AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-14-2009, 14:08   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up İsrail ve ABD firmalarına boykot büyüyor


İsrail ve ABD firmalarına boykot büyüyor
Dünyadaki İsrail ve Amerikan markalarına boykot artarak devam ediyor. Özellikle McDonald’s ve Starbuck’s, Gazze’deki İsrail katliamları nedeniyle boykotun hedefi

Haber Merkezi / TIMETURK
İsrail’in 18’nci gününe giren Gazze’deki kanlı işgaline dünyadaki tepkiler artıyor. Bunlardan biri de birkaç gün önce başlatılan İsrail ve Bush yönetimindeki ABD firmalarına yapılan boykot. Tüm dünyadan binlerce insan, İsrail’in soykırıma varan Gazze işgaline karşı boykot çabalarına destek veriyor.
Boykot kampanyasında en çok McDonald’, Starbuck’s, Pizza Hut, Coca Cola ve Marlbora markaları geçiyor. Kampanyayı düzenleyenler eğer dünyadaki herkes Amerikan ürünlerini alımını durdursa, Amerikan ekonomisinin aylık zararı 8,6 MİLYAR DOLAR olacağını söylüyor.
Sadece dolaşan mailler ya da web sitelerinde değil, Arap dünyasında son iki haftadır Amerikan firmalarına karşı boykotlar düzenleniyor.
Boykot işe yarıyor
Örneğin geçtiğimiz hafta, Arap cep telefonu abonelerine gelen SMS mesajında Amerikan firmalarını boykot edilmesi istendi. Mesaj içerisinde McDonald’sın ve Starbucks’ın haftalık karlarını İsrail İşgal Kuvvetleri’ne bağışladığı öne sürüldü.
Malezya’daki Coca Cola medya koordinatörü, yeni kampanyaya sert tepki göstererek, “böyle bir boykot Filistinlilere yardım etmez. Yerel ekonomiye zarar verir” diye iddia etti.
İsrail’in Gazze’de süren katliamına tepkili Lübnan’daki protestocular Beyrut’taki bir Starbucks kahve dükkanının kapanmasını sağladı. Gösterileri düzenleyen Yara Harakeh, “Lübnan ve Arap ülkelerindeki boykotu gözden geçiriyoruz. Starbucks’la başladık” dedi.
Beyrut’un Hamra alışveriş merkezindeki Starbucks önünde toplanan kalabalıklar, “Arap Filistin için Siyonistleri boykot et” diye bağırdı. Kahve dükkanı içerisinde çalışanlar yorum yapmaktan kaçındı. Işıkları söndürüp, kapıları kilitleyip ayrıldılar.

Starbucks’ın patronu “Siyonist” iddiası



Starbuck’sun Yönetim Kurulu Başkanı Howard Schultz aktif Siyonist olarak tanındığı öne sürülüyor. 1998’de “İsrail ve ABD arasındaki ilişkilere yaptığı katkıdan” dolayı Kudüs Aish HaTorah Fonu’nun “İsrail’in 50. Yılı Siyon Dostu Ödülünü” aldı. "Cenin kasabı" olarak tanınan General Shaul Mofaz başkanlığındaki Küdüs Aish HaTorah Fonu, İsrail silah fuarlarını düzenliyor ve honestreporting adlı Siyonist bir siteye destek sağlıyor. Starbucks, ABD’nin Afganistan’daki işgaline de sahada tesis açarak destek vermişti.
İsrail’in Gazze’ye yönelik kanlı işgalinin başlangıcından beri yaklaşık 1000 kadar sivil katledildi. BM raporlarına göre bunların çoğunluğu kadın ve çocuk. İsrail, BM’nin Fakura’daki kampındaki mültecileri vurmasıyla 42 Filistinli sivil hayatını kaybetmişti.

timeturk

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım