03-31-2011, 22:35 | #1 |
İsrail'den savaş hazırlığı !!!
İsrail'den savaş hazırlığı
İsrail ordusunun, Lübnan'daki Hizbullah'a ait 1000 dolayında sığınak ve askeri tesisin yerini gösteren haritaları Amerikan Washington Post gazetesine sızdırdığı belirtildi. Uzmanlara göre, İsrail'in amacı kamuoyunu olası bir saldırıya hazırlamak. Haritada, Lübnan'da sivillerin yaşadığı bölgelerde Hizbullah'a ait 550 dolayında yeraltı sığınağı, 300 dolayında gözetleme noktası ile yaklaşık 100 silah deposunun yeri gösteriliyor. Jerusalem Post'un haberine göre, örgütün kısa ve orta menzilli füzelerini depoladığı yerlerin çoğu, 2006'da İsrail ve Lübnan arasındaki savaş sonrasında BM'nin Hizbullah'ın silahlanmasını yasakladığı Lübnan'ın güneyinde. Haberde, İsrail'in bu bilgileri kamu diplomasisi kampanyasının bir parçası olarak sızdırdığı belirtilerek, bu şekilde dünyayı yeni bir savaşa hazırlamayı amaçladığı savunuldu. Washington Post'ta yer alan bir yoruma göre ise, İsrail'in hastanelerin, okulların ve hatta evlerin yakınındaki bu yerlere ileride bir saldırı düzenlenmesi halinde doğabilecek uluslararası eleştirileri önlemeyi amaçladığı ifade edildi. Washington Post'a konuşan İsrailli bir komutan, "Amacımız Hizbullah'ın bu (haritadaki) köyleri bir muharebe alanına çevirdiğini göstermektir" dedi. HİZBULLAH: KORKUTMA TAKTİĞİ Hizbullah ise haritanın doğru olup olmadığı konusunda açıklama yapmaktan kaçınarak, İsrail'i "korkutma taktiklerine" başvurmakla suçladı. Hizbullah'ın siyasi bürosundan Kadir Nureddin, "Lübnan'ı yok edebileceklerini söylemeye çalışıyorlar. Bunu yapabiliyorlarsa bırakalım yapsınlar, ama ben yapamayacaklarını söylüyorum" diye konuştu. İsrail yıllardır, Hizbullah'ın İran ve Suriye'nin yardımıyla silahlanarak Lübnan'ın güneyinde füze köyleri kurduğunu iddia ediyor. http://www.iyibilgi.com//haber.php?haber_id=203333
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-31-2011, 22:40 | #2 |
bu israilin insaAllah sonu olur....
|
|
03-31-2011, 22:48 | #3 |
|
|
03-31-2011, 22:54 | #4 |
ustat devletleri olusturanda bireylerdir...
soyle bir ornek vereyim... sn.Basbakanimiz arkasindaki halkin israile olan dusmanligini bildigi icin belkide o kadar gercekci konusmustur davosta ve diger heryerde... ki su andaki ikili iliskilere baktigimizdada bu sonuca variyoruz... |
|
03-31-2011, 23:00 | #5 | |
Alıntı:
Başbakan Davosta Dille cihad etmiştir... Lakin bu imanın en zayıfıdır...! İmanın özüne gitmek lazım gelir !!! |
||
03-31-2011, 23:05 | #6 | |
Alıntı:
|
||
03-31-2011, 23:09 | #7 | |
Alıntı:
|
||
03-31-2011, 23:12 | #8 |
İsrail son birkaç yıldır iyice karizmayı çizdirdi herhalde eski imajını yakalamak istiyor.
Nasıl mahelle kabadayısı iyi olduğunu ispatlamak için gücsüz sandığı gençleri dövmek ister ya ona benzetiyorum ben bide dayak atarım derken dayak yemese |
|
03-31-2011, 23:16 | #9 |
İsrail Abd'den sonraki 'Süper Güç' sisteminde şu anda hızla ilerlemektedir... ! Elbet dayak yiyecek ! Lakin çok can yakacak ! Rabbim muhafaza etsin inş... !
|
|
03-31-2011, 23:21 | #10 |
İnşaallah...
Süper güçten çok psikolojik güç demek daha doğru olur.Keza bilinç altına öyle yerleşmiştir.Yoksa Türkiyeden daha güçlü olduğunu sanmıyorum.Baın Lübnan Hizbullahına onlardan onlarca kat üstün ve güçlü olmasına rağmen son saldırıda başarısız olduğunu gördük onların gücü ancak güçsüz olanadır güçlü bir ülkeye veya orduya saldırması inşaaalh sonu olur.Sıkıysa bir irana saldırsında Değil amerika kimse onları kurtaramaz. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|