10-21-2008, 23:00 | #1 |
Irkı Kürt olan halkımızın Devlet ile problemi var mı varsa nasıl çözülecek lütfennnnn
Diyarbakırın halkına müslüman kardeşlerime soruyorum bu sorunu nasıl çözmeli
Memleketimizde Üst kimlik islam olsa bu problem çözülür mü lütfen brada içinizi dökün ama uslubunca osmanlıda neden kürtlük türklük yoktu ayrımcılık menfi milliyetcilik yoktu arkadaşlar bu marazın merhemi nedir neler yapabiliriz DİNSİZ devrimci bir anlayıştan gelen PKK nasıl oluyorda halkımızı kendisine inandıra biliyor. lütfen yardımcı olun arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-22-2008, 01:21 | #2 |
Laik TC müslüman türk halkını nasıl kandırıyorsa Pkk de müslüman kürd halkını öyle kandırıyor. Aslında tam olarak böyle de sayılmaz. Kürd halkı pkk'nin din dışı anlayışına destek veriyor değil sadece zalim tc'nin karşısında tek güç olduğundan dolayı destek veriyor.
Ben kürt değilim bu yüzden sadece empati yaparak bir yorum yazabilirim. Şimdi diyelim ki: -türkçe yasak, türkçe özel tv açamıyoruz, türkçe eğitim alamıyoruz, türkçe kitap basamıyoruz -sen türk değilsin diyelim ki yunansın diyorlar, hayır türküm dediğimde ise bölücü vatan haini diyorlar - yaşadığım yerlerde ormanları yakıyorlar, köyümden alıp sürgün ediyorlar - askeri bir darbe yapıp aşağılıkça işkence yapıyorlar - bir akrabam veya arkadaşım tüm bu zulümlere dayanamayıp dağa çıkıyor, karşısına da zulmü devam ettirebilmek için savaşan kandırılmış askerleri koyuyorlar, ama benim dağdaki arkadaşıma terörist, bölücü, hain diyorlar - savaş bitsin diyenlere inat hala tek bir terörist kalmayıncaya kadar... niye militarist nutuklar çekiyorlar ben kalkıp da bunların yapıldığı bir devlete "benim devletim" demem! Konu şeriatçı tarafından (10-22-2008 Saat 01:35 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-25-2008, 01:17 | #3 |
hayır oradaki halk bazı sıkıntı ve baskılara maruz kalmış olabilir fakat
bu onların dağa cıkmasını gerektirmez. benimde rahatsız olduğum şeyler var baş örtüsü sorunu gibi ve buna bnzer bir çok şey bir çok insan ordudan ihraç ediliyor.ama onlar pkk olmuyor bamba olmuyor masum HALKIMIZIN içinde batlamıyor.şuanda hükümetimizin tavrı orada ki halkı kucaklar niteliktedir inşaallah bir iyiye gidiş var.şuanda pkk olmak yani hayvan dan daha ahmak olmak bir entirikadırç PKK nın anası o inlerinde ağlatılacaktır.ama aziz milletimiz türk kürt abaza denilmeden kuçaklanacaktır.meclisteki kürt kökenli ak parti millet vekli sayısı malumdur.o halk ile bu meilletin bağlarını asla koparmayacak ergenekon pkk gibi hain dinsiz yahudü şerefsiz güçler.islamın cemmaatın fiskesiyle kürt gençlik milletiyle kaynaşacaktır kaynaşıyor.hainlerin emlleri boşuna bu milleti bölemezler.GAP hızla ilerliyor devam ediyorçyatırımlar tarımı destekleme herbiri.ama buna rağmen arbaları yakıp bomba patlatanlar zaten dinsiz imasız bir intahar eylemcisi sarhoş ilaç almış bir insan bozması canavar ahmaktır.bizim sıcak kanlı kürt halkımızı ALLAHIN izniyle kimse kandıramaz zatende bek birşey yapamıyor.pkk dağda hayvan gibi yaşayıp ölmeye mahkumdur.hükümetimiz samimice halkını kucaklıyor.ama buna rağmen menfi milliyecilik yapacak olan varsa kapı orada yar saçların lülelüle haydı sanada güle güle.......... |
|
10-25-2008, 01:35 | #4 | |
Alıntı:
Meselenin aslını ortaya koydukmu çözümü basit olur. Osmanlı devletinde neden Türklük Kürtlük yoktu demişsiniz. Osmanlı bir ulus devleti değildi. En başta ismi TÜRKiye değildi Türk ulusunu temsil etmiyordu. Bütün Ümmed-i Muhammedi temsil ediyordu. Dikkatinizi çekiyorum 1900 lü yılların başına kadar ermenistan vatandaşlarına ermeni diye hitap ederek değil 'millet-i sadıka' olarak tanımlamısız. Şunu söylemeden geçemiycem. Biz "ne mutlu Türküm diyene" cümlesini kullanırsak Kürt kardeşlerimde Ne mutlu Kürdüm diyene" der. Bence şuanda ülkemizin rejmi açısından gerçekten haklılar. |
||
10-25-2008, 02:03 | #5 |
konuya girmiyicem...bu konular yeterince hassa...her yorumda sorun çıkıyo..
ama neden sadece diyarbakır halkına denmiş anlayamadım... |
|
11-16-2008, 01:16 | #6 |
pkk asla halkımızı kandıramadı arkaaşlar zaten arkasında halk hareketi olsa çoktan başarı kazanırdı çok şükür asla halkın desteğini alamadı ve hergeçen gün eriyor şimdilik sadece havalar soğudu
|
|
11-16-2008, 01:18 | #7 |
bunu yazan arkadaşımı kınıyorum diyarbakır halkına böyle seslenmeyin asla
|
|
11-16-2008, 01:19 | #8 | |
Alıntı:
|
||
11-16-2008, 01:28 | #9 |
T.C devletinde üst kimlik Türklük, alt kimlik Türk,çerkez,laz filan değilmiydi? üst kimlik ne zaman İslam oldu? bu ülkede hristiyanı osu busu hiçmi yok?
|
|
11-16-2008, 02:12 | #10 | |
Alıntı:
ben bir Türküm ama Kürt kardeşlerime laf ettirmem onlar bizimle çanakkalede sarıkamışda yemende kurtuluş savaşında aynı cephede düşmana karşı can verdiler. şehit oldular. Bu gün de asıl düşman Kürt kardeşlerim değil ortadoğudaki israil ve abd dir. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|