AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kim? Kimdir? Biyografiler ve hayat hikayeleri.

Stil
Seçenekler

Alt 08-09-2010, 11:43   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Işık Koşaner ve Ceylanoğlu kimdir?

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Orgeneral atamaları duyuruldu.

30 Ağustostan itibaren Genelkurmay Başkanlığını yürütecek olan Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, subaylığa Özel Harp Dairesi'nde başladı.

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı Orgeneral atamaları ile oluşan Türk Silahlı Kuvvetlerindeki görevlendirmeleri internet sitesinden duyurdu.

Duyuruda, "9 Ağustos 2010 günü yüksek onaydan geçen orgeneral atamaları ile oluşan Türk Silahlı Kuvvetlerindeki görevlendirmelerin" şu şekilde olduğu belirtildi:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel
1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu
2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Servet Yörük
3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman
Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler
K.K. Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Saldıray Berk
Genelkurmay II nci Başkanı Orgeneral Aslan Güner
Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu
Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel
Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı

YENİ GENELKURMAY BAŞKAN KOŞANER KİMDİR?

30 Ağustostan itibaren Genelkurmay Başkanlığını yürütecek olan Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner’in özgeçmişi şöyle:

Orgeneral Işık Koşaner, 1945 yılında İzmir’de doğdu. 1965 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1966 yılında Piyade Okulu’ndan mezun olan Orgeneral Koşaner, 1976 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında öğretmenlik ve Harekat Eğitim Subaylığı yaptı.

Kara Harp Akademisi’nden 1978 yılında mezun olan Orgeneral Koşaner, kurmay subay olarak Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı emrinde çalıştı.

İtalya’nın Napoli kentinde Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (AFSOUTH) İstihbarat Dairesinde karargah subaylığı yapan Orgeneral Koşaner, 3. Ordu Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Strateji Kuvvet Plan Dairesinde Kuvvet Plan ve Program Şube ile Strateji Şube Müdürlüğü, 8. Piyade Tümen 131. Piyade Alay Komutanlığı, Genelkurmay Özel Harp Dairesi Kurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Orgeneral Koşaner, 1992 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek bu rütbe ile Kara Kuvvetleri Lojistik Plan Daire Başkanlığı ve 1. Komando Tugay Komutanlığı görevi yaptı.

1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Koşaner, bu rütbe ile Kara Harp Okulu Komutanlığı görevini yürüttü. Orgeneral Koşaner, 2000 yılında korgeneralliğe terfi ederek, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulundu. Geçen yıl orgeneralliğe terfi ederek Ege Ordu Komutanlığına atanan Orgeneral Koşaner, 2005 yılı itibariyle de Genelkurmay 2. Başkanlığı görevine getirildi.

30 Ağustos 2006’da Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Koşaner, 30 Ağustos 2008 itibariyle de Kara Kuvvetleri Komutanlığına atandı. Nurdan Koşaner ile evli olan Orgeneral Koşaner, iki çocuk babası. Orgeneral Koşaner, İngilizce biliyor.

YENİ KARA KUVVETLERİ KOMUTAN CEYLANOĞLU KİMDİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığını 30 Ağustos itibarıyla yürütecek olan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu’nun özgeçmişi şöyle:

Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 1945 yılında Kayseri’de doğdu. 1966 yılında Kara Harp Okulundan, 1967 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.

1974 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan Orgeneral Ceylanoğlu, 1976 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu; ardından Kurmay Subay olarak Kara Harp Okulunda bölük komutanlığı, Kara Harp Akademisinde öğretim üyeliği, 4’üncü Zırhlı Tugay Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Özel Sekreterliği ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1992 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Orgeneral Ceylanoğlu, tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Okullar Daire Başkanlığı ve 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Erdal Ceylanoğlu, tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Komutan Yardımcılığı ile Kurmay Başkanlığı ve Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2002 yılında korgeneralliğe terfi eden Orgeneral Ceylanoğlu, korgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Komutanlığı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı.

Şule Ceylanoğlu ile evli olan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu’nun iki çocuğu var. Orgeneral Ceylanoğlu, İngilizce biliyor.

Kaynak: AA

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)