AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-30-2011, 18:51   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart İslami Kuruluşlardan Uludere Katliamına Tepki
Şırnak Uludere'de 38 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay hakkında bazı İslami kuruluşların katıldığı bir basın toplantısı yapıldı.
İHH’nın konferans salonunda bu sabah yapılan basın toplantısına İHH, Özgür-Der, Mazlumder, AKDAV, İnsan ve Medeniyet Hareketi, AGD, Mavi Marmara Derneği, Anadolu Platformu ve Medeniyet Derneği temsilcileri katıldı.

Toplantısında ilk olarak İHH Başkanı Bülent Yıldırım konuştu. Yıldırım "Aslında bugün Mavi Marmara'dan dolayı Türkiye'de açılan davalar ile ilgili bir basın toplantısı yapacaktık ama Uludere'de gerçekleşen olay hepimizi çok üzdü ve bu konuda açıklama yapmaya karar verdik. Ancak belirtmemiz gerekiyor ki biz İsrail'e dava açılmasını beklerken ne yazık ki sebebini anlamadığımız 3 davayla karşılaştık. Bunlar Kayseri, Ankara ve Diyarbakır'da açıldı. Dikkat çekici olan ise şudur: Kayseri ve Diyarbakır Mavi Marmara'da şehit verdi, Ankara'da ise bir arkadaşımız 2 yıldır yoğun bakımda. Acaba diğer şehitlerin olduğu yerlerde de dava mı açılacak? Yargının içerisinde bir takım çevreler bu davaları açmaya çok mu hevesliler? Biz bir takım bilgilere ulaştık. Bunları bugün açıklayacaktık ama ertelemeye karar verdik. Davalar devam ettiği takdirde elimizdeki bilgileri basınla paylaşacağız" dedi.
Toplantının başında Mavi Marmara olayının hukuki süreci değerlendirildikten sonra Şırnak-Uludere ile ilgili açıklamalr yapıldı.

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Öncelikle iki sınır arasında 'kaçakçılık' diye tabir edilen, resmi kurumların bilgisi dahilinde gerçekleşen ve müdahale etmedikleri sınır ticaretinin o bölgenin bir gerçeği olduğunu vurgulamalıyız." dedi. Yakın geçmişte Bülent Arınç'ın mecliste Kürt sorununa ilişkin duyarlı bir konuşma yaptığını, sorunun çözümüne yönelik bir irade beyanında bulunduğunu, ardından Beşir Atalay tarafından da olumlu bir sürece girileceği mesajlarını aldıklarını söyleyen Cüneyt Sarıyaşar, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in insanların düşüncelerini, her türlü muhalefetlerini terör propagandasının ardına sığdıran açıklamalarını ise kaygı verici olarak ifade etti. Yakın geçmişte Afganistan'da Alman birliklerinin 'yanlışlıkla' olduğu ifade edilen ve sivillerin ölümüne sebep olan bir saldırı gerçekleştirdiklerini, bu olayın ardından Alman Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı'nın istifa ettiğini söyleyen Sarıyaşar; "38 vatandaşın katledildiği bu olayın sorumlularının, kamuoyu önünde şeffaf bir süreç işletilerek ortaya çıkarılması hükümetin sorumluğundadır ve Savunma Bakanı ile Genel Kurmay Başkanı istifa etmeleri insanlığın paylaştığı ortak ahlaki bir tecrübenin gereğidir" dedi.

Ardından Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay söz aldı. Alpay, öldürülenler için “kaçakçı” ifadesinin kullanılmasının çirkin bir ifade olduğunu, cinayetin meşrulaştırılmaya çalışılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Olayı "katliam" olarak niteleyen Alpay, Kürt sorununun çözümünde yüksek teknolojili silahlara değil adalete, hukuka, merhamete, kardeşliğe, anlayışa ihtiyaç olduğunu söyleyerek "Sorunlar bu değerler bir kenara bırakılarak silahla çözülmeye çalışıldığında nasıl cinayetlere sebebiyet verdiğini Uludere'de görüyoruz. Bu olaya hepimiz çok üzüldük ancak olay bir kan davasına dönüşmemelidir. Dükkânlara, işyerlerine, otobüslere saldırmanın, cam dökmenin de haklı bir yanı olduğunu düşünmüyoruz. Ayrıca hükümetin konuyla ilgili hala açıklama yapmamış olmasını ciddi bir zaaf olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Daha sonra AGD İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay olayı değerlendirdi. Yapılan olayın hata olarak ifade edilmesinin iyi niyetli bir açıklama olmadığını söyleyen eden Akçay, sorumluları istifaya davet etti.

İnsan ve Medeniyet Hareketi sözcüsü Raif Nas ise bu olayı Kürt sorununun çözümüne yönelik provakatif bir müdahale olarak gördüklerini söyledi.

Anadolu Platformu ve AKDAV adına söz alan Davut Güler "İnancımıza göre bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bu açıdan sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılması gerekiyor" dedi.

Son olarak Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz konuştu. Yılmaz "Biz ancak 'herkes için adalet, herkes için hak ve hukuk' ilkesiyle hareket edebilirsek büyük bir ülke olabiliriz. Gerçekleşen bu üzücü olayların sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.


haksöz

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-31-2011, 01:42   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-31-2011, 01:45   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart 16 Temmuz Gençlik Hareketi
16 Temmuz Gençlik Hareketi olarak, 35 Uludereli insanımızın hayatını kaybettiği menfur olayın acısını tüm kalbimizde yaşıyor ve suçluların biran önce tespit edilerek hesap sorulmasını istiyoruz.

Hafızalarımız "polis zannettik" deyip sivillerin öldürüldüğü, "çoban zannedildiği iddiasıyla" müdahale edilmemesi yüzünden gencecik askerlerin öldürüldüğü görüntülerle dolu. PKK militanları ve TSK'nın karanlık kısımlarıyla devam eden bu gereksiz ve kanlı gösterinin izleyicisi, yaşatılan utancın sahiplenicisi olmak zorunda mıyız? Biz ümmetçi gençler; zulüm söz konusu olduğunda mazlumun yanında olmak için ikinci bir sebep aramayız. Biz zalime zalim, katile katil deriz.

Bir kez daha görüldüğü üzere, İsrail ve Amerika’dan alınan istihbarat bilgileriyle hareket etmenin bedelini her zaman suçsuz insanlar ödüyor. Yanlış istihbaratlar nedeniyle her zaman ki gibi ölmemesi gerekenler öldü. Bu saçma ısrara biran önce son verilmesi gerektiğini düşünüyor ve en kısa zamanda bu katliamı gerçekleştiren suçluların bulunması ve gereken cezanın en ağır şekilde verilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde o dönemin şartlarında bile, katil Mustafa Muğlalı'nın yargılandığını hatırlar ve böylelikle tekrar tekrar utanırız.

Bu ülkenin gençleri olarak Filistin’deki, Suriye’deki ve diğer mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize yapılan zulme karşı nasıl sesimizi yükseltiyorsak, Şırnaklı kardeşlerimize yapılanlar karşısında da sesimizi yükselteceğiz. Bu coğrafyanın gençleri olarak bizler, birilerinin çıkarına hizmet eden ve masum canlar alan bu anlamsız savaşı reddediyoruz. Doğusundan Batısına, Kuzeyinden Güneyine ülkemizin ve bölgemizin tüm insanlarıyla kardeş olmamız gerektiğini bir kez daha yineliyoruz.

Son olarak, hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan Rahmet diliyor ve acılarını tüm kalbimizde hissettiğimiz yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz.



16 temmuz gençlik hareketi
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-31-2011, 02:10   #4
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
bunlar güzel hareketler.. su milliyetci ümmet anlayisindan kurtuldugumuz an gercekten cok sey degisecek bana göre..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi