12-21-2008, 21:36 | #1 |
İsmin düştü yine dilime...
İsmin düştü yine dilime,
Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. 'Rahim!' diye haykırırken sessiz gecelerce, Sevdan dolandı Yüreğime ahh yüreğime. Bir destan yazıldı, Aşkın kazındı gönül defterime Hece hece. İşte bu bana olan, en cemîlâne olandı. Dayayıp semaya merdiven, güldüm aşkların haline. İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Cümlelerime düştün, mürekkebimin taa ucuna. Af dilemeye geldim kapına. Kovma beni! Harfler konuştu, sesler sustu ama İnan mahşere değin sukût gönlümün ortasında. Kimi korkularımda, kimi ihtiraslarımda Sen vardın. Ve bir ben vardım, Kara gecelerin koynunda güneşini arayan. Ve ben Aşkı buluş mesailine sımsıkı sarılan. İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Her ümit, her korku arası gelgitlerde sordum Seni. Neydi Seni düşündüğümde. Bu çaresizlik, bu sancı fikrimde?.. Bazı bazı ümitlenirdim ya makamı'emine. İşte bundandır gözlerimdeki fer, ateşli yüreğimle. Ve ben Sana soruyorum Ey Yar! Sürer mi bu ayrılık ve sancı haşre kadar? İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Yüreğimin miftahı Sendedir bilirim. O sandığı açacak anahtar beklerim. Ve nazil olmuş dergahıma, Senden beklediğim kelamın Cehalete misal oldum Ey Âlim! Göremedim, bilemedim. Cehaletten kurtar yıkılmış benliğimi, Uzak eyle Sensiz kelamın kirlenmiş kıyısından, Benliği ve bizliği. Kelamınla bertaraf et kalbimi. Fani metaya verme şaşkın meylimi. Oyuncağımı al elimden, haydi kurtar beni! İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Susmuyor, susmuyor işte yüreğim. Konuşmaya ahdetmiş ne hikmetse? Anlatmaktan bıkmıyor Seni Kelimelerim. Ebedi bir bekleyiş şimdi bana hasretin Ve edebi bir namedir aşkın paslı yüreğime. Ey aşkın sahibi, Güzeller güzeli! Aciz ben sevgimi Sana bekletir, Yüreğimi sana gizlerim. Bilirim kör dalaletlere imanımı da, Alır baltamla günahları, kökünden keserim. İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Ben. Ey Rahmetin Sahibi! Bir ayet Ve gözyaşlarında yandım günahlarıma, Boğuldum, bittim ve yittiğimi sandım Sensiz yalnızlıklarda. Muhammedî bir bekleyişle hissettim Nefes alışlarımda meleğin zamansız elini Ve gelişini ecelin, Bekleyişin bitişini. Sanki tasavvuruma çizmiştim. Sen'i -merhametini- O ilk saydığım, Vuslatın son hecesini. İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Sevindim umudumdaki vuslatıma ama Endişeye gark oldum kimi zaman. Aman güzeller güzeli aman! Yakma narında cehennemin! Sevdana namzet yüreğimi sürme yokluğuna bir daha. Aç aramı ayrılığınla Ve Varlığından ırak eyleme gönlümü, Bırakma Sensiz kuyularda. İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Kaygılarım vardı, gözümde karardıkça kararan. Karanlığın bağrına yasladığımda sırtımı, doğdu umudumun güneşi, Sendin düşlediğim, kara perdeli gecelerimde. Umudumdu cennetin, ferimdi gözlerimde. Ey Güzelliğin Eşsizi, Güneşimin işvesi! Mahrum etme beni nurundan, Boğma karanlığa aciz varlığımın rengini. İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Kadem bastığım yerde Sen vardın. Nefes aldığım yerde ve anda da Sen. Söyle ben hangi şarkıya kandım?.. Ki unuttum Seni.Yandım!.. Yıka beni varlığının temiz gölgesinde, Ve unutturma bana Varlığını, Varlığının ebedi yankısını. İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Kelimelere yenik düştüm bunca sene. Sana kendimce Seni anlatmadan önce , Ne gereksiz yazılara gönül verdim de yazdım! Belki daha yazacağım bile. Aşkına namzet bekler yüreğim, çaresiz şimdi Ve solar yüreğim bülbüle hasret gonca gül gibi, Ey Sevdaların En Güzeli! Sev beni! Ve yakma yüreğimi, Senden gayrısına çevirme benliğimi! İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. Senin kâinatını okudum şu hayat denen anda. Seni yazdım geç olmuş olsa da. Ey mürekkebimin müsebbibi, Gönül tahtımın sahibi! Susturdum kalemimi, Konuşsun sayfalar kendince. Seni anlatsın Sana Sessizce. İsmin düştü yine dilime, Dualarımı fısıldarken buldum Seni kor yüreğimde. La Edri
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|