AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslam Tarihi İslam tarihi ile ilgili paylaşımlar.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-26-2018, 08:36   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı

YAĞMURUN OLUŞUMU

Yağmurların oluşması için gerekli evrelerin 1935’te keşfedildi yağmur 3 evreden geçerek oluşuyordu: Birincisi rüzgarın oluşması, ikincisi bulutların meydana gelmesi, üçüncüsü yağmur damlacıklarının ortaya çıkışıdır Kuran`da yağmurun oluşması* bilimle paraleldir Allah rüzgarları gönderir (1. evre), bir bulut kaldırır onu nasıl dilerse gökte dağıtır ve parça parça kılar (2. evre); onun arasından yağmurun aktığını görürsün (3. evre). Sonunda kullarından dilediğine verince sevince kapılıverirler. " (Rum Suresi, 48)

KARANLIĞIN YARATILMASI

"Görmediler mi, biz geceyi sükun bulmaları için, gündüzü de aydınlıkla görsünler diye yarattık. Şüphesiz, iman eden bir kavim için* ayetler vardır." (Neml Suresi) ayet gecenin özel olarak yaratıldığını bildirir. bilimadamları yıldız sayısını ve ürettikleri ışığı hesapladıklarında evrenin aydınlık olması* sonucuna varmışlar ve karanlığı anlayamamışlardı. Bu karadeliklerin keşfiyle açıklığa kavuştu.* evrendeki karadelikler,
korkunç çekim alanlarıyla yıldızların ışınlarını* yutmakta ve karanlığa sebep olmaktadır. Bir başka deyişle, karanlık özel olarak "yaratılmaktadır".

ZAMANIN FARKLILAŞMASI

Einstein`ın "rölativite kuramı"na göre zaman sabit değildir. Hıza bağlı olarak uzayıp kısalır. Kuran, "bir günü elli bin yıl" olan ve yine "bir günü bin yıl" olan farklı zaman birimlerinden bahsederek, zamanın göreceli olduğunu, Einstein`dan yüzyıllar önce açıklamaktadır."Melekler ve ruh ona süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir." (Mearic Suresi)
"Gökten yere her işi O evirip düzene koyar. Sonra işler sizin saymakta olduğunuz bin yıl süreli bir günde yine O`na yükselir." (Secde Suresi)

DEMİRDEKİ İKİ ŞİFRE

Demir dünyamızdaki en çok bulunan dört elementten biridir ve insan için en hayati madenlerdendir* Demirden bahseden Hadid demir Suresi’nin 25. ayeti şöyledir: Demiri de indirdik. Onda büyük bir kuvvet ve insanlar için fayda vardır."El-Hadid Kuran`ın 57`nci suresidir. El-Hadid kelimesinin sayısal değerleri toplandığında ebced hesabı karşımıza çıkan rakam da aynıdır: 57.
Hadid" (demir) kelimesinin ebced değeri 26’dır. 26 sayısı demirin atom numarasıdır.

DENİZLERİN BİRBİRİNE KARIŞMAMASI

"Birbirleriyle kavuşup karşılaşmak üzere iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir engel berzah vardır; birbirlerinin sınırı geçmezler." (Rahman Suresi)
iki su kütlesi karşılaşıp birleşir* fakat bir engel sebebiyle karışmazlar.* beklenen iki denizin birbirleriyle karşılaştığında sularının karışarak* tuzluluk oranlarının ve ısının eşitlenmesidir. Oysa ki Akdeniz ve Atlas Okyanusu, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu* görsel olarak birleşseler de suları birbirine karışmaz. Bunun sebebi aralarındaki yüzey gerilimi kanunudur

 

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-26-2018, 08:36   #2
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı

DÜNYANIN YUVARLAKLIĞI

Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor. (Zümer Suresi) Kur’an’ın evreni tanıtan ayetlerindeki ifadeler dikkat çekicidir. Üstteki ayette "sarıp örtmek" arapçada tekvir"dir. birşeyin üzerini* sarmaktır. gecenin gündüzü tekvir etmesi ancak yeryüzünün yuvarlak olmasıyla mümkündür.

DÜNYANIN HAREKETİ

"Dağları görürsün de, onları donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler. Her şeyi sapasağlam ve yerli yerinde yapan Allah’ın sanatıdır bu" (Neml Suresi, 88) Kuran, dünyanın bulutlar gibi hareket eden bir cisim olduğunu belirtir. dünya kelimesi yerine dağ kelimesinin yer alması ilgi çekicidir. dağlar dünyadaki sabitliğin simgesidir. Sabit gözüken dağların hareket etmesi demek dünyanın hareket etmesi demektir.

YEDİ KAT YER - YEDİ KAT GÖK

"*Allah yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı..." (Talak Suresi, 12)* atmosfer yapısı, Kurandaki yedi bölümden meydana gelir. Atmosferde katları* ayıran yüzeyler vardır. sıcaklığa bağlı olarak yerden itibaren şu katlar sıralanır.
*1.Kat - Troposfer: Kalınlığı kutuplarda 8 km. ekvatorda 17 km dir bulutları kapsar. Sıcaklık yükseltiye bağlı olarak kilometrede 6.5°C azalır.Bu katmanın tropopoz diye adlandırılan ve hızlı hava akımlarının olduğu kısımda sıcaklık -57°C’de sabit kalır. 2.Kat - Stratosfer: 50 km yüksekliktedir Burada mor ötesi ışınlar soğurulduğu için ısı açığa çıkar ve sıcaklık 0°C’ye kadar yükselir. Bu ısı ve dünya için hayati önem taşıyan ozon tabakası* ortaya çıkar.3.Kat - Mezosfer: Yüksekliği 85. km`ye kadar çıkar. Burada sıcaklık -100 C’ye iner.
4.Kat - Termosfer: Sıcaklık giderek yavaşlayan bir tempoda artar.5.Kat -İyonosfer: gazlar iyon halindedir Radyo dalgaları iyonosferce dünyaya gönderilir ve yeryüzündeki iletişim sağlanır.
*6.Kat - Ekzosfer 500 ila 1000. km`nin ötesinde, özellikleri güneşin etkinliklerine göre değişir tabakadır.7.Kat - Manyetosfer: Burası dünyanın manyetik alanın kapladığı büyük bir boşluktur Enerji yüklü atom altı parçacıklar Van Allen Kuşakları bu bölgede tutulur.yer kabuğunun katmanları 7 bölümdür1.Kat Litosfer(su)
2.Kat Litosfer(kara) 3.Kat Astenosfer
4.Kat Üst manto 5.Kat Alt manto
6.Kat Dış çekirdek 7.Kat İç çekirdek

Yörüngeler ve Dönen Evren

*Evrendeki büyük dengenin en önemli nedenlerinden biri, kuşkusuz gök cisimlerinin
yörüngesidir . yörüngelere,asırlar önce*
Kuran`da şöyle dikkat çekilmiştir Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratan O’dur; her biri bir yörüngede yüzüp gitmektedirler." (Enbiya Suresi)
yıldızlar, gezegenler ve uydular kendi etraflarında, ve bağlı bulundukları sistemle* dönmekte, evren* fabrikanın dişlileri gibi düzenli çalışmaktadır.
Evrendeki yörüngeler sadece bazı gök cisimlerinin hareketi değildir. Güneş sistemimiz galaksiler, büyük bir hareketlilik gösterir. Dünya ve Güneş Sistemi her yıl, bir öncekinden 500 milyon kilometre uzakta bulunur. Gök cisimlerindeki sapma sistemi altüst eder *dünya* güneş çevresinde dönerken her 18 milde* çizgiden ancak 2.8 mm ayrılır. Ve bu* kıl payı şaşmaz, yörüngeden 3mm`lik bir sapma büyük felakettir: sapma 2.8 yerine 2.5 mm olsaydı yörünge çok geniş olurdu hepimiz donardık, sapma 3.1 mm olsaydı hepimiz kavrularak ölürdük." Gök cisimlerinin bir başka özelliği* kendi etraflarında dönmeleridir. "Dönüşlü olan göğe andolsun." (Tarık) ise bu gerçeğe işaret eder.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-26-2018, 08:37   #3
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı

GÜNEŞ

Dünyadan 150 milyon km. uzakta olmasına rağmen, güneş bizim için enerjiyi kesintisiz* ulaştırır. dev enerjili gök cisminde Her saniye 616 milyar ton hidrojen, 612 milyon ton helyuma çevrilmektedir. dışarı salınan enerji 500 milyon hidrojen bombasının patlamasına denktir.
Yeryüzündeki dengenin devamı ve canlılık için gereken enerjinin % 99 `u güneşten sağlanır. enerjinin yarısı görünür ve ışık olarak alınır. Diğer enerjinin gözle görülmeyen, ama sıcaklık yani kızılötesi ışınlardır. Güneş bir* çan gibi genleşip salınır. Bu olay her beş dakikada bir tekrarlanır güneşin yüzeyi* saatte 1080 km hızla, 3 km. kadar ilerleyip geri döner Güneş, Samanyolu`nu oluşturan 200 milyar yıldızdan biridir. Dünyadan 325.500 defa büyüktür evrendeki küçük yıldızlardan sayılır Çapı 125 bin ışık yılı olan Samanyolu`nun merkezine 30 bin ışık yılı uzaklıktadır. ( 1 ışık yılı= 9.460.800.000.000 km.)

Evrendeki Kusursuzluk

"*O, biri diğeriyle `tam bir uyum` içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman`ın yaratmasında hiç bir çelişki ve uygunsuzluk` göremezsin.* gözünü gezdir; herhangi bir çatlaklık ve bozukluk* görüyor musun? gözünü iki kere gezdir; o göz umudunu kesmiş ve bitkin olarak sana dönecektir." (Mülk Suresi) Evrendeki milyarlarca yıldız ve galaksi mükemmel bir uyum içinde* tesbit edilmiş yörüngelerinde hareket eder. Yıldızlar, gezegenler ve uydular hem kendi etraflarında, hem de bağlı oldukları sistemlerle dönerler. 200 -300 milyar yıldız ve galaksiler birbirinin içinden geçerler. Bu geçişte, evrendeki düzeni bozulmaz. Evrendeki hız* akıl durdurur. trilyonlarca ton ağırlığındaki yıldızlar, gezegenler ve uzayda korkunç bir süratle hareket ederler. *dünya saatte 1670 km. hızla kendi ekseninde* döner. Bugün en hızlı mermi saatte 1.800 km.lik bir sürate sahiptir dünya dev boyutlardadır sürati de büyüktür Dünyanın güneş etrafındaki hızı ise merminin 60 katıdır: saatte 108.000 km. Bu süratle yol alan bir araç dünyanın çevresini 22 dakikada dolaşacaktır Güneş sistemi ise mantık sınırlarını zorlar Evrende sistemler büyüdükçe sürat artar. güneş sisteminin galaksi* etrafındaki dönüş sürati: -Saatte tam 720.000 km., dir 200 milyar yıldızı bünyesinde bulunduran "Samanyolu Galaksisi"nin uzay içindeki hızı ise saatte 950.000 km. dir dünya üzerindeki yaşamımızın pamuk ipliğine bağlıdır* karmaşık ve hızlı bir sistemde kazalar mümkündür. Ancak, ayetteki gibi, tüm sistemde çelişki ve uygunsuzluk` yoktur. Çünkü evren başıboş"değildir ve Allah`ın koyduğu dengeye göre işlemektedir.

Kaynak kuraan mucizeleri android programı

Mara Nehrini Geçmek

*Bazı yıllar bir milyondan fazla öküz başlı antilop Kenya`daki Masai Mara bölgesine göçerler. Serengeti`nin kuzey batısında geniş otlaklar vardır. zengin otlaklar için antiloplar Mara nehrini geçmelidir. Temmuz ve* Ağustosda binlerce antilop nehri geçmek için kuzey Serengeti`nin tehlikeli yerlerinden geçer, uçurumlara dalar çamur yataklarını aşarlar. boğulanlar olur. Yaşlı,ve* deneyimli hayvanları* izleyen Antiloplar su içmek istediğinde hiç kimse onları durduramaz. araçlar ya da avcılar onları engellerse, başka bir yerden geçerler, bazen nehre ulaşmak için ormandan geçtikleri olur.Eylül`ün sonunda ve Ekim`de Mara bölgesinde antilop sürüleri Serengeti`ye* geri döner Yağmurlar başlamıştır hayvanlar yağmurları izleyerek güneye ilerler.

*Yağmurlar durursa antilop sürüleri ormanda* bekler; yağmur devam ederse antiloplar göç ederler, Aralık`ta yeşil ovalara ulaşırlar. Serengeti toprağı volkaniktir ve* besince zengindir yüzey altında kalsiyumla sertleşmiş toprak vardır. sert kayalık katman ağaçların kök salmasına izin vermez yıllık otlar yetişir. otlar küçük kısa kökleri emerler. Bu sayede en kurak günde bile otlar yaşamlarını sürdürür yağmur düştükten saatler sonra filiz vermeye başlar Öküzbaşlı antilopların sevdiği Serengeti otları küçük yaprakları olan kısa gövdelere sahiptir. bu özellikleri binlerce aç antiloba bir önlemdir. Otların sürekli yenmesi kısa kalmalarını sağlar, büyümeleri muhafaza edilir*otlandığında bitkideki büyüme hormonları köklerden sürgünlere geçer ve büyüme desteklenir Antiloplar zarar verecek kadar uzun zaman aynı çevrede kalmazlar bıraktıkları gübreleri ile toprağı da zenginleştirirler.Allah herşeyi eksiksizce yaratan, Rezzak olandır her canlıya rızkını verendir Antilopların alışkanlıkları ve yaşadıkları bölgedeki toprağın yapısı, otların özellikleri ve birçok* uyum göç olayındaki her aşamanın tasarlanmış olduğunun delillerindendir. Hiç şüphesiz, rızık veren O, metin kuvvet sahibi olan Allah`tır. (Zariyat)
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-26-2018, 08:37   #4
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı
Somonların İnanılmaz Yolculuklarına Bir Örnek

*Akarsuların kendilerine has kokuları ve kimyasal bileşimi vardır. farklar küçüktür ki, canlılar* algılayamaz. Ancak Somonlar hariç...
Somonların yön bulma yeteneklerindeki en ilginç olay Kuzey Californiada yaşandı.çiftliğin balık üretme havuzlarından birinde, yüzlerce yavru balığın arasından* iki yaşında büyükçe bir somon balığı bulundu. Balığın arka yüzgecinde, Prairie Creek Çifliği`nin metal klipsinin izi vardı. balık yetiştirilip okyanusa bırakılan bir somondu balık okyanustan geri dönerek çiftliğin kapalı havuzuna nasıl girmiş olabilirdi? Havuz sularının boşalması için kullanılan kanala açılan ve kutunun kapağı kırıktı: Balık, doğduğu yere dönmek için, çiftliğin su kanalına girmiş ve kutunun kapağını kırıp havuza ulaşmış olabilir miydi?*balığın okyanustan doğduğu havuza kadar ulaşması gereken yol* imkansızdı Somonun doğduğu çiftliğe dönmesi için, yolculuğa nehrin okyanusa kavuştuğu yerden başlaması gerekiyordu. Balık akıntıya karşı 5 kilometre yüzecek ve ilk yol ayrımına gelecekti. yol ayrımında doğru kararı verip kuzeye yönelecek, zorlu bir yol ayrımına gelecekti. yol ayrımında somon için birbirine benzer iki sinyal vardı. Somonun çiftliği, yol ayrımının tam ortasındaydı* İlk seçim, somonun sağa çünkü çiftliğin suları sağdan akıyordu.Somon solu seçti ve çiftliğe yaklaşdı. Otoyolun altında, balık yetiştirme çiftliğinin sularının atıldığı bir kanal vardı Normalde kanaldan az su gelir ve toprak emerdi. o yıl çok yağmur yağmıştı... Yağmur somona yol göstermek için yeterliydi.

*Somon, kokuyu izleyerek nehirden çıkıp, su kanalına* ilerledi Sadece 10 santim yüksekliğindeki suda hem yüzmeli hem de sürünmeliydi.
tünel içinde karmaşık su borularının içinde doğru yolu bulmalıydı. başarsa bile, Çiflikteki patikanın altında sıkışacaktı. somon vazgeçmedi.12 santimetrelik boruyu buldu, ilerledi ve Borunun önündeki metal ızgarayı sert kafa darbeleriyle aştı...inanılmaz yolculuğun sonunda, somon 2 yıl önce dünyaya geldiği küçük havuza vardı.
Balık Çifliği`ndeki görevlilerin aklına,* bir fikir geldi. Acaba yuvaya dönen başka somon var mıydı? Ve şaşkına döndüler Kanalın içinde, Balık Yetiştirme Çifliği`nin metal klipslerini taşıyan tam 70 somon balığı vardı.Somon balıklarının olağanüstü hikayesi, bizlere yaratılış hakkında deliller sunmaktadır.

*balığın gerçekleştirdiği yolculuk* hesaplanmıştır.somona, doğduğu nehir yatağına dönmesini emreden bir "program"ın var olması,* büyük bir mucizedir. balığın dev okyanusta yolunu bulmasını sağlayan doğal sistemi ve dünyanın en hassas koku algısına sahip olması kuşkusuz rastlantı değildir.somon göç yolu için özel yaratılmış bir canlıdır Somonun yolculuğunun her aşaması özenle hesaplanmıştır gerçekleşmektedir.Balığa, doğduktan sonra denize gitmesini, yıllar süren uzun bir yolculuk yapmasını, ve doğduğu nehire geri dönmesini emreden bir "program"ın var olması, büyük bir mucizedir.* balıkta tatlı sudan tuzlu suya adapte olmasını sağlayan genetik bilgi,Dev okyanusta hiç şaşırmadan yol bulmasını sağlayan pusula sistemi, Ve doğduğu akarsuyun kokusunu bulacak olağanüstü* hassas bir koku algısı vardır.
*somon balıklarının sahip oldukları evrimcilerin tesadüf" iddiasını tek başına yıkar Somonun yolculuğu, "tesadüfü geçersiz kılan plan ve tasarım harikasıdır. Somon balıklarını olağanüstü özelliklerle* yaratan tüm canlıların Yaratıcısı ve tüm alemlerin Rabbi* Yüce Allah`tır. Göklerde ve yerde kim varsa O`nundur. O`nun yanında olanlar, O`na ibadet etmekte büyüklüğe kapılmazlar ve yorgunluk duymazlar. (Enbiya Suresi)
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2018, 06:54   #5
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak sorularla İslamiyet. Com
Zemzemin tarihçesi kısaca şöyledir:

Hz. İbrahim (a.s.), Cenab-ı Hakk'ın emriyle hanımı Hacer validemizi ve süt emen oğlu Hz. İsmail'i Zemzem kuyusuna bıraktı. Mekke'de hiçbir insan İçecek su yoktu. Hz. İbrahim, hanımı ve oğlunun yanına* biraz hurma ve bir miktar da su bıraktı Yiyecek ve içeceksiz kalmak Hz. Hacer'e zor geldi. Ancak, oraya bırakılmalarını Cenab-ı Hak emretmişti,* rızkı veren Allah elbette onları görüyordu.Hz. İbrahim'in bıraktığı su bitti. Hz. İsmail ağlayarak, su istedi Annesi ndayanamadı. Safa Tepesine çıktı. Ve Safa ile Merve arasında koşmaya başladı. Merve tepesinde bir ses işitti. Zemzem Kuyusunda Hz. Cebrail'i gördü. Cebrail (a.s.) kanadıyla yeri kazıyordu. Nihayet su göründü. Hz. Hacer sevindi. Suyun aktığını görünce,*“Dur, dur”*manasında*“Zem zem”*dedi

Hz Hacer su akmasın diye önünü kesti, havuz* yaptı. testisini doldurdu. Suyu aldıkça yerinde kaynıyordu. sudan içti ve Hz. İsmail'i emzirdi Cebrail (a.s.), Hacer'e hitaben Sakın, ‘Helak oluruz, zarara uğrarız' diye korkmayın. şurası Beytullah'ın Kabe'nin yeridir. O beyti şu çocukla babası yapacaktır. Muhakkak ki, Cenab-ı Hak o işin ehlini zayi etmez”*dedi. Zemzem Kuyusunun ortaya çıkması bu şekildedir. Hz. Hacer suyu kesmeseydi ve bu su ırmak olacaktı. Peygamberimiz şöyle buyurur Allah, İsmail'in annesi Hacer'e rahmet etsin. O, Zemzem'i kendi haline bıraksaydı* avuçlamasaydı; muhakkak Zemzem akar, bir ırmak olurdu. Zemzem, çok mübarek ve gıdalı bir sudur. Hz. Hacer ve Hz. İsmail, uzun müddet yemek yemeden bu suyla idare ettiler.

Peygamber Efendimiz Zemzem'in
Zemzem ne niyetle içilirse ona şifa olacağını*buyurmuştur. İbni Abbas'tan (r.a.) gelen bir rivayette, Peygamberimizin, Zemzem suyunu ayakta* içtiği rivayet edilir. Peygamberimiz ayakta su içmeyi yasaklamıştır.hadislerdeki yasaklama mekruh şeklindedir. Ayakta su içmenin caiz olduğunu beyan içindir.”İmam Suyuti Hazretleri Peygamberimizin (a.s.m.), Zemzemi ayakta içmesini şöyle izah eder:“Resul-i Ekremin (a.s.m.) Zemzemi ayakta içmesi, ayakta su içmenin caizliğini açıklama manasındadır.”Hanefi alimleri,*Zemzemi ayakta içmenin müstehaplığına hükmetmişlerdir.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2018, 06:54   #6
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı

Istakozların Hayranlık Uyandıran Göç Metodu

*Istakozların göçleri sakin sulara doğrudur seyahatte* Her ıstakoz önündekine dokunacak şekilde pozisyon elli-altmış ıstakoz konvoy oluşturur. Bokyanus tabanında birkaç gün ve gece yürürler.Konvoy pozisyonlarını anten ve ön bacaklarının uçlarını önlerindeki ıstakozun karnına dokunarak belirler. Antenleri alınan ıstakoz önündeki ıstakoza ön ayak ucuyla* dokunur uçlar alınırsa ıstakoz ön ayaklarının ikinci uçları ile* dokunur. Ve sırasını garantiye alır ıstakozun hareketi* onu izleyen ıstakozun kaybolan bağlantıyı kurmasını sağlar ve* ıstakozlar birbirini izlerler
tek sıra oluşturarak seyahat ederler Bu davranışla ıstakozlar* tehlikelere tek başına karşı koyamayan ıstakozlar, birlikte hareket ederek* av olmaktan kurtulurlar* *Istakozlar sahip oldukları gözler, antenlerle* düşmanı fark eder ve caydırmak için aynı anda hareket ederler göç yolunda büyük balık saldırısına uğrarlar. Saldırıda lider döner. Ve diğer bireyler tehlikeyi dönerek* rozet şekli oluştururlar. Bu ıstakozlarda savunma kabukları oluşur. çok çabuk yem olacakken tedbirler sayesinde düşmandan korunurlar. ıstakozların en hassas yerleri karın bölgeleridir. En büyük hasarı buradan alırlar. Dizi şeklinde sıralandıklarında arkadaki* ıstakoz diğerinin karın bölgesini kapatarak onu korur Dizi şeklinde göç etmek ıstakozların hareket kabiliyetlerini de artırır. Tek başına ilerlerken karşılaşılan sürtünme kuvvetiyle birinin arkasından giderken karşılaşılan kuvvet arasında yarı yarıya fark vardır.

*Dizi şeklinde yapılan hareketle ıstakozlar daha kısa sürede daha fazla yol alırlar. Bazı türler saatte 1 kilometre yürürler ıstakozların tanımadıkları bir yere yerleştirildiklerinde kendi bölgelerine dönebilirler yöntemi anlaşılamamıştır. ıstakoz tüm yönelme ipuçlarından yoksun bırakılmasına kilometrelerce uzakta tanımadığı bir alana yerleştirilmesine rağmen yaşadığı bölgeye geri dönebilmiştir. Bu konuda yapılan bir deney dikkat çekicidir.ıstakozun kendi aklı ile böyle bir yöntem düşünmesi ve her koşulda yönünü bulmaya* azmetmesi mümkün değildir. göç davranışlarının* ıstakozların kararlarıyla oluşması imkansızdır. Istakozun göç yeteneği hayranlık uyandıran bir özelliktir. Tüm bunları düşünüp planlayan, hesap yapan, onu istediği yere ulaştıran akıl ıstakozun aklı değildir. Herşeyi yaratan ve yarattığını en iyi bilen Allah, ıstakozların yaşamları boyunca karşılaşacakları herşeyi önceden bilir.
*Onları ihtiyaç duyacakları her türlü beceriyle donatan üstün güç sahibi Rabbimiz`dir. Allah`ın yaratmadaki üstün sanatı Diri ve Kaim`dir. O`nu uyuklama ve uyku tutmaz. Gök ve ye O`nundur. İzni olmaksızın şefaatte bulunacak kimdir? O, bilir.* O`nun ilmin ve kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplar. O, Yüce`dir, Büyük`tür.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2018, 06:55   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı

Kelebekler yönlerini nasıl belirliyorlar?

*Ilıman kuşakta kelebeklerin beslenecekleri çiçek azdır. küçük canlılar zengin beslenme alanlarına* göç ederler Düz bir çizgi halinde uçarak çiçek tarlasına ulaşıp adapte* olurlar. Çiçeklerden beslenip çiftleşirler ve dişiler yumurtalarını bırakır. Fakat tarladaki yaşam kısa sürer birkaç dakika veya birkaç gün içinde kelebekler tarlayı terk edeceklerdir. Kelebekler yalnızca günün en sıcak kısmında ve Güneş parlıyorsa göç ederler. Güneş`in en parlak* anında ufuk çizgisiyle kendi aralarında açı belirlerler. Güneş`in açısı ve ufuk çizgisiyle* açıyı korurlar. açı sabitken* yönlenmeleri saatte* 15 derece değişir. Tropikal kelebekler, ise yön değiştirmezler. Sabahleyin doğuya uçan akşamüstühala doğuya uçuyordur. *Yolculuğunda Güneş`e göre yönünü belirleyip sonrasında da Güneş`in yer değişikliğinden etkilenmeden konumunu koruyan* kelebeğin, Güneş`in yer değiştirdiğini, yer değişikliğine göre konumunu değiştirirse yanlış yere gideceğini, doğru ve yanlış yerin* yönünü* bilmesi gerekir.* Bütün bunları küçük muhakeme etmesi imkansızdır bu hayvanlar yaşamlarını sürdürebilmek için Allah onları özelliklerle donatarak yaratmışdır. en dayanıklı pusulalar zamanın aşındırıcı etkisiyle hassasiyetlerini kaybederler. Oysa küçük canlıların yaşamları için yön bulma kabiliyetleri bozulmaz, onları yolda bırakmaz. Allah kusursuz bir tasarımla yaratmıştır.

*Allah* yaratılışla ilgili olarak* şöyle buyurmaktadır:
Allah, her canlıyı sudan yarattı. İşte bunlardan kimi karnı üzerinde yürümekte, kimi iki ayağı üzerinde yürümekte, kimi de dört ayağı üzerinde yürümektedir. Allah, dilediğini yaratır. Allah, herşeye güç yetirendir. (Nur Suresi, 45)
Rabbimiz`in sonsuz aklı ve yaratışındaki mükemmellik her yerde varlığını gösterir. gerçeği görmezden gelmek ve inkar etmek nafiledir Allah ayette inkarcılar için şöyle buyurmaktadır:
inkar edenler* vebali taddılar. Onlara acı bir azap vardır.

Yön Belirleme Ustası Kelebekler

Kelebek ve güve* göçü önemsiz gibi gözükür, ama göç eden kümeler kimi zaman milyonlarcadır* ve göç döngüsünün tamamlanması birkaç nesil sürer. Ilıman* kelebekler beslenme için göç ederken Monark gibi tropikal* kelebekler yaşam için yağmurlu bölgelere* göç ederler.ılıman iklim kelebeğinin* ömrü 3-4 haftadır. kısa yaşamlarında ülkelere ve kıtalara göçerler. Göç kümeleri milyonlarca kelebekten oluşabilir. Rengarenk ve birbirinden farklı kanatlarıyla bu güzel canlılar yaşam seyahatlerinde ilginç yöntemler* kullanırlar.

Kutuplarda Göç Eden Deniz Kuşları

Kutupda üreyen kuşlar üredikleri kolonilere yakın kalmaya çalışırlar. buzlu deniz ve kışın karanlığı onları buzların dışına ve açığa göç etmeye zorlar. kuzey kutbu kuşlarından Sabine martısı göçmendir Güney Afrika ile Peru`nun batı sahillerine uçar.
Kuzey yarım kürenin yüksek enlemlerinde kuzey kutbu kırlangıcı Antartika sahillerine güneye doğru uçarak en uzun göçü gerçekleştirir,* Kuzey Denizi ile Antarktika arasındaki gidiş gelişte 36.000 kilometre kateder.genç kuşlar ve bazı üremeyen yetişkinler güneyde kalabilir ve besinin iyi olduğu yerlerde oyalanabilirler. kuzeyde üreyen kuşlar ilkbaharda Kutup Denizi`ne dönmelidirler. Aksi takdirde üremeyi* tamamlayamazlar ve yavrularının anat geliştirmelerini sağlayamazlar.

Kuzey kutbundaki kuşların en küçüğü, 35-40 gram gelen Wilson storm-petrel`dir Kaya yarıklarında yaşar,* üremek için çok az zamanı vardır. Üreme zamanında kuzeye göç eder ve Kuzey Hint Okyanusu ve Kuzey Atlantik`te bulunabilir. bu canlının sergilediği üstün performans Allah`ın yarattığı kusursuz vücut tasarımının bir sonucudur. Bu tasarımla çok uzun mesafelerde göç edebilirler
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2018, 06:55   #8
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı

Deniz Kuşlarının Uzun Yolculukları

Deniz kuşları kutuplardaki buzullardan tropik bölgelere kadar birçok yerde yaşar büyük mesafelere göç eder, birçoğu avlanmak için bu mesafeyi kateder albatroslar kuluçka nöbetinde* besin aramak için 15.000 km seyahat yapar. Binlerce kilometrelik bu yolculuk ilk anda inanılması güç bir mesafedir ancak büyük deniz kuşlarında bu mesafe daha da artar
Deniz kuşlarının göçleri* rüzgara göre yönlenir. Bu canlılar en iyi göçebelerdir kıtaların ya da adaların sahillerinden uzakda ürerler. Çok uzaklara gitseler* bile aynı bölgeye ve yumurtadan çıkıp büyüdükleri kolonilerine zorlanmadan geri dönebilirler.

Kuşlar göçe başlamaya nasıl karar verirler?

*Kuşların göç etmesinin* birçok nedeni vardır. Bu nedenler oluştuğunda kuşlar için göç* başlar. Bu etkenlerden biri, günlerin uzayıp kısalmasıdır. Gün uzunlukları kuşların hormon sistemini etkiler.
gün uzunluğu hayvanları uyarır Işık öncelikle beyindeki açlık ve tokluğu kontrol eden sinir merkezini ve beyindeki komşu merkezleri* böbrek üstü bezlerden cinsel hormonlar salgılanır kuşlarda aşırı iştah başlar. Ve* göç için gerekli* yağ depoları oluşur Göç döneminde kuşlar %40 daha fazla beslenirler. Kazandıkları yağlar, deri altında, uçuş kaslarında ve karın boşluğunda depolanır. Göç edilmeyen dönemlerde kuşun vücut ağırlığı %3-5`ini yağ oluştururken, göç dönemlerinde kısa mesafeli göçmenlerde %15 uzun mesafeli göçmenlerde ise %30-50`sini kaplar *yağ depoları hem uçuş kaslarına destek olur minimum yorgunlukla uzun süreli uçuşlar sağlar.
Göçe başlama zamanı önemlidir. kuş, ilkbaharda göç için* beklerse, göç* çiftleşmek, kuluçka* ve yavrularını beslemek zaman bulamaz. Kuşların* göç zamanı, en bol besin* zamanıdır. kuş, üreme alanından uzaklaşmak için beklerse, gerekli fizyoloji ve* enerji* yapmak için zamanı kalmaz ve neslini devam ettiremez ancak* aksaklık olmaz ve kuşlar göç zamanını doğru tespit ederler.
Kuşların* mekanizmaların kusursuz çalışması, böylece göç için* hazırlıkları yapmaları* göç sırasında yönlerini bulmaları çok ince bir planın hassas sistemin ürünüdür* mutasyonlara inanmak saçmadır. Her tasarım gibi kuşların göç sistemi de tasarımcının varlığına işarettir tüm canlıları Allah yaratmıştır

Göçteki Organizasyon

Sürü , göç eden hayvanlar için önemlidir* büyük avantaj sağlar. hayvan toplulukları uzun mesafeleri daha az enerjiyle aşarlar. Hayvan topluluklarının göçünde kargaşa olmaz, herkes görevini yapar canlılar* yardımlaşarak,* fedakarlıkta bulunarak, uyum içinde yolculuklarını sürdürürler.
İnsanlar yeryüzündeki akıl sahibi yegane canlılardır ama uyum gösteremezler. her toplulukta isyankar ve memnuniyetsiz kişiler olur. insan topluluklarında kural ve kanunlar vardır hayvanlarda ise* yazılı kurallar, ceza ve yaptırım yoktur. Ancak her zaman uyum içindedirler. Bu, onlara* ilham edilmiştir* Allah yeryüzünde, gökyüzünde, denizlerde tüm evreni var etmiştir. Akıl ve vicdan* bunları tanır* Allah`a iman artar. *İman edenler Allahı ve ayetlerini düşünüp Allah`ı tesbih eder ayet* şöyle haber verir Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah`ı zikrederler* göklerin ve yerin yaratılışıni düşünüp. derler ki Rabbimiz, Sen boşuna yaratmadın. Sen Yüce`sin, bizi ateşin azabından koru." (Al-i İmran Suresi)

Kaplumbağalar

*Deniz kaplumbağaları Caretta carettalar dünyanın manyetik alanından faydalanırlar manyetik alanlara göre hareket edip okyanusta yol alırlar* Florida`nın doğusunda yumurtadan çıkar çıkmaz okyanusa yönelen hayvanlar doğruca Kuzey Atlantikte Sargossa Denizinin* büyük akıntısına gitmektedirler. halka içinde kuzeydoğuya, Avrupa`ya* gidip güneye yönelen kaplumbağalar, sıcak ve besince zengin halka içinde 5-10 yıl geçirdikten tekrar Kuzey Amerika`ya dönerler.
manyetik alanda kaplumbağalar, manyetik yönde yüzerler* manyetik alan hayvanların okyanusta* yönlerini doğru tutarak soğuk sulara girip ölmelerine engel olmaktadır. *hiç göç deneyimi olmayan yavru kaplumbağa bu yeteneğe nasıl sahip olmuştur? Onları sıcak sulara ulaştıracak olan yolu hiçbir alete ihtiyaç duymadan nasıl takip etmektedirler? manyetik alanları nasıl ölçmekte ve değerlendirebilmektedir Manyetik alanı ve yönü kim öğretmektedir? Bilimsel olarak kaplumbağaların yollarını nasıl buldukları şöyle* açıklanmaktadır Dünya dev bir mıknatıstır* çubuk kuzey ve güney kutuplarına sahiptir. Bu yol bulmakta önemlidir çünkü manyetik çekimi* izleyen pusulanın manyetik iğnesi her zaman manyetik kuzey kutbunu gösterir. Göç eden hayvanlar yönleri hakkında emin olmak zorundadır kendilerini rotada tutmalıdır. Onlar dünyanın manyetik alanına başvururlar. Ama onlarca araştırmalar yapılmasına rağmen bu yol bulucuların pusulasını bulmak zordur. Gezginci kaplumbağalar içlerindeki pusulayı göçlerini* yapmak için kullanırlar…*pusula hayvanların neresindedir* bunu canlıların her birine teker teker kim yerleştirmiştir, tasarımı kime aittir tek bir gerçek vardır: tüm canlılar, yaratıldıkları ilk andan itibaren üstün özelliklerle donatılmışdır.* kör tesadüf ve* evrim yoktur. Canlılar şaşırtıcı özellikleriyle ince bir plan ve dengeyle, yaşayacakları ortama uygun
yaratılmışlardır
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2018, 06:56   #9
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak kuraan mucizeleri android programı

manyetik alandan haberdar olan canlılar kuşlar

*bazı canlılar da dünyanın manyetik alanına göre** göç ederler. Dünyanın manyetik alanı çekirdekteki erimiş ve hareketli demirden kaynaklanır. Manyetik alan, yerkürenin içinden, okyanuslardan ve atmosferden geçip kutuplara ulaşan oval akış çizgileridir. çizgiler ekvatordan yatay kutuplara gidildikçe daha dik açılarla kesişir* Alanın şiddeti kutuplarda* artar. hayvanlar göç ederlerken şiddeti ve eğimi saptayarak yönlerini bulurlar göçmen kuşları dünyanın manyetik alanından faydalanarak göç ederler Bilim adamları göçmen kuşun ayağına demir çubuklar takmış çubuğa dünyanın manyetik alanını karıştıran* manyetizma yerleştirmiştir.* manyetizmalı çubuk takılan kuşlar kaybolmuş* çubuk taşımayan kuşların ise* yönlerini* bulmuşlardır *Kuşların dünyanın manyetik alanını hesaplayarak gidecekleri yönü bulmaları için fizikte Lenz Kanunu bilmeleri ve dünyanın manyetik alanını hesaplayan gaussmetreye* aletine sahip olmaları gerekir. Birçok insan bu terimleri Elbette ki kuşlar da habersizdir bedenlerinde alet yoktur, manyetik* formülü bilemezler. Bütün bunlar Allah`ın ilhamıdır*

Yön bulmak için programlanmış canlılar

*Bir hayvan göçe başladığında insanlarınkinden değişik faktörler onun düzgün bir yol izletir* Göç eden her türün farklı yön bulma yöntemi vardır. kuşlar Güneş`ten, yıldızlardan, Dünya`nın manyetik alanından, balıklar nehirlerdeki kimyasal kokudan yararlanırlar bu uzmanlık gerektiren özelliklerdir. Yıldızları, Güneş`i veya nehir kimyasallarını kullanarak doğru yere ulaşmayı birçok kişi başaramaz akla birçok soru gelir. hayvanlar uygun yaşama alanlarının hangi yönde olduğunu nereden bilirler? canlı dünyaya geldiğinde görmediği bir yerin uygun yer olduğuna nasıl karar verir?
Yıldızları ve Güneş`i yön bulmak için nasıl keşfetmişlerdir Onlara, dünyaya gelir gelmez öğreten kimdir? bunların hiçbirini hayvanlar kendi akıl ve bilgileriyle yapamazlar*Göç yolculuğu için hayvanların sahip oldukları dünyaya gelmeden kendilerine verilmiştir. canlılar programlanmışdır.* programcı kimdir? Elbette canlıları yaratan ve yarattığı herşeyi bilen Allah ilham eder. evrim sonuçsuz ve boşa bir çabadır. yön bulmada Güneş`i* referans alan* karıncalar kendilerine verilenler sayesinde yollarını şaşırmadan bulabilirler. Güneş saatte* 15 derecelik açıyla hareket eder. Bu da Güneş`in referans olarak kullanımını zorlaştırır. küçük canlılar eve* dönüşlerinde, kaç saattir dışarıda olduklarını Güneş`in ne kadarlık bir açıyla yer değiştirdiğini göz önüne alarak* yerlerini belirler yanılmadan yuvalarını bulurlar. Balarıları da Güneşi bilirler Eğer arılar günün sonunda besin* bulmuşlarsa, sabah* yola çıktıklarında Güneş`in* konumunu* hesaplar ve doğru hareket ederek* besin kaynağına ulaşırlar.

*doğdukları andan itibaren Güneş`i rehber edinmeleri, bir gök cisminin konumundan ve hareketinden* haberdar olmaları gerekmektedir. Bunları bilmeden yaşamlarını sürdüremez, türlerini devam ettiremezler. Çölde hiçbir* işaretin olmadığı kum alanları vardır. Kum* sıcağında ot ve çalılık büyümesi imkansızdır. yön belirleyecek izler kızgın güneşte kum* kokusuzdur* çöller karıncaların evidir. Yuvalarının yerin altında olması onları kuşlardan korur. Sabah saatlerinde avcılar faaliyet deyken karıncalar yuvalarında kalır çöl sıcağıyla kertenkele ve kuşlar gölgeliklere çekilirler.* Cataglyphis karıncaları* yemek bulmaya çıkarlar zig-zag çizerek koşarlar. Bir-iki saniyede dururlar Besin bulduklarında sıcaktan etkilenmeden yuvalarına geri dönmeleri gerekmektedir.

*zigzag çizen* karınca türü geri dönüşte tam tersine dümdüz bir güzergahda hareket eder. Kendisinden yaklaşık 150 m kadar uzakta olan yuva deliğine koşar. davranışı dikkat çekicidir. çıkış yolculuğunda koştuğu her aşamayı ölçmüş ve hatırında tutmuş yönünü Güneşe göre kaydetmiştir. 15 dakikalık yolculuğunda biriktirdiği bilgi ile, yuva deliğine yapacağı dönüş yolculuğunun mesafesini belirlemiştir. Güneş`e bakarak yön belirlemiştir bu minik canlı bunu kendiliğinden bulup uygulamamıştır insanın, dahi başarması imkansız olan bu işlemi karınca büyük bir başarıyla gerçekleştirir bu Allah`ın ilhamıyladır.
canlılar yeteneklerini öğrenmiş olamazlar. birçok hayvan doğar doğmaz* en uygun yere seyahat ederler. *yumurtadan çıkar çıkmaz denize yönelmeleri gerektiğini bilen deniz kaplumbağası yavrularının hayranlık uyandırıcıdır. Yerin altındaki yuvalarından çıkan yavrular, beslenme alanlarına ve denize hareket ederler. Hiçbiri yolunu kaybetmeden, denize yönelir. yıldızlar ve Ay, denizi* parlaklaştırır ve Deniz kaplumbağaları doğar doğmaz parlaklığa programlanmışdır. Yumurtadan çıktıklarında onlara öğreten* yoktur, son derece bilinçli* hareket etmeleri onlara doğmadan öğretildiğini göstermektedir. Bu* canlılara yeteneği veren* Yaratıcının kesin bir kanıtıdır.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2018, 07:00   #10
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak:*namaz.diyanet.gov.tr Namazın Tarihi

*bütün ilahi dinlerde namaz mevcuttur Hz. Adem, Nuh ve İbrahim’den sonra namazı terk edenlerin geleceği, Hz. Zekeriyya’nın namaz kıldığı, Hz. İsa’nın beşikteki konuşmasında namaz vecibesine atıfta bulunduğu, Hz. İbrahim Lut, İshak ve Ya‘kub’a namazın vahyedildiği, Hz. İsmail’in namazı emrettiği, Hz. Lokman’ın oğluna namazı öğütlediği, Hz. İbrahim’in namazı Allah rızası için kıldığı namaz için dua ettiği, Hz. Musa’ya namaz kılmasının emredildiği kuraanda ifade edilmektedir Allah’ın İsrailoğulları’ndan Namaz için söz aldığı görülmektedir. Ashab-ı Kehf kıssasında mescid kelimesi zikredilmektedir Hadis ve tarihte İslam öncesi Hicaz toplumunda Hz. İbrahim’in tebliğ ettiği tevhid dininin ibadetlerin şekil değiştirerek devam ettiği, bildirilir*Hanifler Kabe’ye yönelerek namaz kılmışlardır Cahiliye Arapları ve müşriklerin salatı ıslık çalmak ve alkışlamaktır” İbn Abbas’ın yorumuna göre cahiliyede Kureyş kabilesinin ıslık çalıp el çırparak Kabe’yi tavaf etme şeklinde ibadetleri vardı.İslam’ın ilk dönemlerinden itibaren namaz ibadetinin mevcuttur beş vakit namaz farz kılınmadan önce sabah ve akşam günde iki vakit namaz kılınmıştır. Vahyin başlangıcıyla Müddessir Suresinin 1-3. ayetleri nazil olunca, Cebrail, Hz. Peygamber’i Mekkedeki bir vadiye götürmüş, fışkıran su ile önce kendisi, sonra Resul-i Ekrem abdest almış, ve Resulullah’a namaz kıldırmıştır. Hz. Peygamber sevinçle eve gelmiş, Hz. Hatice’nin elinden tutarak oraya götürmüş ve onunla birlikte abdest alıp iki rek‘at namaz kılmışlardır.

*Üç yıl süren gizli davet ve açık davet döneminde Resul-i Ekrem evinde, ıssız dağ eteklerinde, öğle tenhalığında Harem’de namaz kılmıştır. Hz. Ali’yi de yanına alarak Mekke vadisinde akşam namazı kılıp hava karardıktan sonra dönmüştür. İlk Müslümanlar Mekke içinde gizli yer bulamadıklarında şehir dışında ıssız yerlerde zaman zaman Erkam adlı sahabinin evinde namaz kılmışlardır.rivayete göre,*“Namazda yüksek sesle okuma!”* ayeti gizli namaz dönemiyle ilgili*olup Hz. Peygamber’in ashabıyla namaz kılarken ayetleri yüksek sesle okuduğu için müşriklerin Kur’an’a hakaret etmeleri üzerine inmiştir, Resul-i Ekrem’in sesini alçaltması, fakat yanında bulunanların duyamayacağı kadar da gizli okumaması istenmiştir. *Müzzemmil Suresinin ilk ayetleriyle gece namazına kalkılması ve bunun belli bir vakitde eda edilmesi emredilmişken aynı 20. ayetinde, Allah Teala’nın zorluğu bildiği ve müminleri bağışladığı haber verilmiştir. beş vakit namaz hicretten bir buçuk yıl önce*Mi‘rac Gecesi‘nde farz kılınmıştır. namaz önce ikişer rek‘at farz kılınmış, hicretten sonra öğle, ikindi ve yatsı namazı farzları dörder rek‘ata çıkarılmıştır
*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi