AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-18-2009, 22:17   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart İrticayla Mücadele Eylem Planı ile ilgili üç düğüm Gizlenen Gerçekler !
İrticayla Mücadele Eylem Planı ile ilgili üç düğüm

İrticayla Mücadele Eylem Planı’ belgesinin altında imzası olduğu iddia edilen Kıdemli Kurmay Albay Dursun Çiçek’in askeri savcılık tarafından imza örneklerinin alınarak kriminal incelemeye tabii tutulacağı açıklandı

Ergenekon sanıklarından Avukat Serdar Öztürk’ün ofisinde ele geçirildiği öne sürülen “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesi Türkiye’nin gündemine oturdu.
“İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesinin altında imzası olduğu iddia edilen Kıdemli Kurmay Albay Dursun Çiçek’in dün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ifade vermesi beklenirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı basın mensuplarına bir açıklama yaparak, Çiçek’in ifadesinin imza örnekleri üzerinde yapılacak kriminal inceleme sonrası “gerek görülürse” alınacağını açıkladı. Çolakkadı, söz konusu belgenin fotokopi olduğunu belirterek, “Belgenin aslı yok. Kriminal incelemede kesin sonuç alınamayabilir” dedi.


HABERVAKTİ - ÖZEL

İrtica Belgesinde 3 Düğüm
İzle....

İmza örnekleri alındı

Çolakkadı, medyaya yansıyan olayla ilgili önceki gün Genelkurmay Askeri Başsavcısı Yavuz Şentürk’ün kendisiyle görüştüğünü belirterek, “Bu olayla ilgili soruşturma başlattılar. Dolayısıyla bu soruşturma kapsamında karşılıklı görüş ve belge alışverişi için görüşme yaptık. Şunu öğrendik. Genelkurmay Askeri Savcılığı bu belgede adı geçen albayın imza örneklerini almış. Bir kriminal inceleme başlatmış. Biz de o belgeleri istedik. Burada esas olan imza karşılaştırması olduğu için imzaları bize de yollayacaklar. Kriminal incelemeden sonra gerek görülürse ifadesi alınacak. Yani bugün (dün) ifadesi alınmayacak” dedi.

Söz konusu belgenin fotokopi olduğunu vurgulayan Çolakkadı, şöyle devam etti:
“Fotokopilerde kriminal incelemede kesin sonuç alınamayabilir. Çünkü derinlik denen el ürünü örneği tam olarak fotokopilerde tespit edilemeyebiliyor. Bu belgenin aslı yok. Zaten suretlerini biz kuryeyle daha önce göndermiştik. Oradaki dosyayı görüp yeterli olup olmadığına göre ifadesi alınacak. Bilirkişi incelemesi yapılmadan ve elde bir kanıt olmadan bu imzanın kendisine ait olup olmadığı sorulamaz. Şu an önemli olan imzanın kriminal sonucudur. Bugün ifadesi alınacak olsa bilirkişi incelemesi yapılmadan, ‘Bu imza sizin mi?’ diye sorulamayacaktı. Ancak ifadeyle birlikte el ürünü imzaları alınabilecekti. Zaten askeri savcılık bunu yapmıştır.”
Savcılık olarak askeri adli makamlarla devamlı işbirliği içinde olduklarını kaydeden Çolakkadı, “Savcılık olarak askeri savcılıkla devamlı işbirliği içindeyiz. Burada bir ayrılık yok, güvenmeme gibi bir durumumuz yok. Gerektiği gibi işbirliği yaparız” dedi.

‘Sorumlular yargılansın’

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önünde dün toplanan ve kendilerini “70 Milyon Adım Koalisyonu” olarak tanıtan bir grup, Taraf gazetesinde yayımlanan belgeye ilişkin sorumluların yargılanmasını istedi. Grup adına yapılan açıklamada, “Bugüne kadar yapılmış darbelerin, her gün bir yenisi ortaya çıkan darbe günlüklerinin, andıçların, toplumu biçimlendirme planlarının sorumluları yargılanana kadar konunun takipçisiyiz ve takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.

Org. Başbuğ’un adli müşaviri Başbakanlık’ta

Ankara’da “kurumsal” çerçeve içinde yürütülen temas trafiği, dün de sürdü. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, dün Başbakanlığa sürpriz bir ziyarette bulunarak, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile yarım saat görüştü. Çubuklu, herhangi bir açıklama yapmadan Başbakanlık protokol kapısından çıkarak binadan ayrıldı.
Tuğgeneral Çubuklu’nun ayrılmasının ardından Başbakanlık binasına, bu kez MİT Müsteşarı Emre Taner geldi. Perşembe günleri Erdoğan ile olağan görüşme yapan Taner’in dün Başbakanlık’a gelmesi heyecan yarattı. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile görüştüğü öne sürülen Taner, yaklaşık 40 dakika kaldığı Başbakanlık’tan açıklama yapmadan ayrıldı.

‘Belge sızdırdı’ iddiasıyla polise suç duyurusu

Serdar Öztürk’ün avukatları Cahit Karataş, Hasan Gürbüz ve Demet Reçber, Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, soruşturma gizliliğinin ihlal edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Avukatlar, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi tarafından “Sağ Ergenekon Masası” olarak adlandırılan birimde görevli amir konumundaki polisler, Taraf gazetesinde 12 Haziran 2009’da planla ilgili haberi yapan Mehmet Baransu ve Taraf Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adnan Demir hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

Avukatlar savcılığa verdikleri dilekçede, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 3 Haziran 2009’da verdiği kararla Öztürk’ün, Ankara’da serbest avukatlık yaptığı bürosunun arandığını belirterek, arama sırasında beyaz bir klasör içinde 1’den 326’ya kadar numaralandırılmış “gizli”, “çok gizli” gibi askeri evrak ele geçtiği iddiasını hatırlattı.

Avukatlar evrak tespiti sırasında ayrıntılı inceleme ve okuma yapmalarına izin verilmediğini kaydederek, soruşturmada gizlilik kararı olduğunu, bu gizlilik kararı nedeniyle kendilerine bile evrak verilmediğini, sorgu ve evrak hakkındaki bilginin ise sadece “Sağ Ergenekon Masası” olarak adlandırılan birimde görevli amir konumundaki polislerde olduğunu belirtti.

Avukatlar, Taraf gazetesinde çıkan haberlerin dayandırıldığı belgenin ise bazı kişi ya da kişiler tarafından kasten sızdırıldığını kaydederek, bu gerekçelerle ilgililer hakkında kamu davası açılmasını talep etti.


habervakti.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-18-2009, 22:20   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
KORKU DAĞLARI SARDI
Askeri Savcı'nın olay belgeyle ilgili Ergenekon Savcılarıyla 4 saatinin sırrı..

“AKP’yi ve Gülen’i Bitirme Planı” olarak adlandırılan planı hazırladığı iddia edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, Ergenekon Savcıları tarafından ifade vermeye çağrılmıştı. Çağrı Pazartesi günü itibariyle yapıldı.

1. Geciktirme Adımı

Türkiye bu belgeyle toz duman haldeyken, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı bile haftalık görüşmelerini erkene çekerken, Dursun Çiçek’in ifade vermeye anında değil Çarşamba günü geleceği açıklandı. Türkiye’yi çalkalayan bu süreçte her saniye değerliyken iki gün sonrasına atılan bu randevu ilginçti.

Ancak beklenen olmadı. Albay Dursun Çiçek daha önce “geleceği belirtilmesine” rağmen ifade vermeye gelmedi. Yerine Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başsavcısı Yavuz Şentürk geldi.

2. Geciktirme Adımı

Askeri Başsavcı Şentürk ile Ergenekon Savcıları ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turan Çolakkadı ile yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yaptı. Dursun Çiçek’in imzayı kabul etmediği daha önce hem haberlere yansımış hem de bizzat Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Ertuğrul Özkök’e açıklamıştı. Askeri Başsavcı Dursun Çiçek’in alınan bu ilk ifadelerini yanında getirmedi. Bunları yanında getirmediği gibi belgenin gerçekliğini ortaya çıkaracak imza örneklerini de getirmedi.

3. Geciktirme Adımı

Askeri Başsavcı, Ergenekon Savcıları’ndan konuyla ilgili bazı belgeleri alırken, kendisinin yanında gerekli hiçbir belgeyi getirmesi ilginçti. Toplantı sonrası Turan Çolakkadı yaptığı açıklamada, imza örneklerinin Ergenekon Savcıları’na gönderileceğini açıkladı. Bu gönderme işlemi üç gün ile bir hafta arasında sürecek bir resmi süreç demek…

Askeri Başsavcı Şentürk’ün sivil savcılığın elindeki belgeleri almak için bizzat gelmesi, ancak kendi ellerindeki belgeleri getirmemesi önemli bir soru işareti.

4. Geciktirme Adımı

Askeri Başsavcılığın üzerinde direttiği bir diğer nokta da imza incelemesinin Jandarma Kriminal tarafından yapılması. Burada da akıllara çok önemli bir soru işareti geliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri böylesine ağır bir suçlama altındayken ve Org. Başbuğ, bunun kendi emriyle yapılmasının imasını bile hakaret kabul ederken, günler geçmesine rağmen neden akla ilk gelebilecek ve bütün iddiaları çürütebilecek bu yöntemi, yani imza örneğini alıp hızla Jandarma Kriminale göndermeyi seçmedi.

Şimdi Jandarma Kriminal’den belki de günler sürecek bir imza karşılaştırması sonucu beklenecek. Jandarma Kriminal’in bu konuda “taraf” olduğu ve çıkacak “negatif” sonucun kimseyi tatmin etmeyeceği de konunun ayrı bir boyutu.

5. Geciktirme Adımı

Bu incelemenin sonrasında Jandarma Kriminal’den “imza Dursun Çiçek’e ait değil” sonucu çıkarsa Ergenekon Savcıları büyük ihtimalle itiraz edecek ve yeniden Dursun Çiçek’in çağrılması, imza örneklerinin alınması Adli Tıp’ta inceletilmesi süreci başlayacak. Ve bu da günler sürecek.

Taraf Gazetesi’nin “AKP’yi ve Gülen’i Bitirme Planı” manşeti bir haftasını doldurmak üzere. Türkiye’de bir haftadır TSK çok ciddi zan altında. İktidar ile devletin en önemli kurumu karşı karşıya gelmiş durumda. Ortada canlı canlı yakalanan bir darbe girişimi var. Ve bir haftadır, Albay Dursun Çiçek’in imza örneği alınıp kriminal incelemesi yapılamıyor.

Böylesine hayati bir konuda “zaman geçirme” taktiği uygulandığı artık kamuoyunda bir kanaat olarak yeretmiş durumda. Sayısız Andıç, Lahika ve benzerlerinde olduğu gibi “konu inceleniyor / soruşturma sürüyor” gibi taktiklerin benzerinin yaşandığı düşüncesi hakim.

GENELKURMAY TSK’YI YIPRATIYOR

Genelkurmay konuyu hızla sonuçlandıracak sivil savcılığın önünü açmayarak, kendi eliyle Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratırken; Türkiye’de belki de ilk defa bütün kesimler “darbeci” zihniyetin emir komuta zinciri içinde korunduğu fikri etrafında birleşmeye başladı. Çünkü ilk kez bir darbe süreci “canlı” yakalandı ve “canlı” olarak izleniyor…


aktifhaber.com
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım