AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-30-2007, 02:50   #1
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart işte 60.hükümetimiz!!!!
İŞTE TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN
60. HÜKÜMETİ

Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan)
İSTANBUL - 1954, Ahmet - Tenzile - Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - İngilizce - İktisatçı - Özel Sektörde Müşavir ve Üst Düzey Yönetici, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı - XXII inci Dönem Siirt Milletvekili - Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı - Başbakan - Evli, 4 Çocuk.

Ali Babacan (Dışişleri Bakanı-Başmüzakereci)
ANKARA - 1967, Hilmi - Güner - ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü, Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management İşletme Dalında Master - İngilizce - A.B.D.de Finans Sektöründe Üst Düzey Yönetici Danışmanlığı, Serbest Ticaret - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - XXII nci Dönem Ankara Milletvekili - Devlet Bakanı - Evli, 2 Çocuk.

Kemal Unakıtan (Maliye Bakanı)
DOMURCALI - 1946, Mustafa - Hidayet - Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi - İngilizce - Ekonomist - Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı, SEKA Genel Müdür Muavini ve Genel Müdürü, Family Finans Yönetim Kurulu Üyesi - XXII nci Dönem İstanbul Milletvekili - Maliye Bakanı - Evli, 3 Çocuk.

Cemil Çiçek (Devlet Bakanı - Başbakan Yardımcısı)
YOZGAT - 1946, Hacı Ahmet, Meliha - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - İngilizce Orta Fransızca - Serbest Avukat, Yozgat Belediye Başkanı, Anavatan Partisi Kurucu Üyesi - XVIII inci Dönem Yozgat, XX, XXI ve XXII nci Dönem Ankara Milletvekili - Devlet, Adalet Eski Bakanı - Evli, 3 Çocuk.

Faruk Çelik (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı)
YUSUFELİ - 1956, Yaşar, Hadise - Bursa Yüksek İslam Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Enstitüsü Eğitimi - Arapça - Lise Öğretmenliği, Serbest Ticaret - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - XXI, XXII nci Dönem Bursa Milletvekili - Evli, 4 Çocuk.

Mehmet Ali Şahin (Adalet Bakanı)
EKİNCİK - 1950, Abdullah, Ünzüle - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - Serbest Avukat, İstanbul Fatih Belediye Başkanı - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - XX, XXI, XXII nci Dönem İstanbul Milletvekili - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı - Evli, 4 Çocuk.

Mehmet Zafer Çağlayan (Sanayi ve Ticaret Bakanı)
MUŞ-1957, 1980 yılında şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yaptı. 1996-1998 dönemi TOBB Başkanvekilliği ve 1995-1998 dönemi MESS Temsilciler Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu. Çağlayan 2005 yılının Mayıs ayında yeniden TOBB Başkanvekilliği görevine seçildi, halen bu görevini sürdürüyor. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği, kurucusu olduğu ve uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Ankara Alüminyum Sanayicileri Derneği Üyeliği yapan Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mehmet Şimşek (Devlet Bakanı)
BATMAN-1967, Mehmet Şimşek 1967 yılında Batman'ın Gercüş ilçesinin Arıca köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Batman'da, liseyi ise Gercüş'te tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem birincisi olarak mezun oldu. Deutsche - Bender Menkul Değerler'de iki yıl çalıştı, 2000 yılından itibaren çalıştığı Merrill Lynch'teki görevinden Adalet ve Kalkınma Partisinden 23. dönem milletvekili adayı olmak için ayrıldı.

Ertuğrul Günay (Turizm ve Kültür Bakanı)
1948 ORDU, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ordu milletvekilliği, CHP/SHP Ordu ve Ankara İl Başkanlığı ve CHP Genel Sekreterliği görevlerinde yer aldı. Ertuğrul Günay'ın, Bosna Yazıları (1997) ve Karşı Siyaset (2007) isimli iki kitabı ile yayınlanmış çok sayıda makale ve söyleşisi bulunmaktadır.

Nazım Ekren (Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı)İSTANBUL-1956, Kazım - Huriye - Bursa İTİA İktisat Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Doktora (Uluslararası Bankacılık ve Türkiye Örneği) - İngilizce - Prof.Dr., Öğretim Üyesi, Yeminli Mali Müşavir - Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü, T.Vakıflar Bankası Genel Müdürü, Research Fellow, International Centre for Banking and Financial Services, Manchester Business School, 1992 Türkiye Bankalar Birliği Üçüncülük Ödülü - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi -XXII nci Dönem İstanbul Milletvekili - Evli, 2 Çocuk.

Hayati Yazıcı (Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı)ÇAYELİ - 1952, Mustafa - Fatma - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - Hakim, Serbest Avukat - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - XXII nci Dönem İstanbul Milletvekili - Evli, 2 Çocuk.

Recep Akdağ (Sağlık Bakanı)

ERZURUM - 1960, Yahya - Zekiye - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi - İngilizce - Prof.Dr., Öğretim Üyesi - Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Atatürk Üniversitesi Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı - XXII nci Dönem Erzurum Milletvekili - Sağlık Bakanı - Evli, 5 Çocuk.

Binali Yıldırım (Ulaştırma Bakanı)
REFAHİYE - 1955, Dursun - Bahar - İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaa ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Master - İngilizce, Fransızca - Gemi İnşaa Yüksek Mühendisi - İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - XXII nci Dönem İstanbul Milletvekili - Ulaştırma Eski Bakanı - Evli, 3 Çocuk.

Mehmet Aydın (Devlet Bakanı)
ELAZIĞ - 1943, Osman - Gülüş - Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İskoçya Edinburgh Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Dalında Doktora - İngilizce, Fransızca, Arapça - Prof.Dr., Öğretim Üyesi - Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve İlahiyat Fakültesi Dekanı - XXII nci Dönem İzmir Milletvekili - Devlet Bakanı - Evli.

Murat Başesgioğlu (Devlet Bakanı)
KASTAMONU - 1955, Mustafa - Hatice - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - Orta Fransızca - Serbest Avukat - XVIII, XIX, XX, XXI inci Dönem Kastamonu, XXII nci Dönem İstanbul Milletvekilii - İçişleri Eski Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı - Evli, 2 Çocuk

Kürşat Tüzmen (Devlet Bakanı)
ANKARA - 1958, Nuray - Feriha - ODTÜ İşletme Bl., Illinois Üniv.İşletme Bl.Master - İngilizce, Almanca - İşletmeci, Emekli Müsteşar - DPT, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzmanı, Daire Başkanı, Gn.Md.Yrd, Serbest Bölgeler Genel Müdürü., DTM Müsteşar Yrd., Dış Ticaret Müsteşarı, Türk Eximbank Yön.Kur.Bşk., İGEME, WEPZA Yön.Kur.Bşk., (1999-2000-2001) Yılın Bürokratı Ödülü Sahibi, Milli Yüzücü, Profesyonel Dalgıç, Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi - XXII nci Dönem Gaziantep Milletvekili - Çevre Eski Bakanı, Devlet Bakanı -Evli, 2 Çocuk.

Nimet Çubukçu (Devlet Bakanı)
AYRANCI - 1965, Ferit - Emine - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - Serbest Avukat - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - XXII nci Dönem İstanbul Milletvekili - Devlet Bakanı - Evli, 1 Çocuk.

Mustafa Said Yazıcıoğlu (Devlet Bakanı)
SÜRMENE - 1949, Mustafa - Fatma - Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Paris IV Sorbonne Üniversitesi (Doktora), Ankara Üniversitesinde (Doçent ve Profesör) - Fransızca, Arapça - Prof.Dr., Öğretim Üyesi - Diyanet İşleri Başkanı, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi - XXII nci Dönem Ankara Milletvekili - İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu Başkanı - Evli, 2 Çocuk.

Mehmet Vecdi Gönül (Milli Savunma Bakanı)
ERZİNCAN-1939, Mustafa Saffet, Lütfiye-A.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesi, TODAİE, ABD Güney California Üniv.Master-İngilizce-Mülki İdare Amiri-Kaymakam, Vali, Mülkiye Müfettişi, İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Gn.Md., Kocaeli Valisi, Emniyet Gn.Md., Ankara, İzmir Valisi, YÖK Kurucu Üyesi, İçişleri Bakanlığı Müst., Sayıştay Başkanı, Avrupa Sayıştaylar Bir.Den., ECO Ülkeleri Sayıştaylar Birliği Bşk.-XXI, XXII nci Dönem Kocaeli Milletvekili-TBMM Eski Başkanvekili-Milli Savunma Bakanı-Evli, 3 Çocuk.

Beşir Atalay (İçişleri Bakanı)
KESKİN - 1947, Mehmet - Memduha - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Master ve Doktora - İngilizce - Sosyolog, Prof.Dr., Öğretim Üyesi - Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi, DPT Sosyal Planlama Daire Başkanı, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü, Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Koordinatörü - XXII nci Dönem Ankara Milletvekili - Devlet Bakanı - Evli, 3 Çocuk.

Hüseyin Çelik (Milli Eğitim Bakanı)
GÜRPINAR-1959, Hasan, Sariye-İstanbul Üniv.Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Y.Y.Üniv. Türk Edebiyatı Master, Londra Üniv. SOAS Türk Politikası Master, İstanbul Üniv. Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Doktora-İngilizce-Doç.Dr., Öğretim Üyesi-Y.Y.Üniv. Fen Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Bşk. ve Öğretim Üyesi-AK Parti Kurucu Üyesi-XXI, XXII nci Dönem Van Milletvekili-TBMM Başkanlık Divanı Eski Katip Üyesi-Kültür Eski Bakanı, Millî Eğitim Bakanı-Evli, 3 Çocuk.

Faruk Nafiz Özak (Bayındırlık ve İskan Bakanı)
TRABZON - 1946, Ali Haydar - Safiye - Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği - İngilizce - İnşaat Yüksek Mühendisi - Trabzonspor Futbol Takımı Kaptanı, Yılın Sporcusu Ödülü Sahibi, Trabzonspor Asbaşkanı ve Başkanı, YAPISUN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzon Kalkınma Vakfı Kurucusu - XXII inci Dönem Trabzon Milletvekili - Bayındırlık ve İskân Bakanı - Evli, 2 Çocuk.

Mehmet Mehdi Eker (Tarım ve Köyişleri Bakanı)
BİSMİL - 1956, Abdullah - Fehime - Ankara Üniv. Veteriner Fakültesi, İngiltere University of Aberdeen Tarım Ekonomisi Master, Ankara Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora - İngilizce - Dr. Veteriner Hekim, Tarım Ekonomisi Uzmanı - Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Md.Yrd., İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü, Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Md.Yrd., Koruma ve Kontrol Genel Müdürü ve Bakanlık Müşaviri - XXII nci Dönem Diyarbakır Milletvekili - Tarım ve Köyişleri Bakanı - Evli, 3 Çocuk.

Mehmet Hilmi Güler (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

ORDU-1949, Mehmet Bahaettin-İrfan-ODTÜ Metalurji Mühendisliği, Aynı Üniv. Master ve Doktora-İngilizce-Dr.Yüksek Mühendis-ODTÜ ve ADMMA Makina Mühendisliği Böl. Asistan ve Öğr.Gör., Türk Uçak Sanayi (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TUBİTAK Başkan Yardımcısı ve Yön.Kur. Üyesi, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu ve Etibank Genel Müdürü ve Yön.Kur.Bşk., Başbakanlık Başmüşaviri, Erdemir ve İGDAŞ'ta Yön.Kur.Üyesi ve Murahhas Aza-AK Parti Kurucu Üyesi-XXII inci Dönem Ordu Milletvekili-Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı-Evli, 2 Çocuk.

Veysel Eroğlu (Çevre ve Orman Bakanı)ŞUHUT- 1948, İlk ve orta öğretimini bu ilçede tamamlayan Eroğlu, 1966 yılında Afyon Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesinde asistanlık yaparken İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde tahsil gören ve ikinci fakülteyi 1978 yılında bitiren Eroğlu, uzun yıllar DSİ'de genel müdürlük görevinde bulundu.

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-30-2007, 02:52   #2
Kullanıcı Adı
Meftun
ilk yorumu da kendim yapayım
hüseyin çelikin olması edibe sözenin olmaması beni çok şaşırttı kesin diyordum...m.ali şahinin adalet bakanı olmasına ve yazıcıoğlunun da kabine de olmasına çok sevindim....yani genel itibari ile mutluyum gururluyum!!!!!!hayırlı uğurlu olsun!!!!
Alt 08-30-2007, 02:54   #3
Kullanıcı Adı
sedef
benide mehmet ismini çok olması şaşırttı
sedef isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 03:02   #4
Kullanıcı Adı
loneliness
bu kadar mehmet olması gerçekten inanılmaz... benim canımı sıkan bilim ve gençlik bakanlığının kime verileceği mehmet aydın deniyor....ben şahsen mehmet aydını beklemiyordum.. daha genç dinamik yeni bir isim olabilirdi...

Alt 08-30-2007, 03:07   #5
Kullanıcı Adı
sedef
evet yaş ortalaması bayağı yükselmiş,
olsun gençler biraz deneyim kazansın
sedef isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 03:11   #6
Kullanıcı Adı
dildade
Rabbim hepsine üstün başarılar bahşetsin inşaallah
dildade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 03:50   #7
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
loneliness Nickli Üyeden Alıntı
bu kadar mehmet olması gerçekten inanılmaz... benim canımı sıkan bilim ve gençlik bakanlığının kime verileceği mehmet aydın deniyor....ben şahsen mehmet aydını beklemiyordum.. daha genç dinamik yeni bir isim olabilirdi...

o zaman diyanetten sorumlu bakan yazıcıoğlu mu olacak ki...başbakan bence gğvendiği insanlarla yola devam etmiş....dışarıdan gelen mehmet şimşeke falan önemli görev verdi ya da zafer çağlayan ama günaya truzmi verdi yani umarım erkan mumcu gibi olmaz...
bu arada kartel medyası bize boşuna memolar demiyor tabii bol mehmet olacak
Alt 08-30-2007, 03:55   #8
Kullanıcı Adı
vuslat_19
keşke milli eğitim bakanı değişseydi ama başkanım değişmediğine göre vardır bi bildiği
ALLH utandırmasın hiç birini
vuslat_19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 03:57   #9
Kullanıcı Adı
oguzdesouza
hayırlısı olsun inşallah geçen hükümet gibi icraatcı bir dönem geçiririz.
oguzdesouza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2007, 12:42   #10
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
hepimiz için hayırlı olsun inşallah.Allah utandırmasın...
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)