AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslam Tarihi İslam tarihi ile ilgili paylaşımlar.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-19-2018, 08:14   #21
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak dinihikayeler.android programı

*Bişr-i Hafi. Evliyânın büyüklerindendir. Gençliğinde Günah çukurunda yuvarlanıyor içkili Sarrhoş. Evine, gidiyordu kağıt, üstünde Besmele yazısını gördü çamurun içinden Besmele kağıdını aldı Allah'ın ismi yerde olur mu, çamur içinde olur mu, diyerek Kağıdı öpüp çamurlarını temizleyip evine götürdü güzel kokular sürüp evinin en güzel yerine astı O gece âlim bir zât bir Rüyâda,'' Bişr'e söyle! İsmimi temizlediği gibi onu temizlerim. İsmimi büyük tuttuğu gibi büyültürüm. İsmimi güzel kokulu yaptığı gibi, onu güzel ederim. İzzetime yemin ederim ki, onun ismini dünyada ve âhirette temiz ve güzel eylerim'' dedi. *Rüyâ gören Bişr-i Hafi'yi meyhanede buldu. Mühim haberim var diyince . Bişr -Kimden haber vereceksin? -Allahü teâlâdan haber vereceğim. Bişr, ağladı ve sordu: kızıyor mu, şiddetli azap mı yapacak? -Ey arkadaşlarım! Beni çağırdılar, bundan sonra beni göremiyeceksiniz.diyerek tövbe etti. ayağında ayakkabı bulunmadığı için, hiç ayakkabı giymedi. Sebebini soranlara,''Söz verdiğimde yalınayaktım, giymeğe hayâ ederim'' derdi. kendisine Hafi'' (yalınayak)denilmiştir.

*Evliyanın büyüklerinden İbrahim Edhem Hazretleri anlatıyor: Babam Horasan hükümdarlarındandı. avda tilki kovalıyordum. bir ses Ey İbrahim, sen bunun için yaratılmadın, bununla emrolunmadın! Sesini duydum. ve dedim ki: Bu Allah'tan uyarıdır. Vallahi Rabbime isyankârlık yapmam. çoban elbisesini aldım, kıymetli elbiselerimi bıraktım. günlerce işçi çalıştım.helal kaygısından başkası huzur vermiyordu. helal kazanç için bostanlarda bekçilik yaptım. bostan sahibine nar getirdim Adam narın ekşi olduğunu gördü. dedi ki:
Sen bahçemizde bekçisin; narlarımızdan yiyorsun. Tatlıyı ekşiden ayıramıyor musun diyince
Vallahi meyvelerinizden yemedim, tatlısını ekşisini ayıramam! Adam şaşkın bir edayla Hayret Sen İbrahim Edhem olsan, bundan fazla olmazdın.
Ertesi gün haber yayıldı insanlar bahçeye akın etti. Ve ethem ks bahçeden ayrıldı
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2018, 08:14   #22
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak dinihikayeler.android programı

*Medineli Sabit bin Kays, sahabenin ileri gelenlerindendir Efendimize hizmetten geri kalmaz, sözünden çıkmazdı. Efendimiz Sabit cennetliklerdendir.” buyurmuştu. Sabit’in aile Hanımı Cemile, Sabiti sevememişti Cemile iç dünyasındaki fırtınayı kime anlatabilirdi? İslam’dan Önceki kadının söz hakkı yoktu Cemile Efendimizin huzuruna girdi, Ya Resulallah, beyim İslamîdir Ahlaklıdır. Lakin ben onu sevemedim. isyan etmekten, korkuyorum. Söyleseniz beni boşasa. O, kendisini sevmeyen bir hanımı zorla tutmasa, ben de dinime zarar vermesem
Efendimiz, Cemile’yi ilgiyle dinledi. Bir hanımı, sevemediği erkekle bir arada kalmaya münasip bulmuyordu. Ancak, beyi Boşamak istemezse zorla boşayamazdı

*Efendimiz Cemile’nin duygularını, Sabit’e aktardı Sabit, ra Cemile’yi seviyordu. tek taraflı sevginin mutluluk getirmeyeceğini de biliyordu. Ya Resulallah, Cemile’ye nikahta en değerli bahçemi mehir verdim. Bunca serveti verdiğim kadını nasıl boşayabilirim dedi Efendimiz. Cemile’ye şöyle sordu: Sabit seni boşasa, nikah mehrini iade eder misin? Böylece sen nikah bağından kurtulursun, Sabit de nikahdan vaz geçip bahçesini geri alır karşılıklı mağduriyetlerinizi giderirsiniz diyince
Cemile razı oldu. Kocasının nikahda verdiği bahçeyi “Memnuniyetle iade ediyorum.” dedi. Sabit de “ben de nikahını memnuniyetle iade ediyorum diyince Taraflar böylece bir şey verirken bir şey de aldıklarından helalleşerek ayrıldılar*Bakara Suresi’nin 229. ayeti anlaşmayı iptal etmiyor, aile hayatı yok olunca, hanımın mehri verip nikahını ortadan kaldırmasını meşru görüyor; erkeğin fırsatçılık edip kadından veremeyeceği miktarda mal istememesini tavsiye ediyordu.
fıkıhta hüküm şöyle tespit edildi: Kadın ayrılmak istediğinde beyine bir şeyler vererek kendini boşatabilir! Yeter ki beyi fırsatçılık edip kadından veremeyeceği miktarda haksız mal isteğinde bulunmasın.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2018, 08:15   #23
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak dinihikayeler.android programı

*Meşhur velilerden Habib-i Acemî k.s. zamanında, eşsiz bir hadise yaşanmıştır: Horasanlı bir adam, evini onbin dirheme satarak, Habib-i Acemî'yi buldu ve ondan şöyle bir istekte bulundu eşimle hacca gidiyorum. onbin dirhem parayla Basra'da benim için uygun bir ev alıver. Horasanlı ve eşi Mekke'ye yola koyuldu. Basra'da müthiş bir kıtlık başgösterdi. Habib-i Acemî Hazretleri emanet parayla gıda maddeleri alıp, sahibinin hayrına muhtaçlara dağıtdı. Adamın rızası olmazsa, parayı geri verecekti. Horasanlı, hac dönüşünde evini sordu. Habib-i Acemî dedi ki: Rabbimden sana Cennet'te bahçeli bir ev alıverdim! *Adam eşine haber verdi. Kadın tapusunu istedi. Habib-i Acemî şöyle bir senet verdi 'Bismillah.. Bu senet, Habib'in Horasanlı için Rabbinden aldığı evin tapusudur. Allahu Tealâ bu evi Horasanlı'ya verecek ve Habib'i de borcundan kurtaracaktır...' senedi alam kırk gün daha yaşadı. Ölmek üzereyken, tapu senedinin kefenine konulmasını vasiyet etti. kabrinin üzerinde, bir levhaya parlak bir yazıyla şöyle bir yazı yazılmıştı Habib Ebu Muhammed'in Horasanlı için onbin dirheme aldığı evin beratıdır. Rabbi, Habib'in istediği evi verdi ve Habib'i borcundan kurtardı.' A sadece sizinle *Hz. Ali bir gömleğin Kollarını kısaltmaya terziye götürür. Terzi: “Hz. Ali’yi tanıyamaz Bu adam mecnun olmuş. Gelin deli görün…” deyince, Hz. Ali “Elhamdulillah!” Ben Resulullah’dan duydum, sizden biriniz hakkında halk “delidir” demedikçe kamil mü’min olamaz…”buyurdu
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2018, 08:15   #24
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak dinihikayeler android programı

*Gazi Zeynel Bey, Giritin fethinde önemli rolü olan takva sahibi bir komutandır…. Giritin fethinden önce, askere moral vermek amacıyla Köprülü Fazıl Paşa da Girite gelir. taarruza geçilecektir….
Zeynel Bey, kıbleye döner ve namaza başlar. Düşman top ateşi yağdırır. Zeynel Beyin şehit olduğunu zannedilir. Zeynel Bey secdeden başını kaldırır Sadrazam Fazıl Ahmet Paşa Zeynel Bey, biz seni şehit sandık….Elhamdulillah bana bir şey olmadı, yalnız Düşman mermisi patlayınca başımı secdeden kaldırmayıp bekledim… Namazım bozuldu mu efendim?....İşte size bir başka deli….
*Ahmed bin Harb Hazretleri buyurmaktadır ki:
Bizlere ne kadar şaşılır ve hayret edilir gölge denilince hemen güneşin aklımıza gelir de, Cennet denilince akla Cehennem'in geleceği, ondan korunmak çâreleri düşünülmez ve ondan gâfil oluruz…"Şimdi sormak gerekmez mi….*Ahmed bin Harb Hazretlerine saliha kadından” sorulunca şöyle der, Beş vakit namazını kılan, efendisine kocasına itâat eden, her işinde Allahü teâlânın rızâsını gözeten, gıybet ve dedi-kodudan dilini koruyan, kanâat sâhibi olup dünyâya meyletmeyen musîbetlere sabreden kadın, çok iyi bir kadındır…"Ne diyelim efendim…. Aşkımız neyse belamız da oradan gelsin !….AŞKINIZ CEMAL, CEMALİNİZ NUR, NURUNUZ AYN OLSUN!...

*Adamın pislik böceği görür Bu yaradılışı çirkin pis kokulu bir yaratıktır.Allah bunu niçin yaratmışki ? " der. Ve adamın yüzünde çıban çıkar. derdine derman bulamaz. Çııban yara olur. bir yolcu yardım edebileceğini, ve tedavisini söyler. Adam her Allah'tan umut kesilmez diyerek kabul eder.
Yolcu pislik böceği getirilmesini ister. hasta adam, böcek hakkındaki sözlerini hatırlar ve derki ;
Adamın isteğini yerine getirin, ne diyorsa yapın.
Yolcu böceği yakar ve külünü yaraya serper ve yara Allah'ın hikmetiyle iyileşir. hasta adam etrafına der ki ; Unutmayın ! Allah'u Teala'nın yarattıklarının, yaratılışında bir hikmet vardır, bir derde deva vardır. Velev ki pislik böceği olsa dahi.

