![]() |
#1 |
![]() CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda hem partililere hem vatandaşlara söz verdi. Partililere çağdaş tüzük sözü veren Kılıçdaroğlu, kurultayda yaptığı konuşmada iktidara gelmeleri halinde yapacaklarını 41 başlıkta sıraladı. İşte Kılıçdaroğlu'nun taahhütleri:
-Yeni bir Anayasa. -Askeri Yüksek İdare Mahkemesi kaldırılacak. -DGM'lerin yerine getirilen özel yetkili mahkemeler kaldırılacak. -Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu, Atatürk'ün vasiyetine uygun olarak -eski konumuna getirilecek. -Medya özgür ve bağımsız olacak. -Özel yaşamın gizliliği sağlanacak. -Faili meçhul cinayetler aydınlatılarak devletin içindeki çeteler ortaya çıkarılacak. -YÖK kaldırılacak. -Üniversiteler bilimsel, yönetsel ve mali özerkliğe kavuşacak. -Üniversite yönetimlerinde gençlere söz hakkı ve karar sürecine katılma hakkı verilecek. -Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu en geç iki yıl içinde tümüyle çözülecek. -Harçlar kaldırılacak. -Aile sigortası getirilerek yoksulluk tarihe gömülecek. -İşsizlik Sigortası Fonu amacına yönelik olarak kullanılacak. -Kamuda taşeron işçilik kaldırılacak. -Kamuda 4/B ve 4/C uygulamalarına son verilecek. -Emeklilere milli gelir artışından pay verilecek. -İntibak Yasası çıkarılacak. -Mazotta ÖTV kaldırılarak, mazot fiyatı yarıya indirilecek. -Kadın ve gençlerin siyasette temsili artırılacak. -Yüzde 10 seçim barajı kaldırılacak. -Seçim yasaları değiştirilecek, vatandaş kendi milletvekilini seçecek. -Siyasi Partiler Yasası demokratikleştirilecek, lider sultasına son verilecek. -Milletvekili dokunulmazlıkları kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılacak. -Siyasi Ahlak Yasası çıkarılacak. -Milletvekili ve yöneticilerin mal bildirimleri internet ortamında yayınlanacak. -Siyasetin finansmanı şeffaf hale gelecek. -TBMM'de, Kesin Hesap Komisyonu kurulacak. -Kamu İhale Yasası AB standartlarında yeniden düzenlenecek. -GAP projesi biran önce tamamlanacak, GAP'a ayrılmış kaynaklar amaçları dışında kullanılmayacak. -Güneydoğu'daki mayınlı araziler mayınlardan arındırılarak, topraksız köylülere verilecek. -Doğu ve Güneydoğu'daki seçilmiş yatırımlara, sıfır faizli ve uzun vadeli kredi verilecek. -Doğu ve Güneydoğu'da işsizlik ve aş sorunu doğrudan yapılacak devlet yatırımları ile çözümlenecek. -Yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik verilerek, Türkiye enerjide dışa bağımlı bir ülke konumundan çıkarılacak. -Çevre talanına dur denilecek. -Rant yasaları değil, kent yasaları çıkarılacak. -2/B arazilerinin mülkiyet sorunu çözülecek, kullandıkları araziler orman köylüsüne bedelsiz verilecek. -Üreticinin baştacı olduğu ekonomik düzen kurulacak. -Ekonomi sıcak paraya değil, "çalışana, üretene, alınterine" teslim edilecek. -Bilim ve teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli bir ekonomik kalkınma hedeflenecek. -Türkiye 2023 yılında bölgesinde lider, dünyada "oyun kurucu" konuma taşınacak. (ANKA) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kılıçdaroğlu:Sayın Başbakan diyor ki 'ÖTV'yi kaldıracağız diyorsun ama parayı nereden bulacaksınız?' Buradan sesleniyorum, kulağı iyi duysun diye. Benim adım Recep Tayyip Erdoğan değil. Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu. Parayı bulacağım diyorsam parayı bulurum.
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() boşuna okumaya gerek yok...
yalan vaatlerle işimiz yok... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ah sana yazık ettiler gülüm
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() dogrusu ben samimiyetlerine inanmıyorum samimi olan bir inasn özelleştirmelere karşı çıkar kamulaştırmadan yana olur.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() Bunu demiyor hiç ![]() İzliyorum izliyorum,karşımda cem uzandan başka bir şey göremiyorum,yakın akrabalar,veya kemal akraba evliliği sonucu ortaya çıkmış birşey olsa gerek. Ula gövde gösterisi yapıyorsun,kurultay bu,tüm basın canlı yayında,senin yapamadığını basın yapmaya çalıştı ama halk yemez elbet ya neyse ![]() Hiç bir çözüm önerisi yok,'yapıcam edicem'. Hani sokak kavgasında olur ya 'senin ananı' falan diye gider,sadece sözde kalır o küfür,gelip geçicidir,aha keMAL in de sözleri bunla eş değer. Baştansona izledim,beni chp ye oy vermemi yönlendirecek tek bir cümle bir yana,kelime,hadi bun uda geçtim jest ve mimik hareketi dahi yok. Gül atarken dengesini kaybeden kişi bu ![]() Nasıl başbakan olmayı hedefliyor bu ? Başka partililere karşı kendisini inandıracak tek cümlesi yok bu kadar acizler. Yaparım ederimle iş olsaydı,cem uzan başbakan olurdu 2002 de ![]() Şu da var,seçimlerde yaklaşıyor,illa iktidarı yıpratacak bazı eylemler gerçekleşecek ki gerçekleşmeye başladı bile. amerikanın ermeni tasarısını yeniden gündeme alması mesela. israiille ilgili bazı olaylar da yaşanacaktır bana göre. Ülke içinde de öğrencileri,daha doğrusu öğrenci kimliğine sahip esasında terörist olanlar kullanılacak,bazı eylemler gerçekleşmeleri sağlanacak. Bugün yaşanan tuncelide ki olayların artması da cabası olacak elbet. Yumurtaların yerini başka şeyler alacak. Gazeteler yalan haber basma rekoru kırmaya çalışacak,en ufak şeyi büyütecekler. Siz ilk baharı bekleyin,ünilerde daha ne kanlar akıtılacak,yeter ki iktidar yorgun düşürülsün. Eee kaz gelecek yerden tavuk ne hale gelir düşünün ![]() |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|