdir veya bir yerlerden kulağıma çalınmıştır Bu yüzden örneğin Suriyede arap nusaybilerinden ( nusaybi = arap alevisi ) olan Esad veya son günlerde popüler olduğu gibi diyeyim Esed lerin kendileri nusaybi oldukları için sunniler üzeriden aşırı güç ve şiddet kullanarak hükümranlıklarını sürdürmeye çalıştıklarını düşünüyordum hala öyle düşünüyorum ama bazı şüphelerimde var acaba son günlerde kanıtlanmamış bir haber olan İran'ın Suriyeye silah yardımı ettiği ve PKK'nın Suriye ordusuna ( özgür olmayan ) ) iş birliği içinde olduğu haberleri yarın bir gün Türkiyenin ve Türk halkının kamuoyunn bu ülkelere yapılacak bir operasyona çok sert tepki vermesin engellemek için bilinçli olarakmı çıkarılıyor bu amaçlı bir oyun sergileniyor olabilir mi ?
Konu EZEL tarafından (01-30-2012 Saat 01:57 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-30-2012, 02:09 | #2 |
Çıkarlar ve Dengeler Çatışması !
1) Nusayriler Pkk ile birlikte hareket ederler ! Tarihteki Fransızlara bırakılan Suriye'ye Esad yönetimini dizayn eden onlardır !!! Bu itibarla Esed yönetimi zalimdir ! Aşağıya indirilmelidir ! 2) İran ile bağlantısı farklıdır ! İran için önemli olan sadece Hizbullah ile bağlantısının kesilmemesidir ! Suriyeye yardım yapmış, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları Sünnilere karşı mücadele etmişler ! Bunlar komple yalandır ! Stratejidir ! İki denge arasında bırakma siyasetidir ! 3) Türkiye'ye Suriyeye girecez ! Ya Sen gir yada biz zaten girecez mesajlarındandır !!! Sen girersen bize hizmet edersin İşgal etmiş olursun ! Ortadoğu ile başın belaya girer ! Biz girersekde Büyük İsrail'in Suriye ayağını oluştururuz ! Mesajıdır !!! |
|
01-30-2012, 02:20 | #3 |
Anlamanız gereken şey açıktır ! Bunlar Türkiye'yede, İran'a da, Suriye'yede düşmandır ! Çıkarları ve sıkıştırmaları göstererek Ölecek insanı sıtmaya razı etme stratejileridir !!! İran'ıda Suriyeyide, Türkiyeyide sıkıştırmaktan başka bir şey yapmıyorlar !!!
|
|
01-30-2012, 02:30 | #4 |
Tamam Esad yönetimi indirilmelidir de yerine gelen İran'a bir müdehaleye göz yuman bir yönetim olursa ne olacak bu noktada Türkiye ne kadar etkili ? Türkiye bu konularda hep etkisiz kalıyor örneğin Libya petrolleri bu güçler tarafından pay edildi sesimizi çıkaramadık izledik .
|
|
01-30-2012, 02:39 | #5 | |
Alıntı:
Türkiye Nato'nun içine girip Haklı Adeletli davranmak istedi ne dediler ! Nato'dan çıkaralım çünkü Emperyalist hizmetlerimize katkısı yok bilakis bak İran'ı kolladı ! Onlar Tam itaat istiyorlar ! Türkiye Denge gücünde adalet derdinde !!! Suriye konusunda Türkiye kendi alanından baksa Suriye'de tampon bölge kursa Küresel Güç Dünyaya işgal gösterir ! Buna herkez inanır ! Girse bir dert ! Sessiz kalsa bir dert !!! İran Lübnan'la bağlantısının kesilip Hizbullah'tan yenilginin İntikamının alınacağını biliyor bu yüzden onun derdi bölüm bölüm adım adım atılan adımların Büyük İsrail projesi olduğunu biliyor ! Lakin Medya buna karşılık Hizbullah üzerinden Sünnileri karşısına getirmeye çalışıyor ! Suud ve Katar'da Amerikan Tehdidi altında buna hizmet ediyor ! Türkiye Kuzey Irak'tan sonra Büyük İsrail stratejisinin Suriye ayağı olmasın derdinde ! İran Hizbullah ve İran'ın İşgali derdinde ! Suriye İşgal edileceğinin farkında değil ! Irak'da Türkiye, Suriye, İran hattında olmaması için seçilen bölge ! Büyük israil tam gaz ! Gerisi detay ! |
||
01-30-2012, 02:50 | #6 |
Elbetteki söylediklerimiz bile gündemde olanlar ! Pakistan, Afganistan, Bahreyn, Yemen, Somali v.s. !
Teröre savaş konsepti İslamla savaş konsepti ile aynıdır ! Bunlar Gündeme deccali haber ve deccali andlaşmalarla iki ileri bir geri gösteriyorlar ! Oysa heryeri HER ANLAMDA işgal ediyorlar !!! Büyük İsrail'in önünde engel Hristiyanlar olsun onuda İsrail olsun Onuda değiştirmeye yeminliler !!! Bunların Dini yahutta Devleti yoktur ! Bunu Anlamak Aralarındaki andlaşmaların nasıl deccali şekilde dağıtıldığını anlamaya yardımcı olur inşaAllah...! Konu HaArP tarafından (01-30-2012 Saat 02:55 ) değiştirilmiştir.. |
|
01-30-2012, 02:57 | #7 |
Bu dediklerinizden farklı olarak aslında fark da denmez bana göre ABD Suud lara askeri teknoloji satarak iyice kendine bağımlı hale getirdi Katar ise başbaşka bir alem bana göre Katar G Kore gibi hristiyanlaştırılmak isteniyor para ve zenginlikle gözleri boyanıp gözleri hiç bir şey görmez hale geldi ..
Üstadım sizce bu oyunda Türkiye adımlarını tercihlerini doğrumu yapıyor yada daha farklı bir politika izlenilebilirmiydi ? Başbakan dış politikasından danışmanları tarafından yanlış yönlendirildiğini düşünüyormusunuz ? Başbakanın Obama ile iyi olan ilişkileri kararlarını yanlış etkiliyor olabilirmi ? Konu EZEL tarafından (01-30-2012 Saat 03:00 ) değiştirilmiştir.. |
|
01-30-2012, 03:05 | #8 | ||||
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|||||
01-30-2012, 03:29 | #9 |
Obamanı kürsel düzende etkisi nedir ne değildir yada ne kadardır bu bizim net olarak ortaya koyamayacağımız bir durum fakat bizim Başbakan Obamanın küresel güçte etkisi ne kadardır demiyordur baya bir yakın iletişimleri var ayrıca eh işte Amerikada Türkiyeyi terörle mücadelde 2 preadetor 3-4 kobra ile destekliyormuş gibide göründü şimdi biz acaba bazı yanlışlara bunların hatırına göz yumarmıyız yada ABD'nin peşine takılıp yanlış hamleler yaparmıyız diye düşünüyorum . ABD ile Suudi Arabistan 30 milyar dolar değerinde 84 adte F 16 uçak alım anlaşması imzaladı bu şu demek Suudi Arabistan ABD'ye karşı artık gelemez demek aslında ABD silah satmlarınıda çokda stratejik zamanlarda onaylıyor adamalrın her şeyi plan proje biz müslümanlar ise 99 başlı solucan gibiyiz
|
|
01-30-2012, 03:38 | #10 |
Daha Derin düşünmeye ihtiyacımız var acizane :
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|