*Mısır Tolunoğullarının kurucusu Ahmed b. Tolun, dindar ve dürüst biriydi. babası Tolun onu hükümete göndermişti. Ahmed Tolun cariyelerinden birinin fuhuşuna şahit oldu cariye, baba Tolun'a şöyle söyledi: Biraz önce Ahmed beni yoldan çıkarmak istedi. kaçtım sözlere kanan Tolun, Ahmed'i çağırdı. Yazdığı mektubu götürmesini emretti. Mektupta şöyle yazıyordu:
Bu mektubu taşıyan kişi sana gelince boynunu vur, kesik başını bana gönder.' Ahmed mektubu bilmiyordu. cariye onu çağırdı. yalan sözlerinin etkisini anlamak istiyordu. Cariye,Ahmedin
mektubunu aldı. Ve kendisiyle fuhuş ortağı olan şahsı kurtarmak istiyordu. mektubu aldı ilişkide bulunduğu hizmetçiye teslim ederek, kumandana gönderdi. Kumandan mektubu okuyunca emir gereği hizmetçinin başını kestirip Tolun'a gönderdi. Baba Tolun, oğlu Ahmede Mektubu sorunca, Ahmed gördüklerini anlattı. cariye korkuyla Tolundan af istedi. cariye yüzünden idama mahkum olan Ahmed b. Tolun ise, babasının yanında değer kazandı
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2018, 08:15   #25
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak osmanlıhikayeleri android programı

*Kızı Fatıma Sultan’ın Emirsultan ile nikâh haberi Edirne`ye ulaşınca, Yıldırım Bâyezîd, Süleymân Paşaya emri vererek, Emîr Sultan`ın ve Hundî Hâtun`u engellmesi için Bursa`ya gönderdi. Emîr Sultan Bu dehşet ve korkunuz nedir? söyleyin." dedi. Sonra Vâlide Sultan`a yayı ave oku gerip atın." dedi. Vâlide ok atamam." deyince, Emîr Sultan; "Siz oku takın, o kendiliğinden gider." dedi. Vâlide Sultan, pencereden askerlere karşı oku bıraktı. Yeşil ok, kırkına saplandı. Askerler kaçtılar. Vâlide Sultan; "Yâ Emîr Sultan! Niye oku sen atmadın diyince Emîr Sultan; oku biz atsaydık Osmanoğulları helâk olurdu. Onun için size yaptırdık." dedi*Osmanlı Yardım, şefkat ve sevgi müessesesiydi insanı hayretler içinde bırakan çok enteresan vakıflar vardı. Bunlardan bazıları şunlardır:Kışın aç kalan hayvanların beslenmesi,
Bayram günlerinde çocukların sevindirilmesi, Koyun cinsinin ıslah edilmesi,Et fiyatlarının yükselmemesi için tedbir alınması Hasta ve göçmen leyleklerin bakım ve tedavisi Ramazan câmilerde iftâriyeliklerin dağıtılması, Köy ihtiyarlarına elbise temini, Hamalların dinlenmesi için mola taşları dikilmesi Çalışan kadınlara süt anne bulunması,Hac yolunda parasızlara para dağıtılması,Yüksek dağ ve geçitlerde sığınak yapılması, Yaz aylarında gölgelik yapılması

*Adım: Mehmet 1901 van Göllü köyündenim. Van`daki ordunun Erzuruma çekilmesiyle Ermeniler Analarımızı babalarımızı kesdiler babam da orada Jandarma çavuşu idi.şehit oldu. Mollakasım, Amik, Şeyhayne, Göllü, Hıdır, köylüleri katledildiler. köyümüz şehit oldu zor kaçtık Ermeniler, hamile kadınların karınlarını süngülerle yarıp çocuklarını süngülerin ucunda çıkardılar. Müslüman köylerini ateşe verdiler. Kadın-erkek, genç-yaşlı katlettiler. köprüden karşıya geçerken Ermeniler köprüyü yıktılar. Esirleri öldürüp Ablengez suyuna attılar. annem ve kardeşim, derelerde sürünerek ilerliyor, dağlarda kalıyorduk. Ermenilerin bizi öldürüleceğini biliyorduk. Diyarbakır`a kaçtık. annem öldü. iki kızkardeşimi kaybettim. Yapayalnız kaldım.*II. Selim, Kıbrıs`ın fethiyle Venediklilerin baskısını ve feodalite sistemini kaldırdı ve gayr-i müslimlere din hürriyeti tanıdı Ada, Eyalet haline getirilip Tarsus, Alâiye ve İçel buraya bağlandı ilk nüfus sayımı, 120.000 erkekti Kıbrıs halkı arasında hak ve adalet tesisi için 1572 de şu ferman, Osmanlı Devleti ve Kıbrıs münasebetleri açısından altın bir sayfadır. Kıbrıs beylerbeyi, kadısı ve defterdârı Kıbrısı beyim fethedmiştir ahali, zayıf düşmüştür. Ada ahalisine zulüm ve haklarına tecavüz olunmayıp adaletle şer‘î hükümle*rin İslâm hukukunun tatbikinde titizlik göstermek vergilerden muaf tutarak ahaliyi koruma ve adanın güçlenmesine çalışmak adayı ma‘mûr kılmak en önemli hizmetlerdendir. buyurdum ki, azami dikkat gösterip zulüm etdirmeyesiz ve *İslâm hukukunun hükümlerini icrada, vergi tahsilinde devlet hizmetlerinin görülmesinde, adaletle hareket edip ahaliye ihtilalden kaçınasız.Adaletle dolu saltanatımda ahali hoş ve huzurlu olarak işe devam eyleye, koruna, ma‘mûr kalalar. adanın şen ve ma‘mûr, olması, en güzel emelimdir.dikkat edesiz. adanın şen ve ma‘mûr olması için gayret göste*resiz. ahaliye zulüm ve hakka tecavüz edildiği tarafımdan duyula, gadr ve zulmünüzün kabul edilmesi ihtimali asla mevcut değildir. gaflet eylemeyesiz.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2018, 08:16   #26
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak dinihikayeler android programı

*Bir adam Hz. Ömer (r.a.)'in yanında şâhitlikte bulunmuştu. Hattâb hazretleri Ben seni tanımıyorum, seni tanıyan birini getir, dedi.
Oradaki birisi, Emin ve âdil bir adamdır cevabını verdi. Hz. Ömer (r.a.)İnsanın takvâsını ortaya koyan, muâmelesidir. Bu adam, alış'veriş yaptığın bir kimse midir? Adam tekrar, Hayır, dedi.
'Sen onu tanımıyorsun, dedi ve adama seni tanıyan birini getir, buyurdu.' insanı iyi tanıyabilmek, için; onunla, komşuluk yapacaksın alış-verişte bulunacaksın yahut yolculuk edeceksin... Aksi takdirde, tartmadığın bir kişi hakkında, müsbet ve menfî yönde şahâdette bulunmayacaksın. Zira sen onu tanımıyorsun. *Süfyân-ı Sevrî hazretleri son anlarını yaşıyordu. bir kese çıkardı. sadâka olarak dağıtın' buyurdu. Süfyân-ı Sevrî dünya malına ehemmiyet vermez, dünyalık bulundurmazdı.parayı saklamanın sebebini şöyle izah etti: Bu para ile, dinimi korudum. Şeytanımı ve nefsimi susturdum. Nefis ve şeytan ne zaman Giyecek bir şeyin yok. dünyaya çalış, dünyalık kazan diye vesvese verse onlara altınları gösterir, başımdan kovardım, altınları onlara silah olarak kullanırdım.' Ve Süfyân-ı Sevrî hazretleri vefat etti.

*Hz. Ali (r.a) Ya Ebu Bekir Sen iyilikte öndersin,
Ebu Bekir (r.a.) ya ali Sen Resulüllah'a yakınsın
Hz. Ali (r.a) : Ben, seni geçemem. Çünkü Resulüllah
"Ümmetimden, Ebu Bekir'den daha üstün kimsenin üzerine güneş doğmadı" buyurdu. Hz. Ebu Bekir (r.a.) Ben, senin önüne nasıl geçerim Resulüllah kızı Fatıma(r.a)'yı sana verdiği gün, Kadınların en iyisini, erkeklerin en iyisine verdim" buyurdu.
Hz. Ali (r.a) Resulüllah (s.a.v) İbrahim(a.s)'ı görmek isteyen Ebubekir'in yüzüne baksın" buyurdu. Hz. Ebu Bekir (r.a.) Resulüllah(s.a.v)
'Adem (a.s)'ın hilm sıfatını ve Yusuf (a.s)'ın güzel ahlakını görmek isteyen Ali Mürteza'ya baksın' buyurdu. Hz. Ali (r.a) Resulüllah "Ya Rabbi! Beni en çok seven ashabımın en iyisi kimdir? dedi. Cenab-ı Hak:Ya Muhammed! Ebu Bekir Sıddıktır," buyurdu.
*Hz. Ebu Bekir (r.a.) : ya ali önüne önüne geçemem. Çünkü Resulüllah (s.a.v) Hayber'de: Yarın sancağı öyle bir kimseye veririm ki, Allahü Teala onu sever. Ben de, onu çok severim" buyurdu. Hz. Ali (r.a) Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulüllah (s.a.v) Cennetin kapıları üzerinde 'Ebu Bekir Habibullah' yazılıdır" buyurdu. Hz. Ebu Bekir (r.a.) : Resulüllah(s.a.v) Hayber gazasında, Bu bayrak Melik-i Galibin, Ali Bin Ebi Talib'e hediyesidir' buyurdu. Hz. Ali Resulüllah(s.a.v) buyurdu ki: "Ya Eba Bekir, sen gören gözüm ve bilen gönlüm yerindesin". Hz. Ebu Bekir (r.a.) : Resulüllah(s.a.v) buyurdu ki Kıyamet günü Ali cennet hayvanlarından birine binmiş olarak gelir. Cenab-ı Hak buyurur ki 'Ya Muhammed!(s.a.v) Senin baban İbrahim Halil, ne güzel babadır. Senin kardeşin Ali Bin Ebi Talib ne güzel kardeştir.'

*Hz. Ali (r.a) : Resulüllah(s.a.v) buyurdu ki:
"Kıyamet günü, Cennet meleklerinin reisi Rıdvan adındaki melek Cennete girer. Cennetin anahtarlarını Bana verir. Cebrail (a.s) gelip, Ya Muhammed (s.a.v)! Cennetin ve cehennemin anahtarlarını, Ebu Bekir Sıddık'a(r.a) ver, istediğini Cennete, dilediğini Cehenneme göndersin der."
Hz. Ebu Bekir (r.a.) Resulüllah (s.a.v) buyurdu ki:
"Ali kıyamet günü yanımdadır.Havz ve Kevserde benimledir. Cennette, benimledir. Allahü Teala'yı görürken, benimledir." Hz. Ali (r.a) :Resulüllah(s.a.v)
"Ebu Bekir'in imanı, bütün mü'minlerin imanı ile tartılsa, Ebu Bekir'in imanı ağır gelir" buyurdu.
Hz. Ebu Bekir (r.a.) : Resulüllah(s.a.v)buyurdu ki:
"Ben ilmin şehriyim, Ali onun kapısıdır."
*Hz. Ali (r.a) : Resulüllah(s.a.v)buyurdu ki: "Ben sadıklığın şehriyim.Ebu Bekir onun kapısıdır."
Hz. Ebu Bekir (r.a.) : Kıyamet günü Ali bir ata biner, görenler, acaba bu hangi peygamberdir? Derler.Allahü Teala, bu Ali Bin Ebi talib'dir, buyurur."
Hz. Ali (r.a) : Resulüllah(s.a.v)buyurdu ki:
"Ben ve Ebu Bekir, bir topraktanız. Tekrar bir olacağız." Hz. Ebu Bekir (r.a.) Resulüllah(s.a.v) buyurdu ki: Allahü Teala, ey Cennet! Senin dört köşeni, dört kimse ile bezerim.Biri Peygamberlerin üstünü Muhammed'dir(s.a.v).Biri, Allah'dan korkanların üstünü Ali'dir.üçüncüsü kadınların üstünü Fatımat'üz Zehra'dır. Dördüncü köşesindeki de temizlerin üstünü Hasan ve Hüseyin'dir."
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2018, 08:16   #27
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak dinihikayeler android programı

*Hz. Ali (r.a) : Resulüllah(s.a.v)buyurdu ki:
"Sekiz Cennetten şöyle ses gelir'Ebu Bekir! Sevdiklerinle birlikte gel, hepiniz Cennete girin."
Hz. Ebu Bekir (r.a.) : Resulüllah(s.a.v)buyurdu ki:
"Ben bir ağaca benzerim,Fatıma bunun kökü,Ali gövdesi, Hasan ve Hüseyin meyvesidir."
Hz. Ali (r.a) : Resulüllah(s.a.v)buyurdu ki:
"Allahü Teala Ebu Bekirin kusurlarını affetsin. Çünkü O kızı Aişe'yi bana verdi.Hicrette bana yardımcı oldu.bilal-i Habeşi'yi, benim için azad etti." Resulüllah(s.a.v')in iki sevgilisi, kapıda konuşurken, dinliyordu Hz. Aliye buyurdu
-Ey kardeşlerim Ebu Bekir ve Ali! Cebrail (a.s) dedi ki, yerdeki ve yedi kat gökdeki melekler sizi dinlemektedir.kıyamete kadar birbirinizi övseniz, Allahü Teala yanındaki kıymetinizi anlatamazsınız.
*Resulullah'ın(s.a.v): hx ali ve hz ebu bekire Allahü Teala ikinize yüzbinlerce rahmet etsin. İkinizi sevenlere yüzbinlerce rahmet etsin düşmanlarınıza da yüzbinlerce lanet olsun, buyurdu. Hz. Ebu bekir Sıddık dedi ki:
-Ya Resulallah(s.a.v) Ben Ali kardeşimin düşmanlarına şefaat etmem. Hz.Ali dedi ki:
-Ya Resulallah(s.a.v) Ben de Ebu Bekir kardeşimin düşmanlarına şefaat etmem ve başını kılıç ile bedeninden ayırırım. Hz. Ebu bekir Sıddık(r.a):
-Ben, senin düşmanlarına Kevser havzından su vermem, buyurdu. Hz. Ali de: -Ben, senin düşmanlarını Sırat üzerinden geçirmem, buyurdu. Hz. Ali (r.a.) ve Hz. Ebu Bekir (r.a.) taraftarlarının ve düşmanlarının kulakları çınlasın.

Allah dostlarının talebesi... hocalarına arzedip:
Efendim, şu kadar lborcum var idi. memlekete gidip öder gelirim, dedim. Biraz sabret, geceler gebedir, buyurdular. memlekette, "borçtan kaçtı" sözleri gelince Hz.Üstadın sözü yine
Geceler gebedir. Oldu bir gün sonra
nerden vereceksin bu parayı? diye sual ettiler.
Efendim, babamdan kalma bağım var, Onu satıp veririm, dediğimde Hz.Üstadın rengi değişti. mübarek gözleri buğulandı. Ve ... şu sözler döküldü: kardeşlerimizin evini satmak değil iki etmekle mükellefiz. İkinci gün ..... bir tüccar ödünç para verdiler. ödedim.

Haşir meydanındaki insanlar, ebede uçmak için sabırsızlanıyordu. Peygamberler, şehitler ve velilere zorluk yoktu. diğerleri, "elli bin sene sürer" denilen bu yolu, dünyadaki hayatlarının karşılığı ile aşmak durumundaydı. Her insan, sevap ve günahlarını hesaplarken, sermayeleri yetmeyen gençler gözcülük eden meleğe başvurarak:
Bizler dünyada yarışmaya katılmıştık!. dediler. gayretimize karşılık araba istiyor ve zorlu yollar aşmayı planlıyoruz.Melek, Yanlış şeye dokunmuşsunuz!. Sizin arabanız, o yolda gitmez!.
Gençler, Şuradaki insanlarda bir şeylere dokundu Ama şimdi Cennet'e uçuyorlar.Evet!.. dedi, melek. Onlar da dokundular. Hem de günde bir saatçik.
gençler. Oysa bizler günler boyu çekmedik elimizi. Uyumadık, aç kaldık, . Peki onlar nelere dokundularSeccadeye!. dedi melek. Küçük bir seccadeye. Şimdi ise onlarla uçuyorlar.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2018, 10:02   #28
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı
ALLAH HERŞEYİN HAKİMİDİR

*Binlerce kilometre uzaktaki, belirli bir noktaya doğru kusursuzca başlatılan hayvanların göç yolculuğu "rastlantı değildir şuur ve amaçtan yoksun süreçler, göç yolculuğunu gerçekleştiremezler göç evrimle açıklanamaz
Göç üzerinde düşünüldüğünde, canlıların üstün bir Akıllan yönlendirildikleri görülür. Küçücük bir canlının tehlikeli yolculuklara kalkışması, kendisine güç sağlayacak bölgede yiyecek depolaması, Güneş ve yıldızlarla yön bulma teknikleri ve milyarlarca canlının her göçte programlanıp yola koyulması, bir Yaratıcı`nın eseridir Allah canlıları yaratmıştır ve her türe nasıl yaşaması gerektiğini "ilham" etmektedir. "
*Göğün boşluğunda boyun eğdirilmiş kuşları görmüyorlar mı? Onları boşlukta) Allah`tan başkası tutmuyor..." ayetiyle işaret edildiği gibi, canlılardaki üstün yetenekler, akılcı davranışlar bize Allah`ın canlılar üzerindeki hakimiyetini gösterir Canlılardaki göç hareketi Allah`ın bir ilhamıdır:
Göklerde ve yerde bulunanlar O`nundur; hepsi O`na gönülden secde ediyorlar. vicdanıyla düşünen insanlar için Tüm canlılar herşeye güç yetiren, tüm alemlerin Rabbi olan Allah`ın dilemesi ve yaratmasıyla var olmuştur. yılan balıkları her defasında ölmek ve yumurtlamak için Avrupa`dan binlerce kilometre uzaktaki Sargasso Denizi`ne gidiyor hiç şaşırmadan yönlerini buluyorlar bu bile tek başına, Allah`ın varlığına iman etmemiz için yeterli bir delildir.

*Tüm canlılarda muhakeme kabiliyeti ve üstün bir akıl vardır. Bu aklı Allah ilham etmektedir, ayet şöyle buyurur:De ki: "Allah`ın dışında taptığınız ortaklarınızı gördünüz mü? yerden neyi yaratmışlardır? onların göklerde bir ortaklığı mı var? Yoksa Biz bir kitap vermişiz de onlar apaçık bir belge üzerinde midirler? Hayır, zulmedenler, birbirlerine aldatmadan başkasını vadetmiyorlar.
Allah, Kuran`da insanlara yarattığı varlıklar ile göklerin ve yerin yaratılışını düşünmelerini emretmiştir. Çünkü, vicdanlı düşünen her insan Allah`ın varlığının delillerini görebilir. gerçeği görmemekte direnen inkarcılar büyüklenme nedeniyle inkar etmektedirler. *Allah inkarcılar için ayette şöyle buyurur Şüphesiz, Allah`ın ayetleri ile mücadele edenlere gelince; göğüslerinde ulaşamayacakları bir büyüklük den başkası yoktur. sen Allah`a sığın. Şüphesiz O hakkıyla işiten, hakkıyla görendir. Rabbimiz`in yeryüzünden gökyüzüne yarattığı her varlık O`nun sonsuz aklının ve benzersiz sanatının en güzel tecellisidir. Göklerde ve yerde ne varsa Allah`ındır. Andolsun, Biz sizden önce kitap verilenlere ve sizlere: "Allah`tan korkup-sakının" inkara saparsanız, şüphesiz, göklerde ve yerde ne varsa Allah`ındır. Allah, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, hamde layık olandır.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2018, 10:03   #29
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı
Evrime Meydan Okuyan Bir Canlı: Yağmur kuşu

*Yağmur kuşları kışı geçirmek üzere Alaska`dan Hawai`ye göç ederler. Okyanusta dinlenmeden uçarlar, rota üzerinde ada yoktur ve yüzücü kuş değillerdir. 4.000 kilometrelik 88 saatlik yolculuklarında, kanatlarını 250.000 kez Yolculukta kiloları 200 gramdır. 70 gramı yakıt olarak kullanılacak yağdan oluşur. vücut ağırlıklarının %0,6`sını tüketirler. 72 saat içinde
uçuş zamanının %81`inde 70 gram yağı tüketmeleri gerekir. Bu da kuşun varış noktasına gelmeden 800 km evvel okyanusa düşmesi demektir. Ancak bu şekilde olmaz. *Alman profesör olan Werner Gitt, yağmur kuşlarının 70 gramlık yakıtla 88 saatlik uçuşu nasıl başardıklarını şöyle anlatmaktadır: Yaratıcı`nın eserini hayranlıkla izliyoruz. Bu kuş V dizilimi ile uçar V dizilimi, %23`lük bir enerji tasarrufu sağlar ve hedefe güvenli şekilde varır. 88 saat sonra, geriye hala 6,8 gram yağ kalmıştır, bu da gereksiz değildir; rüzgarların ters yönlerden eseceği zor durumlar için tedbir olarak saklanmıştır. Kuşta Olağanüstü düşük bir yakıt tüketimi vardır, saatte ağırlığının sadece %0,6`sını yakar. Bu, helikopter için %5 ve jet uçağı için de %12`dir.göç uçuşlarında tesadüfe yer yoktur. ince matematiksel hesaplamalar söz konusudur. İnsanların dahi başaramadıkları bu verimli uçuş, bizleri pek çok soru üzerinde düşündürmektedir:

*Kuş, ne kadar enerjiye ihtiyaç duyduğunu nereden bilmektedir Kuşun yolculuğa çıkmadan evvel gerektiği kadar yağ depolaması nasıl mümkün olmaktadır Kuş, mesafeyi ve net yakıt tüketimini nereden bilmektedir Kuş, göç rotasını nereden bilmektedir Kuş, gideceği yere ulaşabilmek için aralıksız nasıl yolculuk edebilmektedir?
Kuş, yakıt tüketimini azaltmak için diğer kuşlarla V biçiminde dizilerek uçması gerektiğini nereden bilmektedir Şuur ve akıldan yoksun, muhakeme yetenekleri olmayan bcanlıların son derece akılcı plan ve teknikle uçmaları, buna uygun vücut tasarımına sahip olmaları tek bir gerçekle açıklanabilir: yaratıldıkları ilk andan itibaren kendilerine verilen ilhamla hareket ederler Onlar herşeyi yaratan Rabbimiz`in emri ve denetimi ile yaşamlarını sürdürürler*Araştırmacı Jobe Martin Evrim Teorisine Karşı Çıkan İnanılmaz Canlılar adlı bir belgeselde yağmur kuşunu ve evrim teorisinin geçersizliğini şöyle anlatmıştır Evrim teorisi göç eden hayvanın nerede olacağını, şöyle açıklar? Teksas`ta büyümüş bir kuş vardır.kış çok soğuktur Meksika`ya uçar. Burası güzelmiş der yazın tekrar Texas`a döner. Ancak bir kuş bu kuralı bozar. bu kuş güvercin büyüklüğünde küçük bir kuştur. Alaska`da yaşar. Kış için Hawai`ye 88 saatlik aralıksız bir uçuşu vardır. Çünkü arada kara yoktur. 3 gün 4 gecelik uçuş. Peki bunu nasıl başarırlar? Yolculuk öncesi yerler 70 gramlık yakılabilen enerji elde ederler. 88 saatlik bir yol vardır problemimiz şudur. Her saat 1 gram harcadıklarına göre, yüzücü olmayan bu kuşlar birkaç saatlik mesafede Hawai yakınlarında okyanusa düşeceklerdir.

*Allah yağmur kuşlarının liderlerini değiştirerek V biçiminde uçacakları, hava akımının kırılacağı ve uçmak için enerjiyi azaltacakları şekilde yaratmıştır... Evrim teorisi çökmüştür Çünkü yağmur kuşu her sene biraz daha fazla, biraz daha güneye gitseydi okyanusa düşecek ve balık yemi olacaktı evrim geçersizdir kuşun hangi yöntemle, ne kadar yakıtla uçarak göç edebileceğini deneme yanılma ile tespit edemez Başarısızlıkla sonuçlanan her uçuş, ölümdür ölen kuş tecrübesini aktaramaz seleksiyon saçma bir iddiadır. Kuşların mutasyon gibi canlıları tahrip edici etkileri ince hesaplara uçuş tekniklerine genlerine kodlaması ihtimal dışıdır.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2018, 10:03   #30
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı
Kara başlı yalı bülbülüyle yapılan deneyler

*Profesör Peter Berthold, kuş göçünü 20 yıl araştırdı Sonuçlar şu şekilde kuşlar içsel ve yıllık bir ritim ortaya koydular. Kuşlar, aydınlık ve karanlıkta birçok değişiklik ortaya koydular: Kilolarında değişti tüyleri yenilendi yılın "uygun" dönemlerinde göç hareketliliği gösterdiler. onlara göçü hatırlatacak ortam yoktu bedenlerindeki bir program, onları göçe hazırlıyordu. Deney kuşlarının %97`si, doğada serbest kuşların yola çıkmasıyla hareketlendiler kuş türleri kendi göç davranışlarına uygun hareketlilik gösterdiler.Melezleme deneyleri, göçün programlanmış ve kalıtımsal olduğunu gösterdi. deney kuşları, göç seyrinde Cebelitarık yakınlarında Akdeniz`i geçmekteyken yönlerini güneybatıdan güneye çeviriyorlardı.
*kuşlarda göç noktasında yön değiştireceklerini tayin eden bir mekanizma vardır önceden programlanmışlardır Genç kuşlar, kaç gün veya gece ve ne yönde uçmaları gerektiğini söyleyen göç programlarıyla donamamışlardır penguenler yol bulmak için güneşi kullanırlar penguen yavruları yol bulmada yetişkinler kadar yeteneklidir penguen yavruları bunu biliyor olarak doğmuşlardır
göçte mekanizması doğumla birlikte aktarılan davranışlardır. Peki ama nasıl kalıtımla aktarılabilmektedir? Genlerde, davranış programımı vardır? Canlılarda göç davranışı kalıtım yoluyla aktarılmaktadır bu kalıtımın nasıl sağlandığı konusu çok önemlidir.

*Hayvanlar olağanüstü göç davranışları göstermektedirler. Binlerce kilometrelik uçuşlar, uçuşlar için önceden yapılan hazırlıklar, yön bulma ve navigasyon yetenekleri, belirlenmiştir?
genlerdeki göç programı evrimle açıklanamaz. Hayatın ve organların kökeninde seleksiyon ve mutasyon ile açıklanamayacak bir bilgi vardır. Göçü rastlantısal mutasyonlarla açıklamak, yol haritası"nın kağıda yanlışlıkla dökülen mürekkeple çizildiğine inanmak gibidir. mantıklı bir insanın buna inanması mümkün değildir. kuşların göç bilgisi Yaratıcı tarafından verilmiştir.
Göç eden canlıların hücrelerindeki tüm canlıları yaratan Allah`ın sonsuz kudretinin eserlerindendir.
*Evrim, canlıların kökenini hayat mücadelesine dayandırır tesadüflerin birbirine eklenerek canlılar inşa ettiğini varsayar. Küçük kuşun hiçbir rehber olmaksızın binlerce kilometrelik bir yolculuğa kalkışması, yolculuk için gerekli organ ve davranışlar eksiksizce var olduğunda başarıya ulaşır. göç için gerekli organ ve davranışların aşama aşama elde edilmesi mümkün değildir. Çünkü donanımsız bir canlının hayatta kalması imkansızdır Bir evrimci şöyle söz eder
Göçte ölüm riski büyüktür riskin gölgesi altında evrimin nasıl gerçekleştiği açıklanmamış bir yönüdür evrim teorisinin çıkmazı, evrimcileri hayali spekülasyonlar yapmaktan alıkoymamaktadır.

*buzul çekilmelerinden evrimciler şöyle bahseder
Evrimcilere göre, buzullaşma, göçü açıklayabilir. ilerleyen buzullar ılıman kuşları tropiklere iter Buzullar çekilince kuşların torunları atalarının evlerine dönüş yapıp. Buzullar çekilince kuşlar buzullarla kaplı bölgelere yayılabildiler.
Elbette bu senaryo son derece gerçek dışı ve saçmadır evrimciler çelişkidedir. Bir canlının DNA`sının çevreye uyum sağlaması ve canlının etkilenmesi mümkün değildir. kuş türü ne yönde yer değiştirirse değiştirsin, ne kadar sık seyahat ederse etsin bunun DNA üzerinde etkisi olmaz. göç hareketleri canlının DNA`sına bilgi eklemez.
Göç gerektiği şekilde olmazsa, havyanlar için öldürücü olabilir. *göç sırasında ölüm riski büyüktür" ve hiçbir canlının, mutasyonların mükemmel bir göç davranışı kazandırmasını bekleyecek vakti yoktur. evrim teorisi tutarsızdır kuşun hiç gitmediği bir yerin koordinatlarını tespit etmesini mutasyonlarla kabul etmek mantıksızdır. Göç bilinçli bir "tasarım"ın ürünüdür kuşlar göçmeden hızlıca beslenirler. amacı, zorlu göçte enerjiyi ve yağ toplamaktır. Bazı kuşlar ağırlıklarını iki misline çıkarırlar beslenme göçten 2-3 hafta önce başlar. kuşların enerji yetersizliği engellenir Bu kuş açısından etkili bir tedbirdir Evrimcilerin kuş göçünün DNA`da ki rastlantısal mutasyonlara bağlı olduğunu öne sürerken gösterecekleri hiçbir kanıt yoktur.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi