AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 11-20-2012, 20:09   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart İSRAİL - HAMAS ATEŞKESTE ANLAŞTI

Hamas Sözcüsü Ayman Taha ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Hamas ve İslami Cihad Hareketleri, Mısır heyetinin arabuluculuğu ile akşam saatlerinde ateşkes ilan edebileceklerini duyurdu.

Her iki siyasal hareket te ateşkes şartı olarak ''İsrail'in Filistinli liderlere suikast yapmaması ve Gazze'ye yönelik hava, kara ve denizden saldırılara son vermesi, ambargonun kaldırılması'' öne sürüldü.

Hamas Sözcüsü Muşir El-Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İsrail-Hamas arasındaki ateşkes ihtimali açık'' ifadesini kullanmıştı.

Rotahaber

Konu Necip Fazıl tarafından (11-20-2012 Saat 23:03 ) değiştirilmiştir..
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-20-2012, 20:25   #2
Kullanıcı Adı
depare
Neden Hamas ateşkes ilan ediyor saldıran İsrail ateşkesi Hamas yapıyor ben şuan da İsrail'in ateşkese uyacağını sanmıyorum yine saldırıp Haması ateşkesi bozmakla suçlayıp kendini haklı çıkarma peşine düşebilir..

Biraz önce Gazze'de Filistinli bir gazeteci daha şehit edildi saldırılar devam ediyor
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2012, 20:48   #3
Kullanıcı Adı
depare
Filistinli Gazeteci Muhammed Murteca: "Henüz bir anlaşma söz konusu değil İsrail'in bu çağrıya ne yanıt vereceği bekleniyor..

Bugün İsrail uçakları Gazzeye havadan bir broşür dağıttı o broşürde evlerinizi terk edin kara harekatına başlayacağız yazıyordu..

Şuan da 40 bin İsrail askeri Gazzeyi kuşatmış durum da ve 75 bin askerde göreve çağırıldı bu ateş kes gerçekten sağlanacakmı 2 saat sonra öğrenicez" dedi

Velfecr
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2012, 21:31   #4
Kullanıcı Adı
q.klavye
İsrailin ne olduğu ortadadır.depara arkadaş olayı gayet iyi özetlemiş.
q.klavye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2012, 22:51   #5
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Hamas ateşkese uymak zorundadır daha fazla müslüman kanı akmaması için bu şart...
Alt 11-21-2012, 14:55   #6
Kullanıcı Adı
q.klavye
meçhul arkadaş ne ateşkesinden bahsediyorsun.2008 deki Filistin katliamını unuttuk galiba.adamlar buluttan nem kapıyor.sadece istihbarat aldık deyip bile Gazzeyi vuruyor.sen neden bahsediyorsun.
Alt 11-21-2012, 15:02   #7
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
q.klavye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
meçhul arkadaş ne ateşkesinden bahsediyorsun.2008 deki Filistin katliamını unuttuk galiba.adamlar buluttan nem kapıyor.sadece istihbarat aldık deyip bile Gazzeyi vuruyor.sen neden bahsediyorsun.

Ben sadece müslüman kanının durmasını istiyorum hepsi bu savaşıyorlar da ne oluyor ölen masum insanlar oluyor çoluk çocuk ölüyor...

Ben israil domuzu suçsuzdur mu diyorum hayır ama masum insanların ölmemesi için ateşkes şart yoksa yine masumlar ölmeye devam edecek...
Alt 11-21-2012, 15:12   #8
Kullanıcı Adı
q.klavye
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben sadece müslüman kanının durmasını istiyorum hepsi bu savaşıyorlar da ne oluyor ölen masum insanlar oluyor çoluk çocuk ölüyor...

Ben israil domuzu suçsuzdur mu diyorum hayır ama masum insanların ölmemesi için ateşkes şart yoksa yine masumlar ölmeye devam edecek...
yahudi nüfusu yanlış hatırlamıyorsam dünya nüfsunun binde 5'i ancak dünya ekonomisinin %30 u bu adamların elinde.hani diyoruz ya abd destek veriyor bu pisliklere diye yok öyle bir şey.amerika bu adamlara destek vermek ZORUNDA.yoksa zaten kötüye giden ekonomiyi yahudilerin tavır almasıyla daha da kötüye gidecek.obama bu adamlara destek vermek zo-run-da kaldı.bu onları haklı çıkarmaz ama burdan çıkaracağımız en iyi ders nedir arkadaşım meçhul biliyor musunHamasın ateşkese uyması değil ancak bütün dünyanın bu meseleye tavır alıp israili yalnız bırakması bu meseleyi çözer.bu da olmayacağına göre orada daha çok kan akmaya devam eder.
Alt 11-21-2012, 15:23   #9
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
q.klavye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yahudi nüfusu yanlış hatırlamıyorsam dünya nüfsunun binde 5'i ancak dünya ekonomisinin %30 u bu adamların elinde.hani diyoruz ya abd destek veriyor bu pisliklere diye yok öyle bir şey.amerika bu adamlara destek vermek ZORUNDA.yoksa zaten kötüye giden ekonomiyi yahudilerin tavır almasıyla daha da kötüye gidecek.obama bu adamlara destek vermek zo-run-da kaldı.bu onları haklı çıkarmaz ama burdan çıkaracağımız en iyi ders nedir arkadaşım meçhul biliyor musunHamasın ateşkese uyması değil ancak bütün dünyanın bu meseleye tavır alıp israili yalnız bırakması bu meseleyi çözer.bu da olmayacağına göre orada daha çok kan akmaya devam eder.

Cevabını sen veriyorsun zaten İsrail'i yanlız bırakmazlar... Bu sebeptendir işte ateşkesin önemi yoksa bende söylerim tabi bıraksınlar İsrail'i tek başına ama bırakmayacaklarını biliyoruz...

İşte orada çok kan akmaması için ateşkes şart ya zaten...

Ayrıca Obama'nın da savunulacak bir yeri kalmamıştır vesselam...
Alt 11-21-2012, 15:31   #10
Kullanıcı Adı
q.klavye
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cevabını sen veriyorsun zaten İsrail'i yanlız bırakmazlar... Bu sebeptendir işte ateşkesin önemi yoksa bende söylerim tabi bıraksınlar İsrail'i tek başına ama bırakmayacaklarını biliyoruz...

İşte orada çok kan akmaması için ateşkes şart ya zaten...

Ayrıca Obama'nın da savunulacak bir yeri kalmamıştır vesselam...
aslında sevmediğimiz ingiltere yi tebrik etmek lazım.fiili olarak bir şey yapmasalar da bu meseleyi israilin durdurması adına bir çağrıda bulundu.ayrıca dediğin gibi obamanın savunulacak bir tarafı yok hakeza benim de onu savunmam gibi bir durum olamaz.sadece obamanın destek verirken neyi göz önüne aldığını anlatmaya çalışıyorum.
şimdi asıl meselemiz yani ateşkes olayına gelince az önce de dediğim gibi israilin saldırması için herhangi bir bahaneye ihtiyacı yoktur.eğer cüzi anlamda bir şey yapılacaksa Türkiye nin oraya silah yardımı yapması düşünülebilir.tabi bu da uluslararası arenada hem orta doğu hemde batıya yakınlığıyla bilinen Türkiye nin imajını zedeleyecektir ama Başbakanın da dediği gibi ''eğer öleceksek onurumuzla ölürüz'' bu kadar basit.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)