AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-29-2008, 20:51   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart İsrail Dostluk Grubu'na anlamlı çağrı
İsrail vahşeti, onunla “dostluk” kurulabileceğini sananları da yol ayrımına getirdi ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden istifa etti. habervaktim de grubun diğer üyelerine sesleniyor: “Bu kaatil sürüsüyle dostluk olmaz! Vicdanın, aklın, dinin gereğini yerine getirin ve bu güruhla, üstelik ‘dostluk' adı altında aynı çatında altında bir dakika bile durmayarak istifa edin.”


TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. Murat Mercan, İsrail'in, Gazze'ye yönelik son saldırısının herkeste derin yaralar açtığını belirterek, "Yapabileceğim şeylerin sınırlı olduğunu bildiğim için, buna tepki vermek amacıyla istifa ediyorum. Aynı zamanda, bu operasyonun, Türkiye'ye de saygızlık olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gazze'de tam bir soykırım yapan İsrail'le varolan ilişkileri herkesin gözden geçirmesi gerektiği beklentisi toplumda yayılıyor. Bu kritik süreçte gözler TBMM'deki Türkiye – İsrail Dostluk Grubu üyesi milletvekillerine çevrildi. Türk milleti şimdi, sayıları meçhul bu milletvekillerinin gruptan ayrılma kararı vermesini bekliyor.

İSRAİL DOSTLUK GRUBU'NA KİMLER ÜYE?

Geçen yasama döneminde AK Parti, CHP, ANAP ve DYP'li vekillerin büyük bir ilgi gösterdiği İsrail Dostluk Grubu'na yönelik bu alakanın kamuoyunda tepki toplaması üzerine 22 Temmuz seçimleri sonrasında oluşan Meclis'te grup kurma işlemi bu defa adeta “gizlice” yürütüldü. habervaktim, çabalarına rağmen grup listesini Meclis yetkililerinden temin edemedi. Sözkonusu grupla ilgili olarak Nisan ayında İsrail'e ziyarette bulunan heyetteki milletvekillerinin dostluk grubu üyesi oldukları ise basına yansımıştı. Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Hasan Murat Mercan'ın başkanlığındaki heyette AK Parti'li Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan ile CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ve MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı yer almıştı. Gezi, AKP'li Murat Mercan'ın, İsrail ziyaretinde sarfettiği, “Filistinlileri eleştiri” olarak nitelendirilen, “Her gün roket saldırılarıyla, sivil halkın karşı karşıya kaldığı sıkıntı varsa, bunu iyi anlamak gerekir” sözleriyle hafızalara kazınmıştı.

MECLİS'İN WEB SİTESİNDE DE LİSTE YER ALMIYOR

TBMM'de adeta zımmî bir ittfakla İsrail Dostluk Grubu'na ilşikin bir bilgi, doküman ve benzeri bulunmuyor. Listenin fizikî ortamdaki nüshasına ulaşılamazken, TBMM internet sitesinde de Dostluk Grupları ile ilgili bölümde bazı grupların listesi yer almasına rağmen İsrail'inki bulunmuyor. Yine, Meclis Genel Kurul tutanaklarında yapılan aramalarda da, çeşitli ülkelerin grup faaliyetlerine ilişkin bilgilere rastlanırken İsrail'e ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor.

GEÇEN DÖNEM NELER OLMUŞTU?

Meclis'in 22'nci yasama döneminde parti farkı gözetmeksizin milletvekillerinin neredeyse yarıya yakını İsrail Dostluk Grubu'na üye olma yarışına girmişlerdi. AK Parti ile CHP arasında grup başkanlığı için yoğun mücadeleler yaşanmış, AKP'li Suat Kılıç ve Vahit Kirişçi ile CHP'li Gökhan Durgun başkanlık için yarışmışlar, sonuçta Vahit Kirişçi bu titre kavuşmuştu. “İsrail listesi”nin gizlenmesi 2003 yılında da sorun olmuş, Başkan Kirişçi'den Türkiye İsrail Dostluk Grubu'na mensup üyelerin isimlerini almak mümkün olmamıştı. Kirişçi, “Meclis çalışma usulleri ve prensiplerine göre listeyi açıklayamam. Ben kendim bile bu listeyi sekretarya aracılığı ile başkan olarak sadece kendi arşivimde kullanma gerekçesi ile temin edebiliyorum. Ben bu listeyi sadece kamuoyuna değil, milletvekili arkadaşlarıma bile veremiyorum” demişti. Ancak basının ısrarlı takibi sonucunda 273 kişilik liste ele geçirilebilmişti.

BİRİNCİ ABD, İKİNCİ İSRAİL'Dİ

İsrail Dostluk grubu o tarihte 273 olan üye sayısı ile Meclis'in ABD'den sonraki en büyük ikinci dostluk grubu olmuştu. Aydı dönemde Filistin Dostluk Grubu üye sayısı ise 50 dolayında kalmıştı. İsrail Dostluk Grubu'na üye milletvekillerinin büyük bir bölümü, 2006 yılında İsrail'in Lübnan katliamı üzerine gruptan ayrılmışlardı.

CHP'Lİ ARITMAN İSTİFA ETMEMİŞTİ

Kocası mason olan, bugünün “etnik köken iftiracısı” CHP izmir Milletvekili Canan Arıtman ise Lübnan katliamı üzerine gruptan istifa edip etmeyeceğini soran Evrensel gazetesi muhabirine “Elbette yeri geldiğinde lağvetmek zor değil. Ancak o zaman bireysel tepkilerin bir anlamı kalmaz. Grupsal kimlik ortadan kalkarsa tepkiler ne kadar etkili olur” diyerek istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi