AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-24-2010, 13:56   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart İşkencelere İnat 'Evet'
İşkencelere inat 'Evet'



1980’de Diyarbakır Cezaevi’nde askerliğini yapan Beşir Öztaş, şahit olduğu işkencelerden sonra halk oylamasında 'Hayır' oyu vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

12 Eylül Darbesi’nden sonra askerliğini Diyarbakır Cezaevi’nde yapan bir kişi o karanlık günleri ilk kez anlattı. Darbe döneminde Diyarbakır 7. Kolordu Gözaltı ve Sorgu Merkezi’nde askerlik yapan Beşir Öztaş, işkence odalarındaki çığlık seslerinin bir an olsun kulaklarından gitmediğini belirterek “O mührü 'Evet'in üzerine yüz sefer basmak istiyorum. O zaman belki biraz vicdanım rahat eder.” dedi. O günleri unutamadığını anlatan Öztaş, işkencecilere inat Anayasa Değişiklik Paketine 'Evet' denilmesi çağrısında bulundu.

KOMUTANLAR VE SİVİLLER YAPIYORDU

Beşir Öztaş, o günlerde yapılan işkenceleri tarif ederken gözyaşlarını tutamadı ve anlatmaya utandığı işkencelerin yapıldığını söyleyerek “İnsanlara dışkılarını yediriyorlar, idrarlarını içiriyorlardı. Bunları yaparken, kadın erkek ayırt etmiyorlardı. Kadınlara yapılanlar o kadar utanç verici ki anlatamam. İşkenceler insanlık dışıydı.” dedi. İşkenceyi, komutanların ve sivil giyimli kişilerin yaptığını aktaran Öztaş, yapılan muamelenin düşmana bile gösterilmeyeceğini, sanki intikam alırcasına işkence yaptıklarını vurguladı.

Yaşadığı ve gözlerinin önünden hiç gitmeyen o manzaralardan, 12 Eylül’ün yıl dönümünde yapılacak referandumda 'Evet' oyu vererek hesap soracağını belirten Öztaş, kendisinin tanığı olduğu olayları Diyarbakırlıların bizzat yaşamasına rağmen kararsız kalınmasına anlam veremediğini söyledi.


DİYARBAKIRLILAR 'EVET' DEMELİ

Yaşanan olayların Diyarbakırlılar tarafından bilinmemesinin mümkün olmadığını ifade eden Öztaş, “Her hafta 150-200 kişinin suçsuz yere götürüldüğünü çok iyi biliyorlar. Nasıl 'Hayır' diyecekler. Ben Diyarbakırlı değilim ama unutamıyorum o günleri. İnsanlık dışı demek bile küçük kalıyor. Ben gördüm; o insanlar yaşadı. Yapılanları ancak yaşayanlar bilir. Şimdi elimize bir fırsat geçmiş. O işkenceyi bu millete layık görenlere inat 'Evet' diyeceğim.” dedi.

O MÜHRÜ YÜZ SEFER 'EVET'İN ÜZERİNE BASMAK İSTİYORUM

Diyarbakırlıların sırf o işkence ve baskıdan dolayı 'Evet' oyu kullanmaları gerektiğini söyleyen Beşir Öztaş sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün sermayemi 'Evet' için kullanırım. Çünkü vicdan azabı çekiyorum. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ demişti. Ben de, ‘Allah bir daha bu vatana 12 Eylül’ü yaşatmasın’ diyorum. Bunları ancak gören bilir; dinlemekle, anlatmakla olmaz. Elimden gelse gece gündüz çalışır, milletin 'Evet' oyu kullanması için yardımcı olurum. O mührü 'Evet'in üzerine yüz sefer basmak istiyorum. O zaman belki biraz vicdanım rahat eder.”

Star 24.08.2010

 


Konu Cihannur tarafından (08-24-2010 Saat 13:58 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi