AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-31-2010, 15:08   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Arrow İslamoğlu Hoca: Darbecilere Haddi Bildirilmeli
İslamoğlu: Darbecilere haddi bildirilmeli

30 Ağustos 2010
Haber7.com

12 Eylül ve sonrasını yaşayanlardan Mustafa İslamoğlu 12 Eylül'deki referandumun seçimden ziyade önemli bir fırsat olduğunu ifade ederken 'İnsanlar parti mülahazasıyla değil hakkaniyet duygularıyla sandığa gitmeliler' dedi.



İslamoğlu, "Referandumda oy verme hadisesi bir ameldir. İnsanlar sandığa giderek tercihleriyle bir eylem ortaya koyacaklar. Vesayetle mi yoksa vesayetsiz mi yönetilip yönetilmeyceğinin tercihini yapacaklar. Salih amel olup olmadığı yapılan tercihlerle belirlenecek." dedi.

Türkiye 12 Eylül'de referanduma gidiyor. Bu sürecle ilgili olarak bir çok insan ve sivil toplum kuruluşu açıklamalarda bulunuyor. 12 Eylül ve sonrasını yaşayanlardan biri olan Mustafa İslamoğlu hoca da, referandum konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Referandumun bir seçim olmadığının altını çizen İslamoğlu, "İnsanlar parti mülahazasıyla değil vicdan, adalet ve hakkaniyet duygularıyla sandığa gitmeliler" ifadelerini kullandı.

Aile olarak üç kuşak askeri vesayetlerden etkilendiklerini kaydeden İslamoğlu, millete vasi kesilen putlu ve mutlu azınlığın bu topraklarda seksen yıldan fazla bir zamandan beri Allah'a savaş açarak müslümanlara kan kusturduğunu ve onlara göre bu milletin itilip kakılmaya layık olduğunu hatırlattı.

Bu referandumla Cumhuriyet tarihinde ilk defa milletin önüne "millet efendi mi olsun, bu mutlu azınlığın kölesi olarak mı kalsın" sorusunun geldiğine dikkat çeken İslamoğlu, "Bu millet üzerinde tahakküm kuran baskıcı zihniyet karşısında milletin rüşdünü ispat etme fırsatıdır. Millet üzerine zorla giydirilmiş deli gömleğini çıkaracak mı çıkarmayacak mı sorusuna verilecek cevaptır" şeklinde konuştu.

İslamoğlu, referandumun imanla ilgisi olup olmadığına da şöyle açıklık getirdi: "Referandumda oy verme hadisesi bir ameldir. İnsanlar sandığa giderek tercihleriyle bir eylem ortaya koyacaklar. Vesayetle mi yoksa vesayetsiz mi yönetilip yönetilmeyceğinin tercihini yapacaklar. Salih amel olup olmadığı yapılan tercihlerle belirlenecek."

“Bu bir iyilik yarışıdır”

Referandumla ilgili değerlendirmelerine devam ettiği konuşmasında İslamoğlu: "Bu bir iyilik yarışıdır. Bu memlekete kötülük yapan vesayetçiler artık bu milletin tepesinden indirilmeli. Referandum bu milletin değerlerini iğfal edenlere bir cevap olmalıdır" dedi.

İslamoğlu referandumu, Allah Resulü'nün peygamberliği öncesinde zalim Mekke oligarşisine karşı vicdanlı bir topluluğun kurduğu ittifak olan hılfu'l-fudul'e benzettiği açıklamasında referandum sonrasında faziletlilerin mi yoksa reziletlilerin mi belirleneceğine dikkat çekti.

Referandumun milletin Allah'a duası olduğunu ifade eden İslamoğlu: "Millet belasını mı yoksa refahını mı istediğinin cevabını alacaktır" şeklinde konuştu.

Referandumun bir sorumluluk bilinci ve hayat-memat meselesi olduğunu belirten İslamoğlu, "Her türlü sorumsuzluk Allah'a saygısızlıktır. Zira her birimiz içinde bulunduğumuz toplumun bir ferdiyiz. Kendi geleceğine sahip çıkıp vesayeti reddederek tercih yapmak gerekiyor" dedi.

'Darbecilere haddi bildirilmelidir!'

Bu anayasanın darbecilere haddini bildirecek maddeler içerdiğini belirten İslamoğlu: "Bu değişikliğin önü güçlü bir evet'le açılırsa bu milletin seksen yıllık makus talihi açılacak. Bu bir fırsattır. Böyle bir fırsat milletin önüne yüz yılda bir ya çıkar ya çıkmaz" dedi.

Bu coğrafyanın tarihindeki darbelerin milletin iradesinin, imanının, inancının üstünde derin tahribatlar bıraktığına dikkat çeken İslamoğlu, ayrıca askeri vesayetin cumhuriyet tarihinde millete düşman olmanın tarihi olduğunu da değindi. İslamoğlu, böylesine olumsuz ve karanlık bir tablonun değişiklik paketine verilecek olumlu destekle değişeceğini ve millet için bir gündönümü olacağı kaydetti.

Allah resulünün "mümin bir delikten iki kere sokulmaz" tavsiyesini hatırlatan İslamoğlu: "Müslümanlar gözlerini açmalı, kendi lehlerine olanı aleyhlerine olandan ayırt etmesini bilmeli, ilmihalini bilmeli" dedi.

'Müslümanların tavrı ne olmalıdır?'

Mustafa İslamoğlu, müslümanların tavrının ne olması gerektiği ile ilgili şu hatırlatmalarda bulundu: Sorumlu olun, takvalı olun. Bu bir tercih meselesidir; tercihlerimizden sorumluyuz, yaptıklarımızdan, yapmadıklarımızdan sorumluyuz. Bugün yaptığımız yanlış bir tercih neslimize bir zulüm, ahlaksızlık ve kötü gelecek olarak yansır. Asıl referandum göklerin ötesinde tutulan kayıttır. Oylarımızı attığımız sandıklar bu dünyada açılacak. Asıl amellerimizi biriktiren Allah'ın sandıkları ise ahirette açılacak. Orada yüzümüzü karartan bir tercihte bulunmayalım. 'Allah ne der' diye bakalım. Allah mazlumdan, adaletten, imandan yana olmamızı ister.

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-31-2010, 15:24   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Bu kadar genel kültürü olması ve olaylara bu müthiş perspektiften bakabilmesi kendisine olan hayranlığımı arttırıyor...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2010, 23:27   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Mustafa İslamoğlu: Tarihi Fırsat
Bir ibadet duyarlılığı içerisinde sandığa gidip 'evet' diyeceğim

Anayasa değişikliği paketine her kesimden destek gelmeye devam ediyor



Verdiği tefsir dersleri ve eğitim hizmetleri ile tanınan Mustafa İslamoğlu da referandumda 'evet' diyeceğini açıkladı. 12 Eylül sabahı bir ibadet duyarlılığı içerisinde sandığa gideceğini söyleyen İslamoğlu, "Bu, seçim ve sandık değil, bu koca bir milletin vesayete dur deyip dememe meselesidir." diyor. Bayram tatili gerekçesi ile sandığa gitmeyecekleri de sorumlu davranmaya çağırarak, "Bu tarihî fırsatı kaçırmayın. Sonucun ne çıkacağından daha önemlisi sizin nerede durduğunuzdur." ifadesini kullanıyor.

Mustafa İslamoğlu, anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini Zaman'a anlattı. Referandumu Türkiye için bir dönüm noktası olarak gördüğünü anlatan İslamoğlu, "Bu referandum, milletin inancı, gelenekleri, değerleri üzerinden kendisiyle dalga geçen bir avuç azınlığı sırtından indirecek mi, indirmeyecek mi, yoksa celladını kucaklamaya devam mı edecek, bunu gösterecek." diyor. Paket kabul edilirse sadece 12 Eylül'e değil, 27 Mayıs darbesine, 1971 muhtırasına ve 28 Şubat sürecine milletin tokat gibi cevap vereceğini vurguluyor.

AÇIKÇA SÖYLÜYORUM

Referandumun siyaset üstü olduğunu kaydederken, "Herhangi bir partiye uzak ya da yakın değilim. Benim okuyucularım arasında her kesimden insan var. Bu nedenle de oyumun rengini açıkça söylüyorum." diyor. 'Evet' deme gerekçesini de şöyle dile getiriyor: "Bendeniz bir ibadet duyarlılığı içerisinde 'evet' demenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Evet demek için ne Müslüman olmaya, ne dindar olmaya, ne şu, ne bu olmaya gerek var. Bu referandumda 'evet' demek için vicdana sahip olmak yeterli."

Mustafa İslamoğlu, bayram tatili ve değişik gerekçelerle oy kullanmayı düşünmeyenleri ise sorumlu davranmaya çağırıyor. "Bu topraklarda yaşıyoruz ve bu topraklarda tercihlerimizin sonucunu göreceğiz. Sorumluluk bilincine sahip olan her mümin her şeyi bırakıp bu sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Çünkü bu, koca bir milletin vesayete dur deyip dememe meselesidir. Sonucun ne çıkacağından daha önemlisi sizin nerede durduğunuzdur. Eğer bizim gevşekliğimizden dolayı millet hayırlı bir işten mahrum kalacaksa, biz o hayrı engelleyen durumuna düşeceğiz. Unutmamalıyız ki, yapmamız gerekip de yapmadıklarımızdan da hesaba çekileceğiz." ifadelerini kullanıyor.

GÜNEYDOĞULULARA SESLENDİ

'Hayır' kampanyası düzenleyenleri de "Referandum maddelerini konuşan 'hayır'cı görmedim." sözleriyle eleştiren İslamoğlu, "Aslında referandum 12 Eylül'den önce oylanmaya başlandı. Bu süreçte birbirine düşman zannettiğimiz güçlerin birbiri ile dost olduklarını gördük. Mesela Ergenekon ile PKK'nın kan kardeşi olduğunu gördük." diyor. BDP'nin sandığa gitmeme tercihinin 'hayır'ın radikal hali olduğunu savunan İslamoğlu, sandığa gitmeyi engellemeye çalışanları, insanların vicdanından korkmakla suçluyor. Bölgeden çıkacak her oyun, terör örgütünün aleyhine işleyeceğini kaydederken, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayanlara "Oradaki kardeşlerim için bu referandum sandığa gitmelerini vacip kılan bir referandum. Eğer onlar sadece kendilerinin değil torunlarının da kanlı oyuna çekilmelerini istemiyorlarsa böyle fırsat bir daha zor gelir. Eğer acılarınıza, kayıplarınıza, geleceğinize, geçmişinize, kendinize saygı duyuyorsanız bu fırsatı kaçırmayın." diye sesleniyor. Referandumdan 'hayır' çıkması halinde vesayetçiler, gizli kapaklı dümen çevirenler ve çetelerin bayram yapacağının altını çiziyor.

ZAMAN
1 Eylül 2010
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2010, 23:29   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Hay maşAllah...
Allah sizden razı olsun hocam...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2010, 23:30   #5
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
hocam yüreginize, agziniza saglik.. o ufkumuzu genisleten fikirlerinizden faydalanmayi Rabbim bize nasip etsin..
Bu sürecte sizin dualarinizada ihtiyacimiz var bu zor sürecte acik yüreklilikle, cesaretle fikirlerinizi beyan etmeniz bizleride fazlasiyla cesaretlendiriyor..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2010, 23:49   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Referandumda oyunu hayır diyerek kullananlar evet diyenlerin hakkını gaspediyor. EVET diyenler ise hayır diyenlerin hakkını koruyor
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-02-2010, 00:19   #7
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart
eyvallah adaş, sağolasın..
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-02-2010, 00:24   #8
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Referandumda oyunu hayır diyerek kullananlar evet diyenlerin hakkını gaspediyor. EVET diyenler ise hayır diyenlerin hakkını koruyor
konuya bu pencereden bakmayın...
antipatileri çıkarırsak, hayır verecek insanların çoğu Recep Tayyip Erdoğan sonrasını düşünüyor...
ip başkasının eline geçince ne olacak korkusu?
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-02-2010, 01:08   #9
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Düşünebilen bir insan ...
Olaylara ve olgulara geniş çerçeveden bakan dar kalıplara kendini sıkıştırmayan bir hocamız
Allah senden razı olsun hizmetinden razı olsun
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-03-2010, 10:47   #10
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Bu bir iyilik yarışıdır. Bu memlekete kötülük yapan vesayetçiler artık bu milletin tepesinden indirilmeli. Referandum bu milletin değerlerini iğfal edenlere bir cevap olmalıdır"

İnşaAllah hocam.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
adalet, anayasa, din, islam, millet, mustafa islamoğlu, referandum, vesayet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım