11-15-2012, 11:47 | #1 |
İşi Küçük’ten, bombaları Tekin’den aldım!
Gizli tanık 9: “Cumhuriyet Gazetesi bombalama işini Veli Küçük’ten aldım, Cumhuriyet Gazetesi’ne ilk iki bombalama eylemini ben yaptırdım.... Cumhuriyet Gazetesi işini Veli Küçük’ten aldıktan sonra ‘Arkadaşlar sana iki bomba verecek’ dedi. Alparslan Arslan aradı, telefonla Ataşehir’de toplandık. Muzaffer Tekin de bombaları verdi. 2 bombayı ben, 1 bombayı Alparslan Arslan aldı.” Ergenekon Terör Örgütü davasının en önemli duruşması dün gerçekleştirildi. Danıştay saldırısı davasının Ergenekon Terör Örgütü davasıyla birleşmesine neden olan Gizli Tanık 9, dünkü duruşmada kimliğini açıkladı. Ergenekon davasının 261. duruşmasında konuşan Gizli Tanık 9, “Cumhuriyet Gazetesi bombalama işini Veli Küçük'ten bombaları ise Ataşehir'de Muzaffer Tekin'den aldım, Cumhuriyet Gazetesi'ne ilk iki bombalama eylemini ben yaptırdım. Hakkımdaki suçlamalar bunlarla sınırlıdır. Bildiğim kadarıyla üçüncü el bombasını Alparslan Arslan atmıştı” dedi. Gizli Tanık 9, bombaları Ataşehir'deki toplantıda Muzaffer Tekin'den aldığını açıkladı. Gizli Tanık 9'un, Ergenekon davasında yargılanan tutuklu sanıklardan olduğu, Ankara'daki Danıştay davasında da sanık olduğu ifade ediliyor. “ARSLAN, İLKER BAŞBUĞ GETİRİLMEDEN BU DÂVÂNIN ÇÖZÜLEMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ” Gizli Tanık 9, Alparslan Arslan'ın saldırıyı yaptıran gücü kamufle ettiğini söyledi. Gizli Tanık 9, Alparslan Arslan'a, ‘Sen ne için konuşmuyorsun' dediğini, Alparslan Arslan'ın da kendisine ‘Ben çıkmaz sokaktayım. Sakın geri adım atma' dediğini hatırlatarak, “Ben, Alparslan Arslan'a, ‘Bu olayı çözeceğim' dedim. Davanın çözülmesi için ilk ifadeye 2010 yılında geldik. Alparslan Arslan, bana Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ getirilmeden bu davanın çözülemeyeceğini söyledi. Yıllar sonra İlker Başbuğ'un tutuklanması bir anlam taşıyor. Alparslan Arslan, 16 Mayıs 2006 tarihinde benimle vedalaşarak gitti ve ‘Sana anlatamayacağım şeyler var. Hakkını helal et' dedi” ifadelerini kullandı. GİZLİ TANIK 9, KİMLİĞİNİ AÇIKLADI… Duruşmaya; CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Danıştay saldırısı dosyası sanığı Alparslan Arslan'ın da aralarında olduğu 17 tutuklu sanık katıldı. CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, gazeteci Tuncay Özkan ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 48 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmada dinlenilmesine karar verilen Gizli Tanık 9'un dilekçe verdiğini belirterek, ‘'Gizli tanık, açık kimliğiyle orijinal görüntüsü ve sesinin duruşma salonuna yansıtılarak ifade vermek istiyor. Ancak açık kimliğinin basında yer almamasını da talep etti'' diyerek duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti, Gizli tanık 9'un açık kimliğiyle ifade vermesine ilişkin talebini kabul ederek, gizli tanığın açık kimliğinin herhangi bir şekilde basında yayınlanmamasına karar verdi. Bunun üzerine, gizli tanık ‘'9''un orijinal görüntüsü ve sesi bozulmayarak duruşma salonundaki ekrana yansıtıldı. “CUMHURİYET GAZETESİ İŞİNİ VELİ KÜÇÜK'TEN ALDIM” Gizli Tanık 9, “Duruşmada yargılanan sanıklarla akrabalığım yok, beni düşman etmişler” dedi. Gizli Tanık 9, Doğu Perinçek, Semih Tufan Gülaltay, Tuncay Özkan'ın yanı sıra birkaç kişiyle davasının olduğunu söyledi. Gizli Tanık 9, şunları söyledi: “Cumhuriyet Gazetesi işini Veli Küçük'ten aldım, Cumhuriyet Gazetesi'ne ilk iki bombalama eylemini ben yaptırdım. Hakkımdaki suçlamalar bunlarla sınırlıdır. Bildiğim kadarıyla üçüncü el bombasını Alparslan Arslan atmıştı. Yaptığım ilk iki eylemden dolayı kendimi savunmadım. Bunun dışında 16-17 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da Ulus Selvi Oteli'ndeydim, 17 Mayıs 2006 tarihinde saat: 12:55'de uykudan uyandım, Danıştay olayını öğrendim, Alparslan Arslan'ın saldırıyı yaptığını televizyondan öğrendim. Nevşehir'e gittikten sonra sorgulandım. Ankara'daki yargılama sonucunda haksız ve hukuksuz karar verildi. Ardından Danıştay davası Ergenekon'la birleşti. “MUZAFFER TEKİN DE BOMBALARI VERDİ” “Cumhuriyet Gazetesi işini Veli Küçük'ten aldıktan sonra ‘Arkadaşlar sana iki bomba verecek' dedi. Alparslan Arslan aradı, telefonla Ataşehir'de toplandık. Muzaffer Tekin de bombaları verdi. 2 bombayı ben, 1 bombayı Alparslan Arslan aldı.” “SALİH KURTER, 90 YAŞINDA BAKIMA MUHTAÇ, YATALAKTIR” Gizli Tanık 9, Danıştay saldırısından 46 gün sonra Alparslan Arslan'ın ek ifade verdiğini ve ‘Benim liderim Şeyh Salih Kurter'dir, o beni azmettirdi' dediğini hatırlatarak, “Cumhuriyet savcıları Şemsettin Özcan ve Salim Demirci, ‘Seni nasıl azmettirdi?' diye herhalde sormuştur. Salih Kurter, 90 yaşında bakıma muhtaç, yatalaktır. Şemsettin Özcan, Alparslan Arslan'ı kendi huzurundan kovması gerekirken, Alparslan Arslan'a itimat ediyor. Alparslan Arslan, ikinci liderinin Süleyman Esen olduğunu söylüyor. Şemsettin Özcan Alparslan Arslan'ın bu beyanına da itimat ediyor” dedi. “ALPARSLAN ARSLAN, SALDIRIYI YAPTIRAN GÜCÜ KAMUFLE EDİYOR” Gizli Tanık 9, Alparslan Arslan'ın Aykut Metin Şükre ve Kenan Özay'dan Glock silah aldığını söylediğini, 6-7 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığına dikkat çekerek, “Ankara'daki Danıştay iddianamesi de, Alparslan Arslan'ın bu ifadelerinin ardından hazırlanmıştır. Hazırlanan iddianame Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Alparslan Arslan bu isimleri niçin verdi? Tek nedeni olayla ilgisiz kişileri kamuoyuna çıkarmaktır. Alparslan Arslan, saldırıyı yaptıran gücü kamufle ediyor. Alparslan Arslan, dini bilgiler edinmek için Salih Kurter'in yanına gittiğini söylüyor. Alparslan Arslan Üsküdar'da oturuyor, Kadıköy'de ofisi var. Üsküdar'da binlerce din bilgini var. Bediuzzaman Said Nursi'nin talebeleri var, Nakşibendi tarikatı var. Bu tarikat liderleri Atatürk'ün silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı'nda birlikte mücadele ettikleri yazıyor” şeklinde konuştu. “DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE ÖRGÜT LİDERİ KENDİ TETİKÇİSİNE BOMBA SATMAZ” Gizli Tanık 9, Alparslan Arslan'ın, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçerek yatalak birinden dini bilgiler almasının insanlarla alay etmek olduğunu belirterek, “Hangi ülkede örgüt lideri (Salih Kurter'i kastediyor) başkasının sadakasına muhtaçtır. Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, Alparslan Arslan'ın ifadeleriyle iddianamesinin omurgasını oluşturmuştur. Alparslan Arslan, kendisine bu işi yaptıran gücü kamufle etmektedir. Alparslan Arslan, ‘Süleyman Esen bombaları bana sattı' demiştir. Dünyanın hiçbir yerinde örgüt lideri kendi tetikçisine bomba satmaz. Danıştay iddianamesini hazırlayanlar ve Ankara'da yargılamasını yapanlar olayın iç yüzünü bildikleri halde böyle yargılama yapmışlardır. Ankara'daki yargılamada ilgili, ilgisiz insanlar mahkûm edilmiştir” dedi. “GÖKTAŞ, KARADENİZ'LE AİLE DOSTU” Gizli Tanık 9, tutuklu sanık Mustafa Levent Göktaş'ın, Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz'le aile dostu çıktığını hatırlatarak, “Levent Göktaş, yargılanıyor. Bu tür olaylarda hep böyle masonik bir yapıyla hareket edilir. Olayın gerçeğini buradaki (İstanbul'daki) mahkemeler çıkarmıştır” diye konuştu. Gizli tanık 9, “Bu olayı yaptıranı, daha doğrusu Ergenekon terör örgütü iddiasıyla yargılanan bu örgütü, Ankara'daki mahkeme çok iyi biliyordu ama gerçeği aydınlatma gibi bir çabası yoktu. Olayın aydınlatılmasına yönelik talepleri de reddetmiştir” diye konuştu. “ÇÖLAŞAN KAMERA KAYITLARINI İNCELETMEDİ” Gizli Tanık 9, şunları söyledi: “PKK bir olay yaptığında güvenlik kameraları incelenerek, birkaç saat içinde olay çözülür ama kendilerine ulusalcı diyen bu yapı, bir olay gerçekleştirirse kamera görüntüleri ortadan kaybolur. Yargıya bir saldırı yapılmıştır. Bu saldırı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılan saldırıdır. Saldırıya ilişkin kamera kayıtlarına ulaşılmamıştır. Danıştay Başkanlığı'nın eski Başsavcısı olan Tansel Çölaşan Emin Çölaşan'ın eşidir. Tansel Çölaşan, bu güvenlik kurumunun muhatabı. Bu kamera kayıtlarını inceletmiyor. Kamera kayıtları yok edilmiş, bir de sanıkların avukatlığını yapıyor. Bu suç üstüdür.” “ARSLAN, SARIKIZ, YAKAMOZ VE AYIŞIĞI'NI SAKIZ EDEREK SÖYLÜYORDU” “Alparslan Arslan'la 2005 yılının sonlarında kendisiyle Üsküdar'da sahilde sohbet ettiğimde Sarıkız, Yakamoz ve Ayışığı'nı sakız ederek söylüyordu. Arslan, ‘Sarıkız gel seninle Ay ışığında sohbet edelim' diyordu. Bu sohbette bana ‘Bir yerlerden malzemeler gelecek, kendi evinde saklar mısın?' dedi. Ben de kabul etmedim.” “DOĞU PERİNÇEK, BİLİNÇLİ SAPTIRMA YAPTIRDI” “Alparslan Arslan'ın Salih Kurter'e dini bilgiler edinmek amacıyla gitmediği, Salih Kurter'in Bulgaristan göçmeni olduğu sonra anlaşıldı. Danıştay olayından sonra Doğu Perinçek, ‘Danıştay saldırısını Bulgaristan istihbaratı yaptırdı' şeklinde beyanları olmuştur. Doğu Perinçek tarafından bilinçli bir şekilde saptırma yapıldı. “CHP, MAĞDURUN YERİNE SANIKLARIN YANINDA” “Danıştay kurumu mağdur olarak duruşmalara katılıyor, duruşmalara gelen CHP'liler mağdur yerine sanık avukatlarının yanında oturuyor.” Yeni Akit
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|