06-17-2008, 19:09 | #1 |
İslam kılıç zoruyla kabul ettirilmiş!
Hafta sonu yapılan ÖSS Sınavı öğrencilere zorlu anlar yaşatırken, gözden kaçan sorular gündeme gelmeye başladı. İşte skandal soru ÖSS'de Sosyal Bilimler Testi 3. sorusu tarihçiler tarafından tepkiyle karşılandı. 'Türklerin uzun süre direndikten sonra, ancak X. Yüzyılda topluca İslamiyet'e girmişlerdir.' Ön bilgisinin ardından genel soru ise 'Aşağıdakilerden hangisi bu direnmeyi doğuran nedenler arasından yer sayılamaz?' sorusu soruldu. Buraya kadar herşeyin normal gibi göründüğü soruda cevap şıklarını okuyan öğrenciler şoke oldu. İşte ÖSS Sosyal Bilimler 1 testinde çıkan skandal soru ve cevap şıkları. Evet bu sorunun cevabı ise herkesi daha da şaşırttı. Cevap şıkkının '(B) Müslüman olmayanlardan haraç ve cizye vergisinin alınması' olması ise (C) şıkkında yani 'İslamiyet'in kılıç zoruyla kabul ettirilmek istenmesi'ni doğrulamış olmaktadır. Tarihçilerin tepki gösterdiği bu konuyla alakalı ÖSYM'den henüz bir açıklama ise gelmedi. Haber5.com
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-17-2008, 19:11 | #2 |
soruyu gördüğümde apıştım kaldım ve doğal bir imanlı biri olarak yanlış yaptım...
|
|
06-17-2008, 19:12 | #3 |
Nasıl bişi bu yaaa >
|
|
06-17-2008, 19:13 | #4 |
Evet..Abimle sınav sonrası bizde tartıştık..Ben bu soruya cevap vermedim.. bunun dışında üç sorudada hata olduğu ve sınava giren tüm öğrencilerin o üç sorusunun yanlışlık nedeniyle doğru sayılacağı söylenmiş.. :-\ hayırlısı olsun..Açıklama yapılması hatta bu sorunun fesh edilmesi lazım bence..
|
|
06-17-2008, 19:14 | #5 | |
Alıntı:
|
||
06-17-2008, 19:15 | #6 |
hata değil kesinlikle içlerini yazıya dökmüşler...
|
|
06-17-2008, 19:15 | #7 |
Ben buna hata demedim ki..Bun dışında ayrıca üç soruda hata olduğu açıklandı dedim.. çarpıtma çarparım Osman..
|
|
06-17-2008, 19:16 | #8 |
Buyutulecek bir sey yok bence, soru feshedilirse iyi olur.
|
|
06-17-2008, 19:17 | #9 | |
Alıntı:
|
||
06-17-2008, 19:19 | #10 | |
Alıntı:
|
||