![]() |
#1 |
![]() İSO üyelerinin tercihi de 'Evet'
12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğine iş çevreleri de destek veriyor. Ancak İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük başta olmak üzere bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ise 'Evet' veya 'Hayır' konusunda sessizliklerini halâ sürdürüyor. Başkan Küçük anayasa değişikliğinde sessiz kalırken, İstanbullu sanayiciler referandumda 'Evet' diyeceklerini açıkladılar. Star Printeks Tekstil Boya Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis üyesi Zafer Çeliktaş oyunun 'Evet' olacağını açıkladı. Sanayi odasının sessiz kalmasına karşın kendi kişisel düşüncesinden dolayı anayasa değişikliğini destekleyeceğini kaydeden Çeliktaş, "Bu değişikliğe sonuna kadar 'Evet' diyorum." ifadelerini kullandı. Sadırlar Tekstil Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selçuk Sadır da Türkiye'nin daha müreffeh bir hale gelmesi adına referanduma 'Evet' diyeceğini kaydetti. Bu değişikliğin Türk sanayicilerinin de önünü açacağına vurgu yapan Sadır, "Oda Başkanı'nın muhalif tavrı kendisini bağlar; bizi bağlamaz. İSO'da benim gibi düşünen onlarca arkadaşım var. 'Evet', çıkması halinde Türkiye'ye olan ilgi daha da artacak." ifadelerini kullandı. Sadır, ayrıca Türkiye'deki her türlü kurumun şeffaflaşması adına bu değişikliğin büyük bir önem taşıdığına vurgu yaptı. Hidromode Hidrolik Makine ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis üyesi Hasan Büyükdede, Türkiye'de hukuk sisteminin değişmesi adına referandumda 'Evet' diyeceğini açıkladı. Hukuk sistemi değişmeden yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım için gelmesinin çok zor olduğunu kaydederek, bunun önünün açılması adına iş dünyasının da paketi desteklemesi gerektiğine dikkat çekti. İSO Başkanı ve yönetiminin 'Evet' ya da 'Hayır' kararının kendilerini bağlamadığına da vurgu yapan işa damı, "Başkasının düşünceleri beni, benim düşüncelerim başkalarını bağlamaz." ifadelerini kullandı. Taha Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis üyesi İsmail Hakkı Kısacık ise daha fazla demokrasi ve özgürlük adına anayasa değişikliğine 'Evet' diyeceğini dile getirdi. İş dünyasının istikrardan yana tavır aldığının altını çizen iş adamı, referandumun ardından bunun da ilk adımlarının atılacağına vurgu yaptı. Yabancı yatırımcıların da bu süreci yakından takip ettiklerine dikkat çeken Kısacık, "Anayasa değişikliği ülkede yeni bir süreç başlatacak. Bu hem siyaset hem de ekonomi dünyasında olacak. Bu yeterli bir adım değil, ancak bir sonraki süreç adına olumlu bir gelişme. Bundan dolayı değişikliği destekliyorum." açıklamasında bulundu. Zaman 25.08.2010
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|