![]() |
#1 |
![]() CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından, Erdoğan'ın çılgın projesini açıklamadan evvel çekildiği iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı. ...
![]() CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kanal İstanbul" nam-ı diğer "Çılgın Proje" hakkında, "Bizim projelerimizde insan var; AKP'nin projelerinde yok" açıklamasından birkaç saat evvel yaptığı iddia edilen gizli toplantının ses kaydıdır: KILIÇDAROĞLU: Recep Bey 500 milyar dolar ihracat deyince, biz 600 milyar dolar dedik; kişi başına 25 bin dolar deyince de 31.500 dolara yükselttik. Ama bu "çılgın proje" işi belimizi büktü arkadaşlar! Ne yapacağız? - Sayın genel başkanım, bundan kolay ne var! Onlar bir tane "Kanal İstanbul" yapacaksa, biz de "Bir buçuk Kanal İstanbul yapacağız" deriz olur biter. KILIÇDAROĞLU: Biri anladık, da, o buçuk ne oluyor? - Efendim, gayri milli hasıladaki 31 bin buçuk gibi işte. Ölçtük biçtik, ince eleyip sık dokuduk hesabı. KILIÇDAROĞLU: İyi de kardeşim, hiç yarım kanal olur mu? - Sayın genel başkanım, 2 kanal yapacağız dersek hiç inandırıcı olmaz; bir tane yapacağız dersek de AKP'den farkımız kalmaz. KILIÇDAROĞLU: Ben anlamadım; halk yarım kanala girip geri mi dönecek yahu? - Neden olmasın başkanım; "Cep Kanal" işte. KILIÇDAROĞLU: Tamam tamam, uzatma... Başka fikri olan var mı? - Benim var sayın genel başkanım. AKP İstanbul'un içinden deniz geçiriyorsa, biz de denizin içinden İstanbul geçirelim. KILIÇDAROĞLU: Ana... Ana... a... - Lütfen ağzınızı bozmayın. KILIÇDAROĞLU: Ne alakası var. Hayret ettim; yani nasıl olacak demek istedim. - Herkese nasıl 600 TL vereceksek aynen öyle başkanım. KILIÇDAROĞLU: Saçmalamayın lütfen. Biz daha 600 TL maaşa inandıramıyoruz, buna nasıl inandıracağız. - Projemizi açıklarsak inandıramayız tabii. KILIÇDAROĞLU: Sorarlarsa ne yanıt vereceğiz peki? - AKP projemizi çalmasın diye açıklamıyoruz; iktidara gelince nasıl yapacağımızı görürsünüz, deriz. KILIÇDAROĞLU: Tamam, anlaşıldı. Başka bir önerisi olan var mı? - Var efendim... KILIÇDAROĞLU: Buyurun, sizi dinliyorum. - Sayın genel başkanım, çok açık ve kısa konuşacağım. Biz bu AKP ile proje yarıştıramayız. İyisi mi fabrika ayarlarımıza geri dönelim. Yeni CHP bize uymaz. KILIÇDAROĞLU: Ana... a... - Bakınız, sayın genel başkanım, ben diğer arkadaşlara benzemem. Ağzımı bir bozarsam var ya... KILIÇDAROĞLU: Onu demek istemedim... - "Ana" dediniz ama! Salih TUNA / Yeni Şafak
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